Happy Spirit Days: een festival met diepgang

Ik was afgelopen vrijdag aanwezig op het Happy Spirit Festival in Blaricum. Een festival op een prachtige locatie, bij een sfeervolle boerderij waar je helemaal tot jezelf kon komen. Het festival duurde 3 dagen en je kon je onderdompelen in de wereld van yoga, mindfullness, meditatie en nog veel meer.

Gastblog door Xenia Theloosen van Life by Xenia

happy spririt daysEr was een Happy Garden waar je kon genieten van een aantal foodtrucks met vega(n) eten, maar je kon ook genieten van een heerlijk wentelteefje. In de Happy Garden kon je jouw hand laten lezen, jouw tarotkaarten laten leggen of een medium bezoeken. Er waren ook leuke kraampjes aanwezig waar je lekker kon snuffelen.

In de Happy Bazaar vond je een hele hoop happiness in de sfeervolle boerderij. Je kon je handen laten versieren met henna, een mini geurfabriek parfums welke parfums op maat maakt , de producten van Bach Bloessems en Himalaya. Maar ook voor veganistische bodycare producten kon je hier terecht.

happy spririt days
Handen versieren met henna.

Vegan Perslunch

Ik was aanwezig bij de perslunch en heb hier kunnen genieten van een heerlijke vegan lunch. Normaal gesproken vind ik dit soort eten altijd een beetje spannend. Nu tussen allen mensen van de “pers” kon ik mezelf niet laten kennen en liet het eigenlijk maar een beetje over me heen komen. Ik kan je vertellen de lunch was heerlijk, het was echt met liefde bereid door Leonie van Laih Laih’s Happy Belly. Het leuke was dat ze op het festival ook stond met haar opvallende foodtruck! Mocht je ze ooit ergens tegenkomen dan zou ik zeker de Happy Belly burger aanraden!

We kregen ook  2 lezingen/workshops over Ayurveda en Himalaya en over de Bach Bloesems.

Presentatie Ayurveda door Jeroen Mei 

Ik had persoonlijk hier nog niet vaak van gehoord wel eens voorbij zien komen maar stapte er heel blanco in. Ayurveda komt uit India en heeft de letterlijke betekenis: Wetenschap van het leven. Ayur is leven en Veda is kennis. Ayurveda is steeds populairder en past perfect bij de gezonde leefstijl. Het is een leidraad voor een betere en gezondere leefstijl, het pakt de oorzaak van de problemen aan en is natuurlijk.

Ayurveda bestaat uit een aantal elementen /bouwstenen

 • Ether (ruimte)
 • Lucht (beweging)
 • Vuur (energie)
 • Water (bindende factor)
 • Aarde (massa)

De combinatie van elementen vormen dosha’s (fysologisch systeem en bodymind type). Je hebt 3 type dosha’s:

 • Vata (lucht en ether)
 • Pita (vuur en een beetje water)
 • Kapha (aarde en water)

Om gezond te blijven is het belangrijk om te weten wie je bent en en goed voor je dosha’s te zorgen. Jeroen Mei heeft een artikel geschreven op www.holistik.nl zodat je zelf kunt zien welk type jij bent en zo goed voor jezelf kan zorgen. Vaak ben je een combinatie van 2.

Zo ben ik bijvoorbeeld het Kapha en Vata type. In het artikel kun je ook precies lezen wat je pluspunten en je valkuilen zijn.

Ik ga zeker proberen hier beter op te letten om te kijken of ik dan meer in een goede balans kom! Het was erg interessant en ik zou me best meer willen verdiepen in het ayurveda gebeuren

Welke type dosha ben jij?

Om weer in balans te komen zijn er een aantal Ayurveda remedies die je kan toepassen zoals letten op je voeding, massages, ademhaling en meditatie, yoga maar ook het gebruik van natuurlijke kruidensupplementen kunnen hier bij helpen en ondersteunen.  Op de site van Himalaya kun je zien welke producten er allemaal zijn en welke voor jou geschikt zou zijn.

>> Lees hier het verhaal van Marguerita over de Himalaya tandpasta

Presentatie over Bach Bloesems door Jeff Strubbe

Iedereen maakt zich wel eens zorgen en in principe is dat niks om je zorgen over te maken. Maar als piekeren en emotionele spanning je leven gaan beheersen dan is er meer aan de hand. Dan is een beetje hulp om de rust terug te vinden niet erg. Bach Bloessems bieden natuurlijke ondersteuning waarmee je ontspant, maar toch helder blijft.

Bach Bloessems heeft 38 bloessemremedies die die je voor verschillende dingen kan inzetten zoals bijvoorbeeld: stress voor een examen, slecht slapen, een moeilijk te verwerken tegenslag en nog vele andere dingen.

Het is belangrijk om te weten; wie ben ik, hoe sta ik in het leven, hoe beleef ik de dingen die ik meemaak, hoe houd ik me tegenover de mensen in mijn omgeving?

In het proces van bewustwording en verandering zijn de Bach Bloemenremedies te beschouwen als een wandelstok. Je kan het even gebruiken en het helpt tijdelijk zodat je er straks weer op eigen kracht tegen aan kan. Zelfverzekerd, zonder angst, met vertrouwen en weerbaarheid in de moeilijke momenten van het leven.

Vooral de voorbeelden die Jeff Strubbe vertelde uit de praktijk die vond ik erg boeiend. Hij vertelde over kinderen en het gebruik van de Bach Bloessems. Kinderen die moeilijk inslapen, hooggevoelige kinderen maar ook over kinderen met bijvoorbeeld ADHD. De Bach Bloessems zijn goed in te zetten voor kinderen. Nu ging het best soms wat snel, maar ik ga me hier zeker in verdiepen. Het lijkt me voor mezelf heerlijk om beter te kunnen slapen, maar ook voor mijn gevoelige zoon zou dit een oplossing kunnen zijn.

Zijn jullie bekend met de Bach Bloessems?

>> Lees hier de review van Marguerita over het boek Mindfullness voor Moeders

Mijn ervaring op deze bijzondere dag

Toen Marguerita iemand zocht voor deze dag was ik eigenlijk gelijk enthousiast. Ik ben eigenlijk niet echt spiritueel aangelegd maar heb me afgelopen jaar wel verdiept in  yoga en mindfulness. Dit festival was er voor mij een mooie aanvulling op. Ik ben waarschijnlijk net als velen van jullie op zoek naar meer balans en evenwicht in mijn soms te drukke leven als (hard) werkende mama van 3 heerlijke jongens. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten maar ik ben zeker blij verrast. Dit begon al van te voren in het prettige mailcontact dat ik had met de gastvrouw (Carla).  Ook het warme ontvangst was fijn en daardoor kwam ik zeker in de “zen” modus. De omgeving was prachtig, de locatie was super en alles was erg goed geregeld allemaal. Zeker een dikke pluim voor de organisatoren!

Ik was zelf helemaal niet thuis in Ayurveda en de Bach Bloesems maar ik vond het erg interessant en wil er zeker meer van weten. Helemaal wanneer je dit allemaal kan inzetten en toepassen. Het is voor mij zeker het proberen waard, want het kan geen kwaad alles is op natuurlijke wijze gemaakt.

Na de lunch ben ik het festival terrein weer op geweest en daar hing een heerlijk relaxte sfeer en stonden leuke kraampjes.  Ik heb een poosje bij Coco-mat gepraat en de oprichter hiervan vertelde zijn inspirerende verhaal. Het is ooit ontstaan aan het strand op een soort van strandbed en is nu wereldwijd bekend.

Het was leuk om bij de kraampjes te snuffelen en wat te kletsen met de mensen die erachter stonden en hun verhaal bij de producten te horen.

Ik kreeg de mogelijkheid om nog een workshop te volgen, hoe leuk. Het was eigenlijk de bedoeling om iets met mindfulness te gaan doen, maar door de wandel 4-daagse in ons dorp was ik bang dat ik dan niet op tijd terug zou zijn en ik wilde ook samen met mijn kinderen de laatste dag natuurlijk niet missen.

Ik deed een geurworkshop

Ik ben uiteindelijk aangeschoven bij een geurworkshop. Ik als nuchtere Zeeuw zou dit wel even doen en om eerlijk te zijn geloofde ik er niet zo in. Maar je snapt het al, het heeft echt iets met mij gedaan en was een erg bijzondere ervaring. Al voelend en ruikend die je verschillende tests om de geur te vinden die het beste bij jouw past. Ik vertelde dat ik altijd erg nuchter ben en dat ik waarschijnlijk niks zou voelen, maar voelde eigenlijk heel erg veel tijdens deze workshop. Van tintelende handen, voeten, blijdschap, beklemmend gevoel bij mijn hart tot aan verdriet. Ik was er naderhand eigenlijk wel een beetje door van slag. Maar hierdoor kwam mijn eigen “parfum”aan het licht en werd dit opgespoten en kreeg ik heel lief een aantal proefflesjes mee om thuis te proberen. Het zou me gaan helpen om mijn lichaam meer in balans te krijgen en meer met beide voeten aan de grond te komen. Of het echt zal werken? De tijd zal dit laten zien!

Het was een super ervaring en een heerlijke dag om daar door te brengen en erg leuk dat we een goedgevulde goodiebag mee naar huis kregen. Hierin zaten wat capsules van Himalaya, de rescuespray van Bach Bloesems, leuke pantoffels van coco-mat, een USB stick en heel veel informatie.

Nu ik je verslag zo lees vind ik het helemaal jammer dat ik zelf verhinderd was. Het klinkt echt heel interessant allemaal, ik zou er zelf ook graag meer over leren! Heb ik lezers die al actief zijn met Bach Bloesems of Ayurveda?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ik ben geen fan van festivals, maar deze klinkt warempel toch wel heel leuk. Vooral die stiltetent spreekt me aan.

 2. Kelly zegt:

  Leuk artikel!

 3. Wat een gezellig event! En bijzonder zo’n geurworkshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.