Keek op mijn Week: logeren, kapper, shoppen, bioscoop

Niet echt heel zonnig deze week, maar de meisjes hebben toch verschillende keren lekker in de speeltuin kunnen spelen met een vriendinnetje. Verder hebben we ons veel binnen vermaakt, ik had het erg druk met werk en hebben we gewinkeld. De meisjes wilden persé zo’n pailletten shirt met omkeerbare pailletten, hebben jouw dochters die ook?

Het is best lastig als je moet werken terwijl je kinderen om je heen drentelen. Soms is dat best gezellig, maar meestal betekent het dat ik niet echt op kan schieten of kan focussen op belangrijke mailtjes en telefoongesprekken. Ze vermaken zich over het algemeen prima hoor, daar niet van. Maar kinderen hebben vragen, moeten wat drinken, maken ruzie of willen iets doen dat even niet lukt of niet handig is.

Pokémon kijken bij de kapper.

Logeren bij de buurvrouw

Zaterdagochtend was het best gek om wakker te worden zonder de meisjes. Ze zijn gek op de buurvrouw en dat is wederzijds, daar mochten ze dus vrijdag komen spelen én als grote verrassing ook een nachtje logeren. De buurvrouw had allemaal leuke dingen bedacht. Zo zijn ze naar de streekmarkt geweest, shopten ze kleurboeken en spinners bij de Zeeman én gingen ze naar Verschrikkelijke Ikke 3 in de bioscoop. Zaterdagochtend haalde ik de dames op voor hun afspraak bij de kapper, waarna ik ze weer terugbracht naar de buurvrouw. Ze hadden daar in een tent op zolder geslapen! En ze had nog veel meer plannetjes en het spelletje Mens Erger Je Niet was nog niet afgelopen en later die middag renden ze de tuin in om hun zwemspullen te halen. Superleuk vonden ze dat, want in mijn uppie ga ik nooit met ze zwemmen. Nu konden ze met de buurman van de glijbaan en lekker even oefenen voor zwemles. Eenmaal thuis waren ze goed moe  😆 .

vakantiekoffertje mazeball

Mazeball verslaving?

Zondag deden we dan ook lekker NIKS. Of nou ja, weinig. Het was niet echt lekker weer, dus ik vulde een vakantiekoffertje met leuke cadeautjes voor de meisjes. Hierin zat onder meer de Mazeball (Als mijn moeder dit leest: deze is te koop via Radbag!) waar mijn normaal ongeduldige jongste dochter helemaal gefocust op is. Uren zit ze ermee te oefenen om het balletje zo ver mogelijk door het doolhof te krijgen. En ze is er goed in! Nu heeft ze er een ritueel van gemaakt om voor bedtijd een gezinschallenge met de Mazeball te doen. Mijn oudste dochter en ik bakken er weinig van, dus eigenlijk gaat de competitie vooral tussen papa en de kleine. Leuk!

Speeltuin

Maandag speelden de meisjes met een vriendinnetje in de speeltuin, ontdekten ze opnieuw de TipToi en werd er gelegood en gekleurd. We maakten een beginnetje aan ons vakantiedagboek (waarover later een blog met winactie volgt). Grote zus ging met papa wandelen om Pokémons te vangen. Kleine zus ging met papa een fietstochtje maken (net voor de bui waren ze weer thuis).

’s Avonds ging eindelijk de wiebeltand eruit waar mijn meisje al een paar dagen last van had. Papa heeft hem er uiteindelijk uit getrokken, zelf durfde ze het niet goed. Nu kan ze weer pijnloos appels eten!

IJsje eten tijdens een middagje winkelen.

Winkelen

Dinsdag deden we een paar snelle fotoshoots voor de blog. De meisjes speelden met hun vriendinnetje in de speeltuin en ’s middags gingen we winkelen. Ik had de dames beloofd dat ze een shopbudget kregen (10 euro) en daarvan zelf iets uit mochten kiezen. Overleg thuis maakte duidelijk waar we naar op zoek gingen: omkeerbare paillettenshirts! Zelf wilde ik naar Miss Etam om mijn cadeaubon te gebruiken. Daar slaagde ik voor een vrolijke, afgeprijsde zomerjas in knaloranje. Supertof! De meisjes vonden hun paillettenshirts bij C&A in de nieuwe collectie voor 6,80 euro per shirtje. Helaas bleek bij thuiskomst (nadat ik het kaartje er al had afgeknipt) dat de pailletten van het shirt van de oudste niet goed draaien  🙁 . Mijn tip: check niet alleen het bovenste shirt van de stapel in de winkel, maar ook het shirt dat je koopt… pffff… jammer zeg. Daarna aten we een ijsje en bezochten we de H&M waar de meisjes ook iets mochten uitkiezen. De jongste ging voor unicorns (eenhoorns dus), de oudste vond een ander hip shirt met lange mouwen. Zelf shopte ik er sokken bij in een grotere maat omdat de sokken die we hebben te klein worden voor de oudste én een handige jeans met elastiekband. Over andere spijkerbroeken wordt hier in huis gemiept vanwege de knoop, dus de elastieken jeans dragen ze het meest. Deze was afgeprijsd en heeft leuke sterretjes.

Emoji’s in de bios

Woensdag stonden we vroeg op. We waren uitgenodigd voor de premiere van Emoji en gingen met de trein naar Amsterdam. Het was een ontzettend leuke film! Echt een aanrader en ondanks de 6+ leeftijdsindicatie zeker niet te spannend voor mijn dochter van net 5. Kijkt ook voor volwassenen lekker weg, dus als je vrijkaartjes wilt winnen moet je even mijn verslag van dit feestje lezen. Universal had er een leuk event van gemaakt en we gingen naar huis met een goodiebag vol chocoladekoekjes, jummie!

Bioscoopselfie!

Bij opa en oma logeren

Donderdag hadden wij belangrijke afspraken die de nodige voorbereidingen vroegen. De meisjes mochten daarom bij opa en oma logeren. Dat was leuk! Uiteraard nam de jongste haar Mazeball mee, en ik begreep dat oma het ook erg leuk speelgoed vindt. Daarnaast kon ik fijn werken zonder afleiding en aten we een heerlijke Indische curry die de meisjes niet lusten. Mijn man was er een uur mee bezig, maar hij smaakte perfect! We keken deze week Game of Thrones, Black Sails en ik heb een begin gemaakt aan Penny Pinchers op Netflix. Penny Pinchers gaat over mensen die een sport hebben gemaakt van besparen, leuk om te zien en hopelijk doe ik er wat toepasbare ideetjes op.

shoplog c&A en H&M
Lekker geshopt! Het paillettenshirt van de jongste zit al in de was 😉

Vrijdag stond ik vroeg op om zo ver mogelijk te kunnen komen qua werk, voordat ik de meisjes weer ging halen. Vanavond lekker sporten en afhankelijk van het weer gaan we misschien morgen naar de Trekkertrek Familiedag in Koudekerk. Dat is altijd erg leuk.

shoplog miss etam
Blij met mijn nieuwe jas van Miss Etam.

Wat zijn jouw plannen dit weekend? Heb je een leuke week gehad?

Lees ook: Keek op mijn Week: weekje Roter Hahn boerderij in Zuid-Tirol

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wij hadden zeker een leuk weekend. Mijn jongste zoon in eingeschult, daar lees je morgen alles over. Dat is de allereerste schooldag en een hele happening in Duitsland. Ook hadden we een dorpsfeest met spelletjes waar straten in teams speelden met verschillende spelletjes. Echt zo leuk! Die jas staat je goed, mooi kleurtje!

 2. Rory zegt:

  Oh ja! Een ‘heen-en-weer’-shirt noemt Mila het. We hebben er inmiddels twee … Toen heb ik ook een halt geroepen. Eentje is leuk. Een tweede is luxe, dus nu stoppen we even. Ik heb ze inderdaad goed gecheckt. Want volgens mij gaat bijna iedereen met zijn handen over die shirts heen voordat ze ze wel of niet kopen 😉 Jammer van het shirtje. Kan je ook zonder bon toch niet proberen terug te gaan?

 3. MarjonS zegt:

  Wat een leuke week. En leuke buren die zoiets voor de meisjes doen.
  Je jas staat mooi.
  Wij zaten nog in Frankrijk afgelopen week, gisteren thuis gekomen dus dit weekend… wassen, strijken, caravan opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.