Keek op mijn week: wimpers, Kamer van Koophandel, Platform Z, koffiedate en bril

Zo. Deze week zit er weer op. Niet dat het een vervelende week was, maar wel geestelijk inspannend: mijn eerste week als officieel zelfstandig ondernemer. Ik ben dus heel erg moe! Gelukkig staat Moederdag voor de deur en de kaboutertjes hebben mij laten weten dat mijn dochters hele leuke plannetjes hebben. Dat wordt dus genieten! Ik geniet trouwens ook van mijn bloeiende tuin, daarom deel ik een paar tuinfoto’s .

Afgelopen weekend hebben we geen bijzondere dingen gedaan. Hoewel? Zaterdag was de jongste zo moe dat we haar lieten uitslapen en ze dansles dus oversloeg. Ik bracht de oudste naar scouting, maar die les bleek niet door te gaan. Hahaha. In plaats daarvan deden we samen lekker op tijd de boodschapjes!

tuin marstyle
Deze prachtige boom in mijn voortuin staat weer in bloei! Alleen in de meimaand, maar dan is het genieten <3

Persoonlijk Moederdagcadeau

Zondag waren mijn ouders 41 jaar getrouwd. We gingen dus even langs voor een bakkie thee en dat was erg gezellig. Weet ik ook zeker dat mijn moederdagcadeau in de smaak valt 😉  Bij Waar is Mam? op de blog won ik gepersonaliseerde theeglazen voor moederdag. Die kwamen deze week binnen en ik ga er een leuk theepakketje van maken.

moederdag theeglas
Prachtig he die persoonlijke gravure? Nu een leuk pakketje van maken voor mijn lieve mama <3

Wimpers

Maandag werden mijn wimpers bijgewerkt en kon ik ondertussen lekker bijkletsen met Mariëlle van Star Lashes. Even een momentje voor mezelf! Ze zien er weer netjes uit en dit was officieel mijn eerste dag als Business Babe, dus dat is belangrijk, haha. Tja… ik had al erg veel dingen op de agenda staan voordat ik wist dat op deze dag het UWV officieel mijn bedrijf liet starten. Die middag stond ik voor niks op het schoolplein: beide meisjes naar een speelafspraak. Herkenbaar voor veel mama’s denk ik?

Paspoort

Dinsdag was mijn paspoort klaar. Die had ik nodig voor de Kamer van Koophandel, een belangrijk dingetje dus. Verder maakte ik wat prijzenpakketjes in orde voor prijswinnaars op mijn blog en regelde ik de verzending. Ik loop een beetje achter met dit soort dingen, maar het is allemaal even erg hectisch! Eén ding tegelijk! Begin deze week had ik iets van 7 lopende winacties, een beetje veel van het goede maar ik vind het zo leuk om jullie te verwennen 😳 Zelf werd ik deze dag ook een beetje verwend, mijn man maakte een heerlijke maaltijdsalade voor mij als lunch <3 En de post bracht perspakketjes :mrgreen:

Druk, drukker, drukst

Woensdag is het altijd druk. Ik vergat bijna mijn afspraak met de juf! Oeps! Gelukkig was het heerlijk weer en vermaakten de meisjes zich op het plein terwijl ik even bijpraatte. Mijn meisje had wat wensen voor verandering aangegeven en de juf heeft dit heel leuk opgepakt en wat tips gegeven hoe wij haar zelf kunnen helpen. Dochterlief had zelf al enthousiast thuis verteld over haar gesprekje met de juf. Zo fijn dat er op onze school alle ruimte en aandacht is voor het individuele kind dat niet precies in de standaard leerlijn past! Daarna snel gegeten en naar zwemles waar de oudste voor het eerst in t-shirt zwom. Enthousiaste, maar vermoeide kinders bij thuiskomst. Ze mochten de M&M’s opsnoepen die in een perspakketje van Nivea en Pearle zaten <3 Lekker uitpuffen in het zonnetje dus. ’s Avonds ging ik sporten, ik heb nu een lekker fitness schema, maar wel pittig met steeds 500 meter roeien tussendoor.

Zonnebril zonnebrand
Zonnebrillen, zonnebrand én M&M’s, de meisjes waren helemaal blij met dit perspakketje van Nivea en Pearle na zwemles!

Kamer van Koophandel

Donderdag gierden de zenuwen door mijn lijf! Met de trein naar Utrecht waar ik een afspraak had om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Nu is het echt helemaal officieel! Marstyle.nl staat geregistreerd in het handelsregister, dus ik ben een bedrijf. De uitkering van het UWV wordt nog verder gekort en ik moet het echt helemaal zelf gaan doen om mijn inkomen op te krikken. Gaat me vast lukken, maar de vraag is altijd hoe snel? Het was een zonnige dag en daarom heerlijk om even door de stad te lopen. Op Facebook en Instagram stroomden de felicitaties binnen, lief! Die avond had ik mijn eerste bijeenkomst als zelfstandige. In Brouwerij de Molen was een avond van Platform Z over juridische zaken voor ZZP-ers. Nuttige informatie opgesnoven én interessante mede ZZP-ers leren kennen. Van één bleek ik zelfs een week eerder een persbericht ontvangen te hebben, hoe toevallig!

#marstyle is een bedrijf! #mamablogger #bigstep #zzp #kamervankoophandel #utrecht #ondernemen #businessbabe

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Koffiedate

Vrijdag nam ik een vriendinnetje mee voor koffie met wat lekkers bij de Barista in Alphen aan den Rijn. Nog voor haar 40e verjaardag. Heel gezellig om even bij te kletsen in alle rust. Daarna liepen we nog even langs de Specsavers waar ik mijn nieuwe bril kon ophalen! Wát een ander gezicht meteen zeg. Zelfs mijn man gaf er een compliment over en dat doet hij niet zo snel, helemaal blij mee dus. Mijn jongste dochter is jaloers op de glitters op het montuur uit de Kylie Minogue collectie, haha.

De meisjes hadden overigens allebei een geslaagde speeldate die middag, zodat ik nog even snel wat werk kon doen. Mijn jongste kon heerlijk met haar vriendje ravotten tussen de jonge dieren en samen lieten ze mij bij het ophalen de puppy, kuikens, eendenkuikens en het paard zien. Zo leuk! Dat hebben wij thuis allemaal niet 😉 . En er was nog meer leuks, ik las op Facebook dat ik een van de winnaars van de moederdagactie van Rijnhoek Plaza was. Je moest opgeven waarmee je jouw moeder graag wilde verrassen (iets dat je kunt kopen in één van de winkels daar). Ik gaf aan dat ik graag samen met mijn moeder iets lekkers zou komen nuttigen bij de Deli Plaza, en dat gaan we dus doen!

Hilarisch tafereel in Alphen aan den Rijn: in de stromende regen werden de plantjes water gegeven.

Komend weekend staat voor ons dus in het teken van Moederdag. Ik hoop nog steeds iets vooruit te kunnen werken met mijn blog, maar vanwege alle spanningen van het starten van een eigen bedrijf probeer ik toch een beetje rustig aan te doen. Maandag weer een ‘echte’ werkdag tenslotte!

specsavers bril
Alvast een snel kiekje van mijn Kylie Minogue glitterbril, hoe vinden jullie hem? Nu nog even iemand charteren die representatieve foto’s wil maken, want zo’n selfie met je mobiel is waardeloos.

Blogsuccessen

Op bloggebied heb ik deze week ook wat andere persoonlijke mijlpalen gehaald. Of kleine succesjes, hoe je ze wilt noemen.

 • Steeds meer lezers weten mijn blog te vinden, met name ook omdat meer mensen op een duimpje klikken op Facebook of een reactie achterlaten waardoor een bericht aan meer mensen wordt getoond. Hartelijk dank daarvoor! Superfijn dat jullie me op die manier willen helpen. Ik heb deze week een mooi nieuw screenshot in mijn mediakit gezet met meer dan 5000 unieke bezoekers in de afgelopen 30 dagen. Inmiddels is dat aantal zelfs al opgelopen!
 • Op Instagram heb ik een grappig truukje uitgeprobeerd dat werkt. Ik kreeg weinig bezoekers binnen via dit kanaal tot voor kort. Door mijn tagline wat meer ’teasend’ te maken, klikken mensen ineens massaal door. (Ik heb iets grappigs geschreven over een hebberd zijn en als je wilt weten wat ik nu toch weer heb ontvangen, moet je vooral op de link klikken. Dat doen mensen dus ook echt! Hahaha. Echt té grappig!) Ben er heel erg blij mee! Ik las deze tip op de website van een andere blogger, maar ben even kwijt waar dat was.
 • De Kamer van Koophandel inschrijving is uiteraard een BIG STEP. Voor mij persoonlijk dan. Andere mensen zullen er niets van merken.
 • Rondom de organisatie van het bloggerevent op 2 september behaalde ik enkele successen, ook fijn.
 • Ik wist een leuke klantafspraak te maken, waar ik samen met enkele andere bloggers naartoe zal gaan. Spannend en leuk. En noodzakelijk als ik echt mijn boodschappen van de inkomsten uit dit blog wil betalen natuurlijk.
 • Een paar kleine affiliate sales werden geregistreerd. Super bedankt als jij op één van mijn affiliate linkjes hebt geklikt en een bestelling deed. Alle beetjes helpen mij bij deze droom!

Nou veel enerverend nieuws om te melden vond ik zelf. Het was alleen zo hectisch dat ik ook een paar todo’s niet heb kunnen afstrepen helaas. Hoe was jouw week? Gekke dingen beleefd? Leuk? Niet zo leuk? Persoonlijke mijlpalen?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Mooie week met een bijzondere mijlpaal! Gefeliciteerd en ik wens je heel veel succes

 2. layla zegt:

  Gefeliciteerd met je bedrijfje! Komt vast helemaal goed qua inkomen

 3. Amy zegt:

  Wat ben je goed bezig met je blog, zeg! Zo’n inschrijving en dan ook de hogere bezoeken, dat zijn echt mooie resultaten.

 4. Bianca zegt:

  Klinkt weer als een lekker druk weekje, nog gefeliciteerd met je inschrijving bij de kvk x

 5. Jill zegt:

  Heel leuk; dat je je blog nu een bedrijf kan noemen. Gefeliciteerd! Mijn weekoverzicht komt morgen online ?!

 6. Cassandra zegt:

  Van harte gefeliciteerd met de inschrijving bij kvk. Op een mooi ondernemerschap

 7. Heel veel succes met je bedrijfje! En wat staan jullie (zonne) brillen leuk!

 8. En ik die dan denk dat ik het altijd druk heb. Je kent er ook wat van!

 9. Elles Mulder zegt:

  Heel erg tof dat je je blog nu ook je bedrijf kan noemen! Gefeliciteerd!
  Liefs,
  Elles

 10. Marsha zegt:

  Klinkt als en hele fijne week! En blogsuccessen klein of groot zijn altijd fijn!

 11. Kreanimo zegt:

  Fijne week – het moment was toch wel de kamer van koophandel….
  Nogmaals gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.