Keek op mijn Week: cocooning, tandarts, klantevent

Buiten koud en guur, dus tijd om lekker te cocoonen binnen. Kaarsjes aan op tafel – scheelt bovendien zo weer een paar graden in huis – en onder een dekentje op de bank kruipen. Kneiterhard werken helpt ook om je warm te tikken op het toetsenbord. Al lag ik ook een middagje geveld op bed na mijn tandartsbezoek…

spokenchaos

Spelletje, film en huiswerk

Zaterdag mochten de kids wat langer bij me blijven. Dat gaf ons de rust die we zochten, dus we maakten er een heerlijk relaxt dagje van. Lekker uitslapen en daarna met de oudste een Dr. Who aflevering gekeken. Ik bakte broodjes voor het ontbijt, lekker met een tomaatje erbij. 

Met koekjes wist ik de kinderen te motiveren voor hun huiswerk. Elke opgave is een koekje. Zo kreeg ik zelfs mijn jongste aan de gang. Ik wist haar ook nog te enthousiasmeren om samen iets te lezen, want er moest natuurlijk voor de voorleeswedstrijd een fragment worden uitgezocht. En zowaar kon ik zelf nog even aan het werk, draaide er een wasje en was de sfeer in huis gezellig. 

We speelden het spelletje Spokenchaos, zodat er een review over geschreven kan worden. Daarna vond ik het tijd voor lekkere hapjes en chips op tafel en een leuke film! Het werd Sing 2 die we nog niet hadden gezien en die ik graag met de meiden wilde kijken. We loved it, wat een heerlijke soundtrack weer en een mooi verhaal. Ze aten nog even mee en daarna werden ze opgepikt door hun papa om daar hun weekend verder te vieren.

perspakket moose farg verf

Er werd deze week verf bezorgd van Moose Färg zodat ik in de lente mijn schutting kan verven! Zweeds blauw gaat het worden. Ff wat anders.

Bingewatchen

Zondag wilde ik gewoon even niks. Ook al was het mooi weer buiten, ik kroop onder een dekentje op de bank en keek bijna de hele dag de Koreaanse serie Business Proposal. Verslaven leuk! Romantiek, grappig, een mooi verhaal, het zit er allemaal in. Al is het acteerwerk hier en daar wat overdreven voor mijn smaak, deze serie keek heerlijk weg.

Einde dag toch nog even achter de laptop gekropen en een ommetje gemaakt met een muziekje op. Wat vinden jullie van mijn nieuwe Protest winterjas?

wandelen polder bodegraven
Helaas ging al vrij snel bij één van de zakken de stof los van de naad… jammer. Gelukkig valt het niet heel erg op.

Niet leuk bij de tandarts

Maandag stond er een vervelend bezoek aan de tandarts gepland. Ik had er helemaal geen zin in, want er moesten 2 vullingen worden vervangen. Ter plekke bleek er ook nog een ‘klein gaatje’ te moeten worden gevuld, maar zo klein was het na wegboren niet. Afijn, ik zat er best wel even in de stoel. Met mijn ogen dicht. Brainstormend over de maandafsluiting, hoe ik bepaalde artikelen zou aanvliegen en of ik nog sponsors voor de Blogboot kon werven. Bellen was geen optie, want zelfs mijn neus voelde verdoofd aan.

Het was een flinke ingreep en daarna kroop ik gewoon maar even weg in mijn eigen wereldje met de voorbereidingen voor de kwartaalaangifte en andere administratieve zaken. Op een bepaald moment trok ik het niet meer en ben ik lekker in mijn bed gekropen. Even lief zijn voor mezelf. De lunch moest ik overslaan en een kopje thee drinken ging ook niet. Maar goed, ik voelde dit keer ook echt niks door die verdoving behalve dan het duw en trekwerk. Tis achter de rug en mijn gebit kan er weer even tegen!

tand eruit
Geen tandarts voor deze dame, maar wel hoeps ineens een tand eruit.

Bellen, bellen, bellen

Dinsdag belde ik mezelf een slag in de rondte. Ik werd overigens ook nog een paar keer gebeld. Voor de generatiekloof onder ons: dat doe je dus met een telefoon aan je oor en dan met elkaar praten enzo. Ik moest van alles regelen, wilde bijkletsen en had natuurlijk ook nog wat in te halen van de middag in bed na mijn tandartsbezoek. De ADHD-ers onder jullie zouden trots op me zijn, werkelijk waar, heb echt superveel gedaan deze dag. Ik had er zin in!

oefenen voorleeswedstrijd
Oefenen voor de Voorleeswedstrijd. Boekreview lees je hier.

Wimpertjes en lesje loslaten

Woensdag liet ik mijn wimpertjes weer mooi maken. Lekker ff kletsen en daarna kon ik de wereld weer stralend tegemoet bij wijze van. Ook deze dag weer inspirerende telefoongesprekken gedaan met een paar zakelijke relaties, wat veel energie gaf. Soms denk ik dan wel: houd ik nog wel tijd over om artikelen te schrijven?

Maar goed, één brugklasser heeft inmiddels haar eigen leven. Loslaten is dat hè? Ze had studiedag en mooie plannen gemaakt met haar vriendinnen. Dat betekent dat ik haar iets minder vaak zie. Tegelijk vind ik het prachtig hoe ze dit oppakt en dat ze in 2 huizen woont mag nooit de oorzaak zijn dat ze haar ding niet zou kunnen doen. Zelf heb ik zo’n hekel aan al die miepmoeders op facebookforums die aan hun kind zitten vastgeplakt, dus een goede reden om daar zelf verre van te blijven. Dus zei ik “heerlijk voor je en fijn als je nog een nachtje bij papa mag blijven”. Want zo hoort het toch ook? Ik verheug me gewoon op de verhalen die ik een dag later zal horen en met een beetje geluk stuurt ze een foto.

Herfstvakantie routekaartje aeno en roter hahn
We gaan een flink stuk rijden in de herfstvakantie. Ik stuurde de kids dit routekaartje toe.

Platform Z event

Donderdag was ik in de stress voor het Platform Z event over klantvriendelijkheid. Ik hoorde de avond ervoor dat ik 10 kaarten had besteld voor mijn relaties, alleen was ik in de veronderstelling dat ik die order weken terug al had gecanceld. Sheit. Ik heb als de sodemieter allerlei mensen uitgenodigd voor wie het misschien interessant kon zijn, maar heel veel mensen bleken al andere plannen te hebben. Het gaf me veel stress vooraf. Gelukkig wilden toch een paar mensen plaatsnemen aan mijn tafeltje met koffie en thee vooraf. De avond zelf was als verwacht zeer inspirerend en het was zeker gezellig en waardevolle gesprekken gehad na afloop, maar ik had veel moeite om weer een beetje tot mezelf te komen.

wees van waarde voor je klant
De slotsheet van de presentatie had een passende en mooie quote van Einstein.

FF bijkomen en kerstpresentje uitzoeken

Vrijdag moest ik echt even bijkomen. Het was een beetje too much allemaal. Ik ging lekker voor Orderchamp zitten en heb iets leuks besteld voor mijn kerstmailing. Elk jaar stuur ik een klein cadeautje mee met de kerstkaart voor mijn klanten, zakelijke relaties en bloggers die een opdracht via mij hebben gedaan. Heb een leuke en vooral sprankelende gimmick gevonden. Richting december wil ik ook weer zitten voor een leuk kerstpakketje of presentje, want inmiddels heb ik toch een soort ’team’ dat me helpt waar het mij boven het hoofd groeit.

Einde dag racete ik de kinders in de rondte naar harples, kocht ondertussen verjaarspresentjes voor een jarige, fliep flap floep naanpizza in de keuken en doorrrr naar musicalles en weer terug. En nu ben ik gesloopt.

naanpizza recept
Zelf inkopen gedaan voor dit recept dat we hadden bewaard van HelloFresh, de kids vinden het heerlijk: naanpizza met yazarra en een gehakt / spinazieprutje met daarbij salade.

Hoppa en de week is weer voorbij gevlogen! Ging het voor jouw gevoel ook zo snel? Lees hier mijn vorige weekoverzicht, mocht je ‘m gemist hebben. Die week was flink druk, daarom nu lekker even wat gas terug en dan volgende week weer knallen.

Heb je leuke weekendplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.