Keek op mijn Week: bier, Cirque en zo veel meer

Woei, wat een week! Mijn weekend barstte van de toffe dingen, er werden nieuwe meubels bezorgd en we raceten ons rot richting onder meer de orthodontist en tandarts. De verwarming heeft hier ook alweer even aan gestaan. Het drukke program en slechte weer werd zelfs mijn dochter even too much, dus ze vroeg of ik scouting wilde afzeggen zodat ze vroeg naar bed kon. Dit weekend maar weer even rustig aan, wat jij?

bierfestival borefts van de molen

Borefts Bier Festival

Zaterdag ging ik voor de allereerste keer naar het Borefts Beer Festival in mijn woonplaats. De 12e editie, maar het was altijd zo snel uitverkocht dat het me nooit lukte om kaarten te kopen. Nu wel. In april al. Was alleen nog even zoeken wie er mee zou gaan, uiteindelijk heeft een vriendin zich opgeofferd en hebben we een ontzettend gezellige middag gehad. Met veel bier, haha. Ik vond zelf de zware, donkere stouts het allerlekkerst. 

cirque du soleil

Cirque du Soleil

Zondag stond Cirque du Soleil op het programma, met hun show Crystal. Kippenvel! Wat een prachtige show met kunstschaatsen en acrobatiek er in, dat alles onder begeleiding van fantastische muziek. Er was mij verteld dat Cirque du Soleil een bucketlist waardige ervaring is en na deze show in de Ahoy, kan ik dat alleen maar beamen. Het was geweldig!

cirque du soleil

Zo mooi. De ene acrobatische toer nog knapper dan de andere. IJsschaatsers die salto’s maakten, lifts die je met het dansen op kunstschaatsen op de Olympische Spelen ook ziet en dan gingen ze ook nog de lucht in met trapezes en touwen… Ik ben zwaar onder de indruk. Wat een ervaring! Ben jij al eens naar Cirque du Soleil geweest?

cirque du soleil

Nieuwe salontafel

Maandag stonden de bezorgers van A-Meubel voor de deur. In ruil voor een artikel mocht ik enkele meubels uitzoeken en nu is eindelijk mijn mini salontafeltje vervangen door een wat meer praktische set van 3.

salontafel van a-meubel
Kussentjes van Action, de bank via Orderchamp en het servies van Melli Mello. Het ronde kleed heb ik ooit eens ergens gewonnen vlak voor mijn scheiding. De muurverf is Flexa EasyCare.

Ook de gouden giraffenlamp met roze kap werd bezorgd. Ik deed dus wat schuifwerk hier en daar en was druk met het afvoeren van het verpakkingsmateriaal. 

salontafel van a-meubel
In totaal zijn het 3 tafels. Kleed is van Otto, stoeltjes zijn 2ehands heeft mijn moeder opnieuw bekleed.

Heel erg blij mee, mijn woonkamer is deze winter weer een stukje gezelliger. En ik heb nu eindelijk plek om decoratieve dingetjes zoals kaarsen op tafel te zetten. 

salontafel van a-meubel
Netjes zo hè, met mijn warme handgevilte Tofvel pantoffeltjes eronder?
giraffenlamp van a-meubel
Was even zoeken, maar uiteindelijk is dit een sfeervol plekje geworden voor die leuke lamp.

Verder moest ik voor controle naar de tandarts. Moest direct nog 2 afspraken maken helaas.

Ortho enzo

Dinsdag pikte ik mijn dochter op om haar naar school te brengen. ’s Middags moesten haar ijzerdraadjes vervangen worden bij de orthodontist. Na schooltijd reed ik dus nogmaals naar Gouda om met haar naar de ortho te gaan en daarna door naar huis. Gezellig om haar even te spreken. Het opgroeien gaat zo hard nu ze in de brugklas zit, ineens heeft ze een heel eigen leven en daar kijk ik met bewondering toch iets meer vanaf de zijlijn naar.

hellofresh
Weer een smakelijk maaltje gekookt, is toch ideaal met die kookinstructies van HelloFresh.

Nog een keer tandarts

Woensdag kind uit school gehaald, heel snel gegeten en tanden gepoetst en door naar de tandarts. Je kunt je soms toch een slag in de rondte racen. Gelukkig viel dit bezoekje mee. De meisjes stortten zich na hun huiswerk op het spel Spokenchaos dat we mogen reviewen en verloten, ik was zelf te druk en daarna te moe om mee te doen. Hopelijk later meer tijd en puf. 

spokenchaos

Ik was overigens niet de enige die moe was. Dochterlief had behoorlijk wat huiswerk en was zo moe, dat ze graag vroeg naar bed wilde en vroeg of ze scouting (duurt tot 21 uur) mocht overslaan. Iedereen vroeg onder de wol dus.

origami 3D
We werkten ook nog even aan het bouwen van de pauw met de Origami 3D kit van Speelgoed van het Jaar.

Netwerken bij Atout France

Donderdag reed ik naar restaurant Amstel Boat House in Amsterdam, wat een mooie locatie! Hier organiseerde Atout France een netwerkbijeenkomst en kon je speeddaten met verschillende Franse regio’s. Kwam nog een paar bekenden tegen en heb van alles geleerd over de mogelijkheden voor duurzaam toerisme in Frankrijk. Ondertussen kregen we nog een zalige vegan lunch geserveerd in verschillende gangen. 

marstyle tasje
Ik had uiteraard wat Marstyle merchandise bij me, zodat ze mijn naam onthouden. Als je niet de grootste blog hebt, moet je creatief zijn tenslotte. Mijn cadeautjes werden erg gewaardeerd, leuk is dat. Oh, en mijn outfit is van NED Dutch Fashion.

Bij de oudste was er een slotje afgevallen, dus die moest met spoed wederom naar de ortho. Ik kon niet, haar vader ook niet. Ze moest dus zelf, maar daar vond ze een oplossing voor: haar opa bellen. Opa’s en oma’s make the world go round, dus ze had geluk. Taxi opa had het er maar druk mee deze dag, want hij heeft ook haar zusje uit school gehaald en een neefje heen en weer gereden. Denk dat mijn ouders het sinds hun pensioen drukker hebben dan ooit met hun kinderen en kleinkinderen… Zelf schoof ik ook aan voor een kopje thee en de gezelligheid en trakteerde ik het avondeten, want hun dagprogramma wordt zo aardig volgeplempt door ons. Ben jij ook zo blij met al die keren dat je ouders kunnen bijspringen als je het zelf even niet red?

Harples, musicalles en game

Vrijdag werden er wederom weer wat pakketjes bezorgd. Onder meer een toffe game van Hoe Tem ik een Draak waar mijn jongste nogal fan van is. Haar zus was haar echter voor en had de game in no time gefotografeerd en klaar voor gebruik terwijl ik stond te koken. Dat moet dus nog even over, want ik wil natuurlijk ook zien hoe je dat spelletje speelt na het horen van de enthousiaste reacties.

hoe tem ik een draak switch game

De jongste had haar 2e harples van de 4 totaal. Vandaag leerde ze meer over noten lezen en hoe je die dan speelt op de harp. Verder vertelde ze vol trots dat ze zich heeft opgegeven voor een voorleeswedstrijd. Erg knap om daar met dyslexie gewoon aan mee te doen. We hebben samen een fragment uitgezocht en dit geoefend en ik denk dat ze een verpletterende indruk zal maken, toppertje.

krat timmeren
Goed geoefend met de huttenbouw, dus deze dame repareerde de krat van haar zus met een hamer en spijkers.

De oudste ging voor de 2e keer kijken bij musicalles waar ze de vorige keer al erg enthousiast over was. Ze wil er dolgraag op, dus we gaan overleggen met haar vader of we de kosten kunnen delen. En natuurlijk of ze het red naast haar drukke schoolprogramma.

De week was weer druk genoeg, dus dit weekend rustig aan. Lees hier het vorige weekoverzicht.

Wat waren jouw weekendplannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.