Keek op mijn Week: van logeerpartij tot harples

Geen foto’s waar ik zelf op sta deze week, als je mijn hoofd wilt zien kun je de vlog op youtube of het viraaltje op tiktok bekijken, haha. Het was een prima, rustig weekje. Hoewel je het met alleen de kinderen ook nog best druk kunt hebben: je racet ze van hot naar her als taxi mama. In ieder geval begonnen we met een relaxte logeerpartij!

sockwell wandelsokken
Naadloos, warm en met extra compressie zodat je minder vermoeide voeten en kuiten hebt met deze sokken van Sockwell. Het bevordert de bloedsomloop. Ik probeerde ze deze week uit tijdens een fijne wandeling met muziek op.

Logeerpartij

Zaterdag kwam ons nichtje logeren, speciaal daarvoor had ik met de vader van de meisjes een weekendje gewisseld. Ze hadden er alle drie veel zin in. Na een drukke schoolweek met ook nog kermis èn buiten slecht weer, besloot ik dat we er een chilldag van gingen maken.

Gelukkig hoefde ik zelf ook niet zoveel, want met elkaar bedachten ze een soort murder mystery speurtocht vol spannende escape room waardige puzzels. De brugklasser zette de puzzels uit en verbouwde de slaapkamer hiervoor, want het moest natuurlijk wel extra spannend zijn allemaal!

Ondertussen ontplofte de jongste omdat ik had geopperd dat we haar Engelse toets wel even konden leren terwijl het spel werd opgebouwd. Zo gaan die dingen in een wereld vol huiswerk. De oudste moest overigens ook nog haar Franse woordjes leren. Als alleenstaande ouder kun je daar maar druk mee wezen. Gelukkig kon ik ook nog even aan mijn eigen werk omdat de dames met het eerder genoemde escape puzzelspel uren zoet waren. Zo leuk als ze er helemaal in op gaan.

sprinkhaan
Biologieles tijdens de logeerpartij: er was een mega sprinkhaan naar binnen gevlogen en hij sprong wat rond op dit horgordijn. Daar krijg je kinderen wel mee van de televisie weg!

Daarna tijd voor een zak chips en een film. Die ik dan zelf weer niet zo leuk vond, dus ik ben op mijn kamer een andere film gaan kijken, hahaha. Geen bemoeizuchtige moeder in de buurt. Tot ik de dames toch maar naar boven riep voor een spontane biologieles: er was een mega grote sprinkhaan mijn raam in gevlogen en die hipte heen en weer op het gesloten horgordijn. Daarvoor konden beide films zeker wel even op pauze! Wat een beest joh! Kortom het was gezellig.

Dag kinders

Zondag namen we om de beurt afscheid van alle kinders. Opa uit Engeland was over, dus mijn dochters gingen op tijd naar hun vader. Eerst de oudste zelf op de fiets. Haar zusje werd iets later opgehaald en na nog weer een kopje koffie vertrok ook ons nichtje met haar ouders. Ik maakte er een relaxte dag van met nog hier en haar wat huishoudelijke taken. En lekker gehoepeld en gewandeld want het was droog.

paddenstoelen
Deze knoeperds (is het de Morielje?) van herfstsignalen staan langs mijn favo wandelroute.

Werken werken en… tja werken

Maandag gewoon lekker gewerkt. Oh en ken je die Netflix serie Dario es un Gigolo? Die heb ik deze week in etappes gekeken. Ik was nog een soort verrast door de ontknoping. ’s Avonds nog even wat HelloFresh ingrediënten veranderd in een gerechtje.

hellofresh maaltijd met gegrilde groenten
Tja, met HelloFresh lijkt het toch net of ik echt kan koken. Smaakt nog eens heerlijk ook deze kipburgers met gegrilde groenten!

Dyslexie stand van zaken

Dinsdag hadden we overleg met de dyslexie behandelaar om te kijken naar de huidige stand van zaken. Ik was bang dat we vreselijk op ons kop zouden krijgen omdat ik niet aan al het benodigde huiswerk toekom daarvoor, maar niets was minder waar. Dochterlief had een mega groei doorgemaakt. Eigenlijk zijn alle doelen al gehaald nu ze op de helft van de behandeling zit. Ze kan dus nog even profiteren en haar leesniveau nog verder optrekken naar dat van de rest van de klas. Het geeft haar veel zelfvertrouwen nu het lezen haar wat soepeler afgaat. Kortom we zaten het als 2 trotse ouders aan te horen. Papa kon daarna het goede nieuws brengen: ze hoeft voortaan alleen nog maar voorlezen – doorlezen te doen. Het koorlezen is geschrapt. Ook mag ze dat in haar eigen, zelfgekozen leesboeken doen. Yay!

rosarium
Wandelen langs het rosarium. Heerlijk rondje gelopen na het avondeten.

Alles weer in huis

Woensdag had ik einde dag alles weer in huis: de HelloFresh, de Picnic boodschappen en beide kinders. Uit school haalde ik enkel een rugzakje op, er was een speeldate. Kon dus nog even doorwerken achter de laptop. Daarna kwamen de kopjes thee, het helpen met huiswerk enzovoorts weer aan de beurt.

onkruid bij gevel
Deze foto ingestuurd voor de geveltuintjes winactie van de gemeente. Denk dat een geveltuin ook flink wat onkruid scheelt tussen de tegels. Lijkt me fijn om er iets gezelligs van te maken.

’s Avonds was nog even spannend. Bij scouting waren er kinderen per ongeluk op een grondwespennest gestuit en dat liep niet voor iedereen goed af… Mijn dochter bleef gelukkig ongeschonden, maar het had best indruk gemaakt. Beterschap voor iedereen die pech had en complimenten aan de scoutingleiding en hoe ze hiermee om gingen. 

3d origami

Donderdag had dochterlief zich al verheugd op de middag. Van de stichting Speelgoed van het Jaar stond er een doos 3D Origami te wachten. We mogen deze ook verloten als de review straks online staat trouwens. Ik werd gebombardeerd tot chef papiertjes uitdrukken, mevrouw ging vouwen en straks kunnen we met alle vouwsels een mooie pauw in elkaar bouwen. Heel leuk en je bent er niet zomaar mee klaar, een project voor meerdere dagen gezelligheid aan de keukentafel. Heerlijk!

Grote zus kwam er gezellig bij zitten en ik zorgde voor potjes thee en een schaaltje stroopwafel kruidnootjes. De oudste deed ondertussen haar huiswerk en ik genoot van de gezelligheid in huis. 

gezellig keukentafel
Gezellig zo, mijn meiden aan de keukentafel. Kopje thee in het Melli Mello theesetje, de één test de 3D origami set van Speelgoed van het Jaar en de ander doet biologie huiswerk. Wat een rijkdom!

Harples en musicalles

Vrijdag startte ik met een mooie mastermind zoomcall. Volgens mij zijn we allemaal weer een stapje verder gekomen dankzij deze meeting. Ondertussen staan er mooie samenwerkingen voor de blog op stapel en zijn ook mijn gastbloggers Jannie en Lisanne en hun kids druk met het testen van speelgoed. Het seizoen is echt weer van start! Hopelijk kunnen jullie snel al onze bevindingen lezen op deze blog, zodat je een beetje een leidraad hebt bij het inslaan van de decembercadeautjes. 

harples

Via het Bravo programma van de gemeente had de jongste haar allereerste harples. Heel erg leuk en het klonk al erg mooi voor een eerste les. In totaal heeft ze 4 lessen en daarna horen we wat het kost om vast op les te gaan en kunnen we daarover beslissen. De oudste ging die avond met haar nichtje mee naar musicalles om daar eens aan te snuffelen. Beide dames waren erg in hun nopjes met deze ervaringen.

Lees hier het vorige weekoverzicht, mocht je deze gemist hebben. Wil je mij steunen, koop dan bijvoorbeeld deze ‘lego bloemen’ van een B-merk bij Amazon, ik heb ze zelf ook ingeslagen want voor die 16,30 vond ik het een leuk decembercadeautje. Of misschien wil je bij Bol.com iets in huis halen voor Halloween?

Hoe was jouw week? Leuk weekend achter de rug?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.