Escape Room, een super origineel kerstpakket idee!

De periode rondom kerst, de tijd om iets extra’s te doen voor je vrienden, familie, collega’s en zakenrelaties. Maar wat moet je elk jaar toch weer verzinnen?! Ik kreeg dit jaar een super leuk en origineel kerstpakket van Marstyle: een Escape Doos. Echt een aanrader voor iedereen. Ik vertel je wat het precies is!

Review door: Esther Weemers

escape room kerstpakket

 

De postbezorging rondom kerstmis is nooit zo betrouwbaar helaas. ’s Ochtends ging de bel, Post NL, een pakketje voor u. Ik deed de deur open, maar er kwam niks (ik woon op de 6e verdieping). Een tijdje later maar naar beneden gelopen, zat er een briefje in de brievenbus: u was niet thuis… nou ja zeg! Gelukkig is er vlakbij een Post NL punt, dus ik kon er meteen dezelfde dag naartoe. Ik verwachtte een nieuwe zak brokken voor Birdie, maar er stond een ander pakket voor me klaar! Wat zou dit toch zijn? De afzender bleek Marstyle.nl, oh wat leuk!

Thuis snel uitgepakt en wat was ik verrast! Een Escape Room doos, een echt kerstpakket. Boven op de doos zat een uitleg: “Ben jij er klaar voor om dit escape spel te spelen? Ontdek jouw missie en start met deze uitdaging. Stap 1: start met het openen van vakje 1 en lees de handleiding. Stap 2: scan de QR-code, bekijk de video, lees jouw missie en start de tijd.” Oh jee, ik moet over 20 minuten naar een afspraak, dat ga ik nooit redden…

Lees ook: Korting! Puzzelen en ontsnappen in Bridgerton stijl

Wijs besloot ik de doos verder dicht te laten, maar jeetje wat was ik benieuwd! Zodra ik thuis kwam ging ik dus meteen aan de slag! Ik opende vakje 1 en daarin zat een handleiding. In de doos zaten 13 vakjes die je kon openen. In elk vakje zat een product. Op de verpakking van het product stond een puzzel. Door het oplossen van deze puzzels vind je een verborgen codewoord. Op welke plek dit codewoord ingevuld moest worden kon je weer terug vinden in een puzzel die op de handleiding afgebeeld stond. Elke afbeelding in deze puzzel correspondeerde met een verpakking.

 

Jeetje dit is veel informatie.. Ik wist even niet waar ik moest beginnen. Nou goed, maar eerst alle vakjes open maken en de puzzels op de verpakkingen proberen op te lossen. Op een blaadje schreef ik de uitkomsten. Dit viel me nog niet tegen, het ging best vlot! Na een tijdje dacht ik alle codewoorden te hebben. Deze kon je vervolgens op je telefoon invullen door het scannen van een QR code. Nadat ik alle woorden had ingevuld kon je checken of alle antwoorden goed waren, helaas, net niet!

Eén antwoord was fout. Ik ging de puzzel opnieuw maken en kwam weer op hetzelfde antwoord uit, wat vreemd! Een extra spatie ertussen misschien? Nee ook niet.. Ik snapte er niks van, tot ik uiteindelijk nog eens goed naar de verpakking keek… Mijn oplossing van de puzzel op dit product was 8-3=5. Dus dit vulde ik zo in, vond ik al raar, want het was geen woord…

Nu bleken er op de verpakking zelf ook weer vakjes te zitten, waaronder een met het cijfer 5. Aha! Ik opende dit vakje en aan de achterkant hiervan stond een codewoord: sporen onderzoek. Nog een keer checken en YES, hij klopte!!

Lees ook: Thuis een spannende escape room spelen

Al met al had ik de escape doos in 15 minuten geopend, niet slecht toch?

Ook Marguerita had dit kerstpakket

Even een aanvulling van Marguerita: deze leuke escape room kerstpakketten kon je kopen bij de Makro. Het leek mij ook een leuk cadeau voor onszelf, dus ik heb hem tijdens de persconferentie met de meisjes uitgepakt. We konden daardoor onze aandacht er niet helemaal bij houden én we deden wat langer over het oplossen van de puzzels dan Esther. Uiteindelijk waren we bijna een half uur zoet, de kinderen vonden het geweldig: steeds mocht er gespeurd worden naar het volgende deurtje in de doos!

kerstpakket escape room

Ik las later dat escape room kerstpakketten dé hit zijn deze kerst. Is natuurlijk ook wel zo gezellig in thuiswerktijd om er echt een ‘moment’ van te maken en ik wilde Esther verrassen natuurlijk met een bijzonder dankjewel voor de gastblogs. Op mijn beurt kreeg ik van haar een heerlijke chocolade kerstboom, jummie!

Heb jij een kerstpakket ontvangen? Was het ook een escape doos? Of heb je iets anders ontvangen?

Lees ook Unboxing & Inboxing de Kerstblogswap

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.