Thuis een spannende escape room spelen

Op zoek naar intelligent vermaak voor je kinderen in de herfstvakantie, op een regenachtige dag of als cadeau voor de decembermaand? Wij beleefden een spannend avontuur in huis met een speciale kinder escape puzzel. Alles wat je nodig hebt is een boekje, een pen, en internet en de kinderen zullen ruim een uur zoet zijn. Ze kunnen zelf aan de slag zonder de hulp van ouders, maar ik heb er gezellig bij gezeten. Ook benieuwd naar hoe je een Avontuur in Huis kunt beleven? 

avontuur in huis

Met Avontuur in Huis bestel je één van de escaperoom boekjes die je kunt spelen met behulp van het avontuurportaal op de bijbehorende website. Wij kregen ‘Op zoek naar Koning Midas’ toegestuurd om te proberen. Deze is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en het leukste als je met 2 of 3 spelers bent, maar het kan ook alleen worden gespeeld. Mijn dochters zitten in groep 5 en groep 7 van de basisschool en samen (met af en toe een zetje in de goede richting van mama) kwamen ze er wel uit. Op hun wensenlijstje staat om een keer een échte escape room te bezoeken, dat dit een escape room in een boekje was viel vooral mijn oudste toch een soort tegen. Tót ze eenmaal begonnen was met haar zus (en mij) en het toch wel heel erg leuk bleek te zijn!

Hoe werkt deze escape room uit een boekje?

Terwijl wij lekker thuis aan de keukentafel zaten met de laptop, het avonturenboekje, pen, kladblaadjes en scharen, lazen we de instructies. Je vult op de website de startcode in en dan gaat de tijd lopen. In het boekje zie je wanneer je een oplossing op de website moet invullen. Hier kun je ook om hints vragen, wanneer je ergens niet uitkomt. (Hebben wij bij de hongerige boekenkast gedaan. Je krijgt dan straftijd, maar de hint helpt wel, haha.) De kinderen duiken in het avontuurlijke verhaal en lossen puzzels en raadsels op. Zo komen ze steeds een stapje verder in het avontuur. En mag je de bladzijde om slaan. Het is uiteindelijk de kunst om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten. Als je het avontuur succesvol hebt afgerond, krijg je als beloning een diploma met je naam en eindtijd erop. 

Wat vonden wij ervan?

Wij speelden het eerste avontuur, Op Zoek Naar Koning Midas, dat sinds juni te koop is via de webshop van Avontuur in Huis. Ik heb af en toe geholpen met het voorlezen van het verhaal en puzzelen, maar de kinderen kwamen er zelf ook heel aardig uit. Ze vonden het erg leuk om te doen, vanwege de verschillende soorten puzzels. Sommige dingen lukte ons rekenwondertje beter, andere dingen zag de talenknobbel direct. Grappige tekeningetjes in het boekje, waardoor het laagdrempelig oogt en de kinderen zich wel aan de puzzels willen wagen. De voorbij tikkende tijd is wel extra spannend natuurlijk, daarom hebben wij de bijbehorende spotify muzieklijst niet gebruikt. Onze eindtijd was 1 uur 10 minuten en 28 seconden. Stiekem vond ik het een leuke manier om meteen wat schoolse vaardigheden te oefenen, zoals rekenen, lezen en logisch denken. Maar dan in een gezelliger jasje dan huiswerk. Lekker om samen te doen op een regenachtige middag en als beloning kregen ze een zakje chips met een groot glas limonade!

Cadeau box

Er ook een avontuurpakket verkrijgbaar van het eerste avontuur. Dit is een giftbox voor kinderen, ideaal voor een verjaardag of voor de feestdagen. In deze giftbox zitten naast het avontuur, ook dingen die kunnen helpen bij het avontuur (zoals een origineel notitieblokje en pen) en leuke extra’s zoals een extra escaperoompuzzel met als beloning een digitaal doeboek om uit te printen, een A4 poster van Rick de Ridder, ansichtkaarten en stickers. 

avontuur in huis
Het cadeaupakket.

Je bestelt de spellen hier. Prijs is 14,95 euro voor 1 avontuur, ook leuk voor een kinderfeestje.

Avontuur in Huis is het initiatief van een jong duo, Robin en Janneke, de één is de puzzel bedenker en websitebouwer en werkt als een technisch adviseur bij een escape room, de ander is illustrator, redactrice en werkt bij een speelpark voor kinderen. Beiden zijn ze creatief en hebben ze affiniteit met kinderentertainment. Zo hebben ze besloten om hun krachten, kennis en passie te bundelen, en zijn ze begonnen met het maken van unieke escaperoom avonturen voor kinderen.

>> Lees ook onze ervaring met Escape Room Zandvoort

Zouden jouw kleine avonturiers een met dit mysterie voor thuis ook zoveel plezier hebben?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.