Keek op mijn Week: Plantentuin Meise, babyshower en meivakantie

Na een drukke week die dit weekend nog lekker doorliep, gebruikte ik de rest van de week om even rust te nemen en artikelen uit te werken. Mijn benen deden flink zeer van de vele wandelmeters, dus ideaal dat ik de review van de Sockwell compressiesokken nog moest schrijven met daarbij een mooie winactie. Een week van je zegeningen tellen en aarden, met natuurlijk ook de dodenherdenking…

Plantentuin Meise

Zaterdag was de laatste van de persreis naar Vlaanderen. Nog een laatste keer het lekkere hotel ontbijt genuttigd in Hotel de Flandre, snel bagage inpakken en met de groep in taxibusjes richting Brussel waar we een bezoek brachten aan Plantentuin Meise. Deze plantentuin is een enorme botanische tuin waar van alles te beleven is op het gebied van bloemen en planten.

plantentuin meise
Bij de rozentuin.

Je kunt er geweldig wandelen, er staat onder meer een kasteel op dit landgoed en er zijn allerlei thema’s die je kunt ontdekken zoals culinaire tuinen of het houtlab. Voor kinderen is er het speurboekje ‘Op pad met Koning Amaryllo’ (volg hiervoor de Prille Lentewandeling van 2,5 kilometer) die onder meer langs het plantenpaleis met reuzenwaterlelies voert.

plantentuin meise
Blotevoetenpad van 1 kilometer!

Alleen mis je dan wel het supertoffe ‘Verwonder-je-voeten-pad’ dit blotevoetenpad dat loopt door een speelbos is ruim een kilometer lang! Onderweg kom je klimbomen tegen en nog veel meer. Deze wil ik met mijn kinderen zeker een keertje doen!

plantentuin meise
Kasteel Bouchout.

Onze rondleiding – met lunch in het Kasteel van Bouchout waar we ook even het dak op mochten – voerde langs de prachtigste plekjes in deze plantentuin van 92 hectare groot. Je kunt hier echt meerdere dagen rustig ronddwalen en steeds iets nieuws ontdekken.

plantentuin meise

We bezochten een Middeleeuwste tuin, zagen kunstwerken, bezochten het Houtlab, de Culinaire tuin, het geweldige Plantenpaleis met tropische planten van moeras tot woestijn, reden met een treintje langs de verzameling van 150 verschillende eiken soorten, liepen door de rozentuin, en zagen het Rhododendronbos… 

plantentuin meise
Plantenpaleis in Plantentuin Meise.

Te veel om op te noemen dus eigenlijk, zeer de moeite waard. Ik had een gratis rolstoel mee voor mijn tas en om even in uit te rusten tussendoor (het waren drukke dagen geweest). Ook staan er bij de entree bolderkarren voor wie met kleine kinderen de tuin bezoekt. Ik hoop binnenkort een winactie met toegangskaarten te organiseren. Het is een heerlijk rustig uitstapje waar genoeg te beleven is, ik heb ontzettend genoten van ons bezoek (en we hadden al zoveel moois gezien)! Ben jij hier al eens geweest?

Afijn, daarna rennen naar de trein in Mechelen waarbij de de zware koffers en tassen de trap op jogden. Pfoeh… terug met de trein naar Nederland. Wederom reisden we 1e klas met NS International. Ik was compleet op toen ik mijn voordeur binnenstapte, maar wat was het ontzettend leuk geweest!

in de trein

Babyshower

Zondag had ik een babyshower. Of nou ja, de babyshower was eigenlijk een dag eerder al maar toen zat ik tijdens het feestje in de trein. Het zwangere nichtje was over uit Engeland en werd in de watten gelegd, ik deed deze zondag even koffie om alsnog mijn babycadeautjes te kunnen geven. Heel gezellig en fijn om elkaar na jaren weer te kunnen knuffelen. Ik mocht zelfs even aan haar dikke buik voelen toen de baby bewoog. Blijft zo bijzonder! In de zomer kijken of ik met de kinders op kraamvisite kan.

babyshower
Nichtje met zwangere buik knuffelen, mijn cadeautje waren grote swaddles in okergeel.

Maandafsluiting 

Maandag vanwege de vermoeide benen lekker mijn compressiekousen aan. Ik wilde vandaag toch aan de review ervan werken. Ook de maandafsluiting richting de boekhouder moest weer worden gedaan. Plus de achterstalligheid in mijn mailbox omdat ik enkele dagen op pad ben geweest. Lekker productief dagje, veel gebeld, geschreven en van mijn lijstje kunnen strepen.

biertje yuzual suspects floralien
Dit bijzondere biertje is speciaal gemaakt vanwege de Floraliën en zat in de goodiebag die ik op mijn hotelkamer vond. Smaakt heerlijk en is het ontwerp niet prachtig?

Lekker tikken

Dinsdag wederom lekker druk geweest. Ik was vroeg op omdat ze van de BAM al heel vroeg begonnen aan het openbreken van de straat voor glasvezel. Ook midden voor mijn voordeur steekt nu een kabel in de lucht. Een goedkope manier om van het onkruid tussen de klinkertjes af te komen denk ik dan maar. Hopelijk gaan ze die kabel later nog even netjes wegwerken in de meterkast.

Wel prettig dat het meivakantie is, daardoor is het toch iets rustiger in de mailbox. Veel telefoontjes kunnen plegen en gelukkig lag de stoep weer dicht toen de pakketbezorger voor de deur stond.

kledingkast fiksen
Ai, dit zou het niet lang meer houden. Papa to the rescue, mijn vader heeft de roede van de kinderkledingkast weer goed vastgezet.

Einde dag mocht ik bij mijn kinders eten en daarna nam ik ze weer mee naar mijn huis. Eerst nog even flink boodschappen inslaan bij de supermarkt met z’n drietjes, want er was eigenlijk niks meer in huis. Had mijn schatjes wel gemist dus er werd veel geknuffeld in huize Marstyle. We begonnen op Disney+ aan de serie Intertwined.

Intertwined marathon

Woensdag werd de doos van HelloFresh weer bezorgd. Erg leuk, want ik ben na een vorige samenwerking klant gebleven en ook nu krijg ik weer een aantal dozen om instagram content mee te maken. Ik vind het superrelaxed dat ik niet hoef na te denken over wat ik ga maken, dat alle ingrediënten al bij elkaar verzameld zijn en vooral dat ik alleen het recept hoef te volgen. Af en toe bestel ik nog wat extra boodschapjes bij. Ze kondigen in de app altijd aan hoe laat ik de doos ongeveer kan verwachten, zodat ik weet wanneer er iemand thuis moet zijn om de spullen in de koelkast te zetten. 

hellofresh maaltijd
Nom, nom, nom… Met code HELLOMAR75 krijg je tot 74 euro korting op je 1e 4 maaltijdboxen, mocht het je wat lijken. Na een vorige samenwerking ben ik klant gebleven, dit past perfect in mijn hectische leven, geeft me veel rust dat ik alles qua boodschappen plus kookinstructies bij elkaar heb.

Na het avondeten (50-50 burger met portabellosaus die de kinderen niet lekker vonden) stond de Dodenherdenking uiteraard aan. Ik word daar altijd emotioneel van, het raakt me. Dus toen het klaar was nog even een wandeling gemaakt met mijn oudste samen om het hoofd te legen. Zo waren we weer vrolijk om een Intertwined marathon te kijken, haha. Paar afleveringen achter elkaar, knus tegen elkaar aan. 

knutselen
Heerlijk dit: de tafel vol knutselspullen en de kinderen aan de creatieve uitspattingen.

Speurtochten

Donderdag wilde ik eerst even werken en daarna met de kinderen naar een tuincentrum. Dat zagen zij niet zitten. Ik mocht doorwerken want ze wilden liever thee doen bij oma (zonder mij) en daarna door naar de speelgoedwinkel met hun op de vrijmarkt verdiende zakcentjes. 

De oudste heeft lekker getekend en de jongste ook even, maar daarna verveelde ze zich. Na een kleine suggestie van mij, kwam ze op een veel beter idee. Er werd een detective achtige speurtocht naar knuffels uitgezet in hun slaapkamer, zodat haar grote zus kun speuren. 

Mijn moeder appte of ik al dinnerplans had, dus na het geïnspireerd werken aan een heerlijk artikel over Wild Pig Wines stapte ik snel op de fiets die kant op. Artikel nog niet af, maar ben erg blij met het begin en veel zin om er later verder aan te werken. Daar aten we gezellig en hebben als toetje een ijsje van de Zoete Inval gehaald, ik had koffie en bastogne smaak… Mmmm…

 

interview met Mirjan
Ik werd een tijdje terug geïnterviewd door Mirjan, die zich specialiseert in adviezen rondom tools waarmee je slimmer kunt werken. De podcast en blog/vlog staan nu live op haar site. Werk jij ook vooral met briefjes en papier?

Even naar de ortho en bubbels

Vrijdag dacht ik er eindelijk aan om de orthodontist even te bellen. Op Koningsdag hadden beide dames een kies er uit. Voor de jongste geen probleem, maar de beugel van de oudste zat daardoor niet meer goed. We konden gelukkig snel terecht en reden dus in het zonnetje naar Gouda waar de beugel weer in orde werd gemaakt bij Top Ortho. Fijn!

Bij thuiskomst stond er een kopje Sodastream op ons te wachten in het Blond Amsterdam kinderserviesje. Kleine zus was druk bezig er iets gezelligs van te maken. Ik moest echter toch even aan de bak, zeker als we deze middag nog even wilden winkelen met elkaar. De opdrachten vliegen mijn mailbox in, superfijn maar ook echt even aanpoten want álles moet snel worden opgeleverd, zo lijkt het wel. 

sandara bubbels moederdag

Net toen ik wilde starten met tikken, ging de deurbel. Een prachtige goudkleurige doos met feestelijke Moederdag inhoud voor mij! Speciaal voor Moederdag kreeg ik van wijnhuis Vicente Gandía 2 flessen passionate bubbels van het merk Sandara toegestuurd. Om te proosten met mijn geliefden dit weekend. Meteen maar even in de familie app gezet en een tijd afgesproken, want wijn drink ik inderdaad graag samen. Er zaten ook 2 luxe bonbons bij, maar die werden door de kinderen geclaimd. De wijn mogen ze tenslotte niet.

Vicente Gandía is in 1885 opgericht in het mooie Valencia in Spanje. De Sandara Rosé zou moeten smaken naar kersen en aardbei, de witte bubbels naar mango, druiven en een vleugje citrus. Klinkt als heerlijk met het mooie weer dat dit weekend is voorspeld. Ben benieuwd.

Lees hier mijn weekoverzicht van vorige week (met meer over de bloemenpersreis).

En nu weekend. Daarna is de vakantie helaas weer voorbij. We zijn helemaal in de stemming voor Moederdag! Jij ook?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. theNextG1rl zegt:

    Die plantentuin ziet er echt prachtig uit!

    1. Marguerita zegt:

      Ja dat was echt een zeer aangename verrassing de laatste dag van de persreis! Ik kende het nog helemaal niet, we hadden al veel prachtige dingen gezien maar dit was echt een topper. De rust, de mooie natuur en nog educatieve elementen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.