Als bloggers een babyshower organiseren…

Men neme één zwangere blogger. Een weekje of 34. Op haar blog benoemde ze al enkele keren dat ze zo graag een babyshower had gewild, maar niet ging krijgen. Wie moest die tenslotte voor haar organiseren? Tja… men neme een clubje blogdinnetjes die eigenlijk al maanden bezig zijn om achter haar rug om in geheime chatgroepjes zo’n babyshower te organiseren. Als bloggers willen we tenslotte hip zijn, nietwaar? Afgelopen woensdag was het dan zover: Miriam van MeervanMir kreeg haar roze babydouche en wij genoten mee.

Linda had dit event bedacht en wij waren er allemaal wel voor in, zo’n feestje. Dé kans om over babydingen te bloggen die je natuurlijk als mamablogger niet wilt laten liggen. Dat dachten ook Saskia, Martine, Merel, Fleur, Lisette én Charlotte maar die zit net deze week in het buitenland. Helemaal leuk dus. Hoe vaak krijg je nou de kans om bij zo’n surprise party aanwezig te zijn?

Babyshower blunder

Zelf heb ik slechts één keer eerder een babyshower meegemaakt. Ruim 10 jaar geleden alweer. De zwangere en haar man zullen mijn bijdrage daaraan nooit vergeten… Die zwangere wilde namelijk dolgraag een bellypaint. Dat leek mij wel leuk om te doen. Het werd een Winnie de Pooh die ik natekende van een kleurplaat met eromheen een mooie zwarte achtergrond.

Zwart ja.

Wie is er bekend met zwarte schmink? Het gaat er niet zo makkelijk af. Dus ook nadat de zwangere in kwestie heerlijk gebadderd had, bleef er een donkere vlek op die buik zitten. Op controle bij de verloskundige kreeg de partner van de zwangere in kwestie een foeilelijke boze blik… Het duurde even tot het kwartje viel… ze dacht dat hij haar mishandeld had, omdat er een giga blauwe plek op de buik zat. Mijn schuld. Gelukkig hadden ze het door en hebben ze uit kunnen leggen dat het van een bellypaint was. Oeps…

Bier in de luiertaart?

In ieder geval, met dat in mijn achterhoofd en mijn totale gebrek aan enige andere babyshower ervaring, liet ik het grootste deel van de organisatie maar aan anderen over. Er werden wat spelletjes bedacht, die we uiteindelijk allemaal maar geschrapt hebben. We zouden tenslotte naar een café gaan en niet bij iemand thuis zitten. De smoes was namelijk een mamablogger borrel. Die hebben we regelmatig, dus dat viel niet op. Het enige plan dat overeind bleef was dat er een luiertaart moest komen. En wie kun je nu beter een luiertaart laten maken dan een verloskundige? Toch? Dus die taak dropten we bij Lisette (bekend van de Lieve Syl parodieën). Eh, tja… en toen presenteerden we dus een loeizware luiertaart. Ik moest hem een stukje tillen, nog excuses voor het potje babyvoer dat eruit viel, gelukkig zat er een luier om. De reden dat ie zo zwaar was? Ze had hem volgepropt met flesjes bier! 😆

Lees hier haar verslag “de DIY kinderwagen luiertaart die me bijkans een burnout bezorgde“.

Als je wilt weten hoe ze de luiertaart in elkaar heeft gezet. Ze had hulp van creabea Linda die hier de tutorial heeft gepost.

Babyshower in het café

De locatie van het feestje werd geregeld door Fleur. Op vrijgezellenfeesten zitten ze hier niet te wachten, maar ze zijn wel fan van babyshowers zeiden ze bij Stan&Co in Utrecht. Het was op loopafstand van Hoog Catherijne en lekker hip ingericht. Linda en Merel hadden de boel aangekleed met slingers, roze ballonnen en nog veel meer. Een leuke locatie maar in de communicatie was het een en ander misgegaan. De verwachting was dat we zouden worden ingeseind als we over het afgesproken budget heen zouden gaan, maar ze bleven ons van bijzondere hapjes en drankjes voorzien. Naast het flinke parkeergeld in Utrecht (gelukkig konden we carpoolen), kwam er dus onverwachts nog een flinke rekening bij. Het was allemaal heerlijk en goed verzorgd, maar veel dingen waren met kaas wat ik niet eet. Had ik geweten dat dit op de rekening kwam, dan zou ik mijn dieetwensen hebben doorgegeven aan de bediening. Als ik ervoor betaal wil ik ook kunnen proeven. Maar goed, de stierenballen heb ik overgeslagen. De gefrituurde avocado en de taartjes waren heerlijk. En er waren bitterballen. Ik ben gek op bitterballen, jummie!

Groepsfoto!

Gesponsorde cadeautjes

Waar ik wel mee heb geholpen zijn de cadeautjes. We hadden allemaal zelf ook iets kleins gedaan, maar als bloggers hebben we natuurlijk onze connecties ingezet. Daar werd heel enthousiast op gereageerd, maar het was nog best lastig. Alle leuke babydingen bleek Miriam natuurlijk zelf al aangevraagd te hebben  😎 . Logisch! En we zaten dik in de stress, want deze fitte zwangere wilde op de middag van haar babyshower nog naar een persevent van The Boss Baby. Wel lekker in thema natuurlijk. Maar zou ze het dan die avond wel trekken? We hebben hier uren over gediscussieerd en probeerden ondertussen het mobiele nummer van haar vriend te achterhalen, zodat we hem konden inseinen. Het is Linda uiteindelijk op de dag zelf gelukt om de papa-to-be in te lichten over het belang van een bezoekje aan de bloggerborrel. Ik had eerst het pr-bureau nog gebeld om te vragen of ze konden helpen met het complot en ze zouden de dvd van deze film sponsoren als cadeautje, maar dat bleek later overbodig omdat Miriam zelf al naar dit event zou gaan. Zo belde en mailde ik met nog wat meer bureaus en merken. Net als mijn blogdinnetjes. Niemand zit verder meer in de baby’s dus nu konden we even ‘los’ op de tofste nieuwe baby gadgets en hebbedingetjes.

Wat heeft ze gekregen:

 • We begonnen met het kaartje van Charlotte.
 • Hapjes en drankjes van Stan & Co.
 • De ballonnen en heliumtank om ze te vullen kwamen van Feestwinkel.
 • Van Je Suis Baby een Oreo koekjes bijtketting en een swaddle.
 • Een enorme doos vol toffe spulletjes van Kraamkado.nl.
 • Luiers en luiertaartcadeautjes gesponsord door Jumbo De Lier.
 • Een Mama Baas pakket van Terra Lannoo.
 • PR4Kids stuurde een lief Prénatal badeendje en een superschattig cadeaudoosje met inhoud van Zeeman.
 • Baby haarspeldjes kwamen van Miep-ie.nl.
 • Hulaaloop stuurde een gaaf persoonlijk kaartje: Miriam mag als de baby er is de naam van het kindje doorgeven en krijgt dan een gepersonaliseerd poppenhuisje en een babyoutfitje om de service uit te proberen.
 • Snor Uitgeverij gaf haar een babyplakboek en Relax Mama kwartetspel.
 • Er was een mooie doos Duplo van legowinkel de Brick King.
 • Ze krijgt nog een bellypaint van Vivienne Melchers.
 • En vanwege vertraging met de post kreeg ze van Linden en Barbosa een dag later nog een doos vol superleuke Paw Patrol spulletjes.
De cadeautjesdouche is geslaagd!

Is ze verwend, of is ze verwend?

Uiteindelijk kozen we ervoor om geen spelletjes te doen, behalve de verkoopprijzen van de cadeautjes raden. Gewoon lekker kletsen en borrelen! We hebben het ontzettend gezellig gehad en de verse ijsthee van Stan & Co was heerlijk. Om klokslag middernacht kroop ik mijn bedje in.

Wij hebben erg veel plezier gehad aan de voorpret. Leuk om ook eens een babyshower meegemaakt te hebben – yay, ik was erbij – zodat ik erover kan bloggen. Want het is me een fenomeen…

Op de blog van Miriam lees je in een verslag van haar moeder hoe haar vorige babyshower letterlijk in het water viel.

Lees ook:

Heb jij weleens een babyshower bijgewoond? Of heb je er misschien zelf één gekregen? Hoe was dat?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wat superlief van de mamabloggers om dit te organiseren. Dit vind ik weer een prachtig voorbeeld van de positieve kant van het internet : )

 2. Lisette zegt:

  OMG ik sta echt op ALLE foto’s, hahaha. Het was ontzettend gezellig en leuk, en een echte verrassing. Dat van die zwarte schmink wist ik ook niet, goed om te onthouden als er weer eens een zwangere onder de blauwe plekken zit 😉

 3. Wat ontzettend cool dat jullie dit voor haar hebben geregeld! Ziet er leuk uit zo. Wel een beetje jammer dat de rekening iets duurder werd dan verwacht..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.