Of ik zwanger ben?

Ik kreeg (weer eens) de vraag of ik zwanger ben? Geniet jij er van als mensen dat aan je vragen? Mensen van hun stuk brengen door zogenaamd aardig bedoelde social talk, die eigenlijk een complete k-opmerking is. Het lijkt wel een trend. Niet eentje die ik kan waarderen overigens. Is die bodyshaming nodig?

Nu had ik vroeger vaak last van lucht in mijn darmen en daardoor regelmatig een opgezette buik. Maar kom op. Ik ben inmiddels 40, heb er 2 kinderen uitgepoept en een strakker lijf dan degene die de vraag stelde. Sterker nog ik word regelmatig 10 jaar jonger geschat (misschien nu ook wel trouwens?) en al heb ik dan geen wasbordje, dit soort vragen stel je niet tenzij de zwangere buik overduidelijk ver voorbij de 20 weken is. Als twintiger die graag zwanger wilde worden vond ik het al pijnlijk. 

Ik ben blij met mijn lijf.

Veel blijer dan toen ik een twintiger was. (En ook dit soort opmerkingen ontving van total strangers overigens.)

Iemand met gewoon een slank lijf vragen of ze zwanger is, dat doe je niet. Er zijn genoeg mensen voor wie dat ontzettend pijnlijk is. Omdat ze heel graag zwanger willen worden, maar hun partner niet bijvoorbeeld. Of omdat ze dolgraag een baby in de buik willen maar dit steeds maar niet lukt… Wie weet hebben ze net een kindje verloren? Of… zoals in mijn geval… zijn ze heel blij met hun lijf en is een zwangerschap wel het laatste waar ze aan denken…

RUMAG reactie

Ik was behoorlijk in shock, maar had toch een RUMAG-waardige instant reply. Voel je vrij om hem ook te gebruiken als het jou overkomt: “Ik zwanger? Ik mag hopen van niet, dan moet ik mijn halve whatsapplijst om een vaderschapstest gaan vragen…!!!” Echt, sodemieter op! 

En toen ben ik weggelopen omdat ik geen scène wilde maken. Hopelijk heeft het antwoord de dame in kwestie voldoende gechoqueerd. Andere mensen vonden dit het perfecte repliek (dank, dank), maar ik was zelf te verbouwereerd om er echt goed over na te denken wat nu een goed antwoord zou zijn. Dit soort dingen vraag je toch gewoon niet?

Mijn buik is is zonder baby.
Mijn buik is best slank.
Tegen mensen met overgewicht zou je zo’n opmerking nooit durven maken.
Mijn buik is zonder tattoo.
Mijn buik is zonder striae en heeft toch 2 kinderen uitgebroed.
Mijn buik zal nooit een sixpack worden en toch ben ik er blij mee.
Mijn buik traint regelmatig in de sportschool en doet het prima qua spierkracht.
Mijn buik heeft in de schaamstreek een miniemen klein litteken waar ze hem hebben opengesneden om er een
spiraal uit te vissen. 
Mijn buik is vanwege darmproblemen of menstruatie regelmatig opgezet, maar nu even niet.
Mijn buik is het afgelopen jaar al een paar keer gevraagd voor 18+ fotoshoots… niet gedaan overigens, maar toch vleiend…
Mijn buik is al 40 jaar awesome, want hij hoort bij mij! 

Bodyshaming… het zegt meer iets over jou als shamer dan over de ontvanger.

Bedankt trouwens voor al jullie steun op social media! xx

Vragen ze jou weleens of je zwanger bent? Wat zeg je dan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Kool Family zegt:

  Heb je dat echt gezegd van die Whatssapp? Mij hebben ze één keer gefeliciteerd met mijn zwangerschap terwijl dat niet zo was (wel ook al ervoor 2 kids) en ik wist niet wat zeggen, werd bloedrood en heb thuis meteen kleedje van die dag weggegooid. Ik wou dat ik zo inventief kon antwoorden verzinnen als jij! <3

  1. Marguerita zegt:

   Yes echt gezegd, ik ken die vrouw toch niet. Bovendien ben ik single dus ja… Als vrouw maak je niet helemaal eigenhandig kinderen en ik heb geen partner, ik was flabbergasted maar pissed dus ik dacht je kan ff echt iets krijgen om te laten bezinken.

  2. Marguerita zegt:

   En ik vond t juist wel een mooi afkledend jurkje dus no way dat ie weggaat haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.