ZZP-update: betrouwbaar internet is een must

Jeetje, wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer december en mijn bedrijf gaat de 8e maand in. Dit is ook hét moment om plannen te maken voor 2018 en terug te blikken op 2017. Onmisbaar voor mijn bloggerbestaan is internet. Ik ben heel blij dat ik nu een betrouwbare aansluiting heb, want toen ik enkele jaren vanuit een thuiskantoor (in loondienst) werkte voor een online redactiebureau was dat wel anders…

Ik was toen voor werkoverleg afhankelijk van Skype en we deden alles in de cloud. Bestanden met elkaar delen, planningen bijhouden (in Zoho en Basecamp, hele fijne tools). Mijn internetverbinding haperde echter nogal eens, waardoor ik onbereikbaar was. Verschrikkelijk irritant. Uiteindelijk kwam ik er dankzij mijn man achter waar het in zat: we hadden een zwaar verouderde router. Toen deze vervangen werd en we een combinatie deden met wifi waren alle problemen opgelost. Om goed je werk te doen ben je daar zo van afhankelijk! En elke keer weer moest ik mijn baas uitleggen waarom ik niet bereikbaar was. Niet leuk.

Nieuw abonnement meteen zakelijk

Gelukkig achterhaalden we het probleem en sindsdien gaat het super. Mijn bedrijf heeft (even afkloppen) nog geen last gehad van storingen en dat is maar goed ook! Ik ben me er heel erg van bewust hoe belangrijk het is om een goede internetverbinding te hebben, juist omdat dit in het verleden niet zo lekker liep. Straks na mijn verhuizing ga ik de internetaansluiting meteen op naam van de zaak zetten! Al komt deze ook voor Netflix goed van pas natuurlijk  😉 , maar het is fijn om deze kosten en de BTW direct zakelijk te kunnen aftrekken en inzichtelijk te maken voor de boekhouder. Eén van de opties is betrouwbaar internet van KPN, die in mijn huidige woning een glasvezelaansluiting hebben aangelegd.

Hoe zal mijn jaarafsluiting eruitzien?

Die boekhouder is ook zo’n dingetje. Ik ben ontzettend blij dat ik daar al ruim voor de start van mijn bedrijf advies ben gaan inwinnen. Ze regelen alles voor me, ik hoef alleen de bonnetjes en facturen maandelijks te mailen en ieder kwartaal uitdraaien van mijn zakelijke bankrekening. Elk kwartaal krijg ik dan een winst- en verliesrekening en hoor ik wat ik moet bijbetalen of terug zal ontvangen van de Belastingdienst. De eerste stelde na een krappe 2 maanden nog niet veel voor natuurlijk, maar de 2e begon er al meer op te lijken. Na december ontvang ik voor het eerst een echt representatief overzicht en dat vind ik toch wel heel erg spannend.

Verder geven ze me tips en kan ik er altijd terecht voor advies. In het begin werkte ik bijvoorbeeld standaard met creditfacturen voor de bloggers die lid zijn van mijn verkoopservice. Dat kostte zowel mij als mijn boekhouder erg veel tijd en ze adviseerden mij dus om er mee te stoppen. Alleen voor mijn grootste klant blijft het rendabel om deze service te bieden. De andere bloggers sturen mij gewoon een factuur, ook al is dat soms lastig omdat ik pas kan uitbetalen nadat ik zelf een betaling heb ontvangen van de klant.

Doelen november gehaald?

Mijn belangrijkste doel voor november was ‘minderen’. Een pas op de plaats maken. Ik moet even aan mijn gezondheid denken, dus voor december blijf ik daar op letten. Een lezer adviseerde me ook om niet meteen 10 doelen te stellen, goede tip, maar mijn bedrijf is zo veelzijdig dat je er toch al snel aan komt.

 1. Minder reviewproducten aanvragen. Heel goed gelukt! Ik heb bovendien wat meer reviews gecombineerd in één artikel, waardoor de lijst binnen de perken bleef. Dat geeft heel veel rust, de druk van zo’n lange lijst is niet zo prettig en nu heb ik ruimte over voor spontane dingen tussendoor.
 2. De big 10: 10.000 bezoekers in een maand… Niet gehaald. Ik zat er wel heel dicht tegenaan, dat wel, maar helaas. De droom blijft staan voor deze maand.
 3. De big 1k: 1000 volgers voor mijn Facebookpagina. Ook hier zit ik tegenaan, maar niet gehaald. In december dan misschien?
 4. Op instagram noteerde ik de 800 Instagramvolgers als doel. Niet gehaald, maar ik kom in de buurt. Wie weet in december?
 5. Omzet wilde ik stabiel houden. Niet gelukt. Ik mag echt in mijn handen knijpen, dit ging heel erg goed in november! Ben hier ontzettend dankbaar voor, het harde werken werd beloond. In het verleden toegezegde opdrachten kwamen allemaal tegelijk los en verschillende nieuwe grote klanten hadden het vertrouwen om een opdracht uit te zetten. Voor december zullen de marketingbudgetten wel redelijk op zijn, maar november was super.
 6. Het ReBoBloggerevent in gang zetten. Daar schreef ik over in mijn vorige update, ik zit nog steeds in de ideefase, maar heb wel verschillende leuke contacten gelegd. Qua planning moet ik even zien wat er haalbaar is, maar het gaat er komen en het wordt leuk!
 7. Mijn taken voor Blogger by Nature 2018 oppakken. Is er nog niet van gekomen, maar dit komt helemaal goed. Het is nog lang geen juni en ik wil er deze maand mee aan de slag.
 8. Quality time en veel knuffelen met mijn dochters. Een heel belangrijk doel. Gelukt! Heel bewust bij stil gestaan omdat ze het moeilijk hebben, mijn lieve meisjes. Dit doel houden we er in.  😎
 9. Stressvolle situaties vermijden en mijn rust zoveel mogelijk pakken. Dit heb ik gedaan, als kwam er toch meer stress en narigheid op mijn pad dan me lief was.
 10. Minder druk op dagelijks een artikel. Gelukt, maar het is me ook gelukt (dankzij een aantal voorgeschreven advertorials, dat wel) om elke dag een artikel online te zetten.

Mijn doelen voor komende maand lees je eigenlijk al terug in dit overzicht. Verder wil ik een aantal kerstmailingen gaan schrijven omdat ik belangrijk nieuws heb voor de mensen met wie ik samenwerk. Het updaten van de adressenlijst is nog wel iets waar ik tegenop zie…

Plannen voor 2018

Er komt een verhuizing, al weet ik op dit moment nog niet waar naartoe. Ik zal qua samenwerkingen dus wat meer een focus op wonen krijgen, want daar ben ik dan tenslotte mee bezig. Al blijven de voordeeltjes en speelgoedreviews natuurlijk de boventoon voeren. Verder heb ik wat leuke reisjes in het vooruitzicht, ik begin 2018 met een nachtje in de nijntjekamer en eind januari ben ik uitgenodigd in Groningen. Leuke vooruitzichten! Belangrijke projecten waar ik veel zin in heb zijn het Rebo Bloggerevent dat ik wil opzetten en Blogger by Nature op 2 juni. Ik hoop mezelf verder te ontwikkelen als powervrouw en business babe of hoe je het wilt noemen en daarmee een voorbeeld te zijn voor mijn kinderen en een inspiratie voor andere ondernemende dames. Ik heb met Marstyle in ieder geval mijn passie gevonden. Zat ik een jaar terug nog enorm in onzekerheid, nu weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen. Hopelijk kan ik jullie ook in 2018 veel mooie, nuttige, vermakelijke of bijzondere artikelen aanbieden op mijn blog.

Dankbaar voor alle kansen (en adviezen) die ik dankzij jullie, mijn lezers heb gekregen!

Waar kijk jij zelf in 2018 het meest naar uit?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Goed internet is inderdaad belangrijk. Ik ben ook heel blij dat wij in ons nieuwe huis veel sneller internet hebben. Wat heb je leuke vooruitzichten Mar! Jijzelf en de meiden zijn nu even prioriteit, dat snapt iedereen. Een korte perstrip met mijn kinderen lijkt mij ook wel heel erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.