Creatief voor de #dremelhetzelf campagne

Zijn jullie handig? Ik eigenlijk niet zo, maar ik ben wel heel goed in dingen slopen. En in assisteren bij klussen, laat ik dat niet vergeten. Dat weet ik omdat wij het huis waarin we wonen zo’n 10 jaar geleden compleet gestript hebben om er een fijn droomhuis van te maken. Of nou ja, het komt in de buurt, haha. Als chef inkopen heb ik heel wat bouwmarkten van binnen gezien in die periode. Ik raakte mijn baan tijdens de verbouwing kwijt en kon al mijn agressie kwijt in het sloopwerk.

dremel 3000
De complete Dremel 3000 kit inclusief een kartonnen schaakspel.

Uiteraard heb ik toen ook zelf geleerd om de schuurmachine te bedienen. Schilderwerk gedaan. Plafondlatjes vastgeschroefd. En vooral veel vaktermen geleerd, de bouwplaats opgeruimd en afval afgevoerd. Handig ben ik er niet van geworden, maar ik heb wel wat verstand van zaken. Daarom durfde ik “ja hoor” te zeggen, toen ik gevraagd werd om mee te doen met de #dremelhetzelf campagne. Dat een Dremel een stuk gereedschap is, was mij bekend. Wat je er allemaal mee kunt, nog niet. Maar misschien werkt het net zo makkelijk als een schuurmachine? Dan zou ik dat toch moeten kunnen. Een beetje zelfvertrouwen doet niemand kwaad.

Wat moet je dan doen met die Dremel?

Ik zou een Dremel thuisgestuurd krijgen en daarmee mocht ik zelf creatief zijn. Best heel breed. Dan klap ik toch altijd een beetje dicht, want wat moet ik nu precies maken? Gelukkig bood Pinterest uitkomst. Ik zag ontzettend hippe houten keukenlepels die met de Dremel van een leuk patroon waren voorzien. Supercutesie stenen met een ingegraveerd hartje of lieve tekst, wederom gedaan met de Dremel. En een tip om met het apparaat mooie sierrandjes in houten voorwerpen te maken. De plaatjes kun je bekijken op mijn pinbord ‘Inrichting en Opbergen’. Ziet er heel erg easy peasy uit allemaal, dus dat moest ik ook wel kunnen. Toch? *kuch* Afijn, ik reed naar de Ikea om wat houten spul in te slaan: houten lepels, houten dienblad, houten snijplankjes, houten ladekastje… Alles bij elkaar bijna net zo duur als de Dremel. *insert opgetrokken wenkbrauw*

Toch wel spannend

Afijn. Ik moest maar eens aan de slag nu. Doos open. Zit er een mooie koffer in. Handig als ik ben, haalde ik mijn vinger open aan het karton. Tja, en toen begon ik het ineens toch wel heel erg spannend te vinden. En belde ik mijn papa. Zo’n held op sokken ben ik. Papa heeft heel lief samen met mij de Dremel verder uitgepakt en iets verteld over de toepassingen, omdat hij op zijn werk vaker de Dremel ter hand neemt. Hij demonstreerde even hoeveel herrie zo’n ding maakt (ik moet zeggen, in vergelijking met de drilboor die we gebruikten om beton uit de vloer te hakken viel het reuze mee). Iets meer geluid dan een boor, eigenlijk net zoiets als een schuurmachine.

Ok, niets om bang voor te zijn. Ik heb zelf na vertrek van papa het verlengstuk erop gezet naar aanleiding van de handleiding. Alleen… welk opzetstukje zou ik nodig hebben om die figuurtjes in het hout te maken? En kon ik dat wel op de keukentafel doen? Ik informeerde nog even in de sportschool bij mensen die in de bouw werken hoe en wat. Gehoor- en oogbescherming werden toch wel aangeraden. En dat had ik niet in huis.

Heel dapper deed ik daarom het verstandigste dat je als reviewende blogger kunt doen. Er moesten tenslotte ook foto’s komen van het apparaat in gebruik. Ik vroeg mijn man om hulp. Ja, echt. Geëmancipeerd als ik ben, durfde ik niet zelf aan de slag te gaan. Mijn man vond het gelukkig wel leuk, want zo’n Dremel is toch een leuk stukje speelgoed. Mannenspeelgoed.

Geïnteresseerd bekeek hij mijn Pinterestplaatjes en zocht het juiste opzet stukje uit. Hij vond het fijn dat ik het verlengstuk er al op had gezet. Best technisch van mij. Toen ging hij aan de slag onder toeziend oog van zijn 3 meisjes. En er gebeurde … niets… Er kwam wel geluid uit de Dremel, maar hij draaide niet. Bleek ik een onderdeeltje vergeten te zijn bij mijn voorwerk. Afijn, als je een man met mannenspeelgoed aan de slag laat gaan, zijn dit soort problemen heel snel opgelost. Hij keek even snel een paar YouTube-filmpjes gemaakt door mannen met Dremels en mijn projectje werd uitgevoerd. Het eerste opzetstuk bleek niet helemaal geschikt voor de houten lepels van Ikea. Hup, hop en er zat een ander opzetstukje op. Hiermee kon hij heel precies graveren. De rechte lijnen gingen gemakkelijk.

Cadeautjes voor oma

Daarom besloot ik dat hij best iets leuks voor mijn moeder kon maken en schreef haar naam op een lepel. Dat ging, maar de bochten waren lastig. Ondertussen ging onze jongste aan de slag met een broodplankje, waarop ze een huis tekende. De oudste maakte een hartje op één van de lepels. Kleine details gingen natuurlijk niet, maar papa deed zijn best. Omdat hij best hard moest drukken én de lijntjes volgen, was hij er toen wel klaar mee. Het was best vermoeiend, maar leuk om te doen. De meisjes behandelden de kunstwerken daarna nog (ongevraagd) met kleurpotlood.

Wat vond mijn man van deze Dremel 3000?

Leuk dat er zoveel onderdelen bij zitten en wat je er allemaal mee kunt. Als je echt gaat klussen kun je dit apparaat met al zijn accessoires voor talloze dingen gebruiken. Het is nu te koud om er buiten mee aan de slag te gaan en binnen beschikken wij niet over een klusruimte. Zodra het wat warmer is, gaat mijn man de Dremel inzetten voor zijn eigen hobby en kan ik foto’s plaatsen van het resultaat. Hij vindt het namelijk heel ontspannend om af en toe Warhammer poppetjes te verven en wil daar ook graag landschappen voor maken. Met de Dremel kan hij bijvoorbeeld mooie berglandschappen creëren. Ik ben heel erg benieuwd!

Filmpje van de Dremel in gebruik:

Oh, en wat betreft de campagne, wanneer jullie ‘mijn’ werkstukken leuk genoeg vinden (of in ieder geval dit bericht), maak ik kans om 2 van deze Dremels ter waarde van 119,95 euro onder jullie te kunnen verloten. 😉

cadeautjes met de dremel

Ben jij net als ik een schijterd als het op klusapparatuur aankomt? Of laat jij je er niet door afschrikken en ben je heel handig?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Gerdi zegt:

    Wat een gaaf ding! Hier zijn we beide handig, vooral manlief.. De zolder hebben we helemaal zelf geinsoleerd, afgetimmerd en tot kinderkamer omgetoverd.

  2. MetMirjam zegt:

    Wat een mooi apparaat! Mijn man is heel handig en ik kan heel goed assisteren bij het klussen 😉 dus wij hebben samen al aardig wat geklust in huis. Ik ben er het meest trots op dat we onze badkamer zelf hebben betegeld! 🙂

  3. Volgmama zegt:

    Wat leuk zo’n dremel! Mijn man is zo’n typetje die alles zelf wil doen en de laatste twee keer heb ik ook weinig geklust bij de verhuizing omdat ik beide keren hoogzwanger was. Eens zien hoe dat straks is als we de sleutels krijgen. De sleutels zouden we morgen krijgen maar helaas gaat dat voorlopig nog niet door. #langverhaal #magernietveeloververtellen #komtooitgoed #aanhouderwint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.