DIY: Maak je eigen hoofdbord

Heeft jouw bed op dit moment geen hoofdbord, maar zou je dat wel graag willen? Of vind je het hoofdbord van je huidige bed saai en kan je kamer wel een make-over gebruiken? Je maakt heel gemakkelijk je eigen hoofdbord in je eigen stijl. In deze blog leggen we je de stappen uit.

Inspiratie

Voordat je aan de slag gaat met je eigen hoofdbord is het belangrijk om een ontwerp te kiezen. Op Google en Pinterest kun je honderden afbeeldingen vinden van verschillende hoofdborden. Wil je bijvoorbeeld een stoffen hoofdbord? Of juist een hoofdbord in een gave kleur? De mogelijkheden zijn eindeloos, neem daarom de tijd om inspiratie op te doen.

Materiaal

Als je een ontwerp gekozen hebt, is het belangrijk om materiaal in te kopen. De meeste hoofdborden worden gemaakt van hout, traagschuim of stof gemaakt. Daarnaast is het handig om alvast een handtacker aan te schaffen en de decoupeerzaag klaar te leggen. Wil je je hoofdbord aan de muur bevestigen? Koop dan ook alvast muurpluggen en schroeven.

Montage

Heb je alle materialen in huis? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met de montage. Start allereerst met het hout in de juiste vorm te zagen. Waarschijnlijk wil je een afgerond hoofdbord, hiervoor gebruik je een decoupeerzaag en een werkbank. Teken als eerste de ronding af op het bord en zaag deze vervolgens met de decoupeerzaag. Vervolgens is het een kwestie van goed schuren, zodat het randje goed glad is.

Stoffen hoofdbord

Wil je je hoofdbord met stof bekleden? Leg dan eerst traagschuim op het hoofdbord en knip deze af op de juiste afmetingen. Niet de traagschuim vervolgens vast met de handtacker. Pak erna de stof erbij die je graag wilt en trek deze strak. Hier kun je het beste een partner voor zoeken, zodat een iemand de stof vasthoudt en de ander de stof vast niet. Trek de stof over het hoofdbord naar de achterkant en niet deze daar vast.

Beschilderd hoofdbord

Wil je liever een hoofdbord in een toffe kleur? Schuur dan het hele hoofdbord goed op. Maak het hoofdbord schoon en breng erna direct een laag grondverf aan. Je ziet zo meteen of het hout de verf niet te snel opzuigt. MDF platen zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor een hoofdbord. Wil je liever een houtnerf in het hout zien? Kies dan voor eikenhout.

Aan de muur bevestigen

Wil je voor extra stevigheid en veiligheid het hoofdbord aan de muur bevestigen? Teken dan vier punten af, elke hoek van het hoofdbord, op de muur. Boor vervolgens een gat op elke plek en bevestig de plug. Boor vervolgens vier gaten in het hoofdbord op de hoogte van de gaten in de muur. Kies vervolgens voor schroeven die in de plug passen en boor het hoofdbord vast aan de muur met de schroef. Je bent klaar om te genieten van je nieuwe, mooie hoofdbord.

Welke stijl spreekt jou het meeste aan?

Lees ook:

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.