Het betere beterschapscadeau: moois voor de slaapkamer

Als je ziek bent, is je toch al zo kleine wereld voornamelijk beperkt tot één ruimte: de slaapkamer. Tijdens mijn corona-besmetting heb ik daar voornamelijk mijn tijd doorgebracht. Beetje televisie luisteren, de krant lezen op mijn mobieltje, raam open en genieten van overvliegende vogels en kijken naar de kleuren van mijn dekbedovertrek. Te moe voor iets anders, dan is de slaapkamer jouw veilige plek.

pauw overtrek

Je wilt dat de slaapkamer rust uitstraalt, maar het is tegelijk fijn als er iets te zien is terwijl je daar zoveel uren doorbrengt. Slapen is sowieso erg belangrijk voor je herstel. Als je wakker bent, helpt het om positieve gedachten te hebben.

10 positieve gedachten vanuit mijn bed

  • Wat een mooie kleur op mijn muur.
  • Wat een prachtige blauwe lucht buiten.
  • Wat een zalig gevoel dat er zuurstof je longen instroomt.
  • Wat een inspirerend schilderij.
  • Wat een vrolijk dekbedovertrek.
  • Wat lig ik lekker.
  • Wat voelt mijn beddengoed fijn aan.
  • Wat een luxe om op de slaapkamer een tv te hebben.
  • Wat een zacht kussen.
  • Wat een rust…

Ik bedacht ondertussen ook dat ik hoognodig mijn beddengoed moest wassen, zodra ik daar weer fit genoeg voor zou zijn. Niets zo fijn als een vers hoeslaken en overtrek. Ondertussen ontving ik een leuke mail van webshop Smulderstextiel die mij aanbood om een nieuw dekbedovertrek uit te zoeken! Je kunt je voorstellen dat ik daar wel oren naar had.

slaapkamer
Slaapkamerlook before…

Lits-jumeaux van satijn-katoen

Een dekbedovertrek is de simpelste manier om je slaapkamer een makeover te geven. Ik merk zelf het verschil in kwaliteit heel erg als ik in mijn bed lig, het materiaal is al de helft van je slaapervaring. In de webshop selecteerde ik daarom op het materiaal dat ik zelf het prettigst vind: satijn-katoen. Formaatje lits-jumeaux vanwege mijn duosleep dekbed dat heel breed is. Satijnkatoen is zeer hoogwaardig: heel fijne kwaliteit waardoor het glad en soepel aanvoelt. Ik zocht er direct ook een hoeslaken bij uit van dit materiaal, dat slaapt toch fijner dan een hoeslaken van ‘normaal’ katoen. Het werd er één van het merk Snoozing, in het juiste formaat voor mijn dunne boxspring matrastopper.

Een dekbedovertrek uitkiezen vond ik lastiger dan een hoeslaken. Ook als je weet welk materiaal en formaat je belangrijk vindt, is er nog heel veel keuze. Mijn belangrijkste eis is dat ik er blij van moet worden als ik er naar kijk. Er zijn alleen zoveel mooie patronen verkrijgbaar! Om me te helpen kiezen, appte ik mijn dochters mijn favorieten door. Dat waren naast wat ik heb uitgekozen deze:

De meningen van de meisjes waren echter verdeeld… Uiteindelijk werd het overtrek ‘Hunter’ uit de Papillon Selection met daarop bloesems en een prachtige pauw op een donkergroene / zeegroene achtergrond. De kleur van de bloesems matcht de oudroze Flexa kleur op mijn slaapkamermuur en de rest contrasteert. Ik vind het wel een blijmaker en de dochter die de pauw het mooiste vond is er ook errug happy mee. Ze baalde dat het overtrek niet voor haarzelf bestemd was.

Gelukkig heeft ze sinds kort ook iets nieuws op haar slaapkamer: een kaptafel. Deze kregen we van verhuizende buren en heb ik gepimpt met poederroze meubelverf die Rust-Oleum voor mijn blog heeft gesponsord. Afplakken met schilderstape, schuren, afnemen met Alabastine reiniger en daarna geverfd. Het is een heerlijk plekje geworden om lekker je nagels te lakken, je haren te doen en wat met kindermake-up te experimenteren. Uiteraard gehuld in het nieuwe badlaken met lama print dat ze kreeg van Smulderstextiel. Ze hebben echt ontzettend leuke badlakenprintjes! Voor de meisjes kreeg ik een matchende roze en blauwe met lama er op.

lama badlaken
Met haar nieuwe lama badlaken lekker tutten bij de roze geverfde kaptafel.

Zo hebben we allemaal iets nieuws. Volgende op de to-do-list is de kasten eens opruimen, nieuwe matrastopper op mijn bed, de kinderkamer qua speelgoed uitzoeken én nieuwe dekbedovertrekken voor de kinderen. Maar dít is mijn blije beterschapscadeau!

Heb jij in huis iets veranderd de afgelopen periode?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.