Hoe straalt je slaapkamer het beste rust uit?

Wanneer je je slaapkamer inricht is het een goed idee dat deze veel rust uitstraalt. Je slaapkamer is namelijk de plek waar je tot rust wilt komen om de nacht door te komen. Maar soms is het moeilijk in slaap te komen. Dit kan verschillende redenen hebben. Je slaapkamer inrichten tot een plaats van rust is in ieder geval een goed begin voor je nachtrust. We delen daarom in dit artikel een aantal tips om dat te bereiken.

Kies het juiste matras voor je bed in je slaapkamer

Voor je nachtrust is het belangrijk om het beste topmatras te hebben dat er is. Hiervoor moet je weten welk soort matras je nodig hebt. Matrassen zijn verdeeld in vier categorieën: h1, h2, h3, h4. Deze categorieën zijn de hardheidsgraad van matrassen en zijn ontstaan in combinatie met het gewicht waarvoor ze bedoeld zijn. Elke categorie heeft dus een specifiek gewicht dat het kan dragen. Kies de categorie die bij jouw lichaamsgewicht hoort, zodat je een fijne nachtrust krijgt van het matras waar je op ligt.

Kies de juiste kleur voor je slaapkamer

Voor je slaapkamer wordt er niet geadviseerd felle kleuren te gebruiken, wanneer je de muren behangt of verft. Felle kleuren zijn namelijk pijnlijk voor je ogen als je je nachtrust zoekt. Kies daarom voor kleuren die zachter zijn voor de slaapkamer. Dit kunnen pastelkleuren zijn of natuurlijke kleuren.

Kies genoeg opbergopties voor je slaapkamer

Een slaapkamer straalt meer rust uit als deze opgeruimd is. Hiervoor zijn echter wel opbergopties voor nodig. Een kledingkast of ladekast is daarom vanzelfsprekend een goede optie om te gebruiken als opbergkast voor kleren en spullen. Zorg er wel voor dat je consistent je spullen opgeruimd. Op deze manier zal je slaapkamer altijd genoeg rust uitstralen.

Plaats geen gadgets in de slaapkamer

Een ander goed onderdeel om een goede nachtrust te krijgen is door geen gadgets neer te zetten in de slaapkamer. Hiermee wordt bedoeld dat je geen televisie, tablet of telefoon in de slaapkamer gebruikt. Het blauwe licht van het scherm zorgt er namelijk voor dat je ogen zich irriteren en moeite hebben met rust vinden. Best moeilijk, zeker wanneer de telefoon ook je wekker is, maar vermijd voor het slapen gaan blauw licht in de slaapkamer wanneer je problemen hebt met inslapen.

Extra tip: minder licht

Komt er teveel licht in je slaapkamer en verstoort dat je nachtrust? Dan kun je kiezen om de raamdecoratie te vervangen door een beter blinderende versie of door bijvoorbeeld met een oogmasker slapen. Beide opties kunnen je nachtrust verbeteren. Het kan wel wennen zijn om met een oogmasker te gaan slapen. Mocht je hier toch niet kunnen wennen, kun je beter uitkijken naar bijvoorbeeld gevoerde gordijnen of een rolgordijn dat goed afsluit.  

Lees ook:

Wat is jouw favoriete element in je slaapkamer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.