Kleur van het jaar: Brave Ground en de ‘Expressive trend’ op je muur in 2021

Ieder jaar doet AkzoNobel een wereldwijd trendonderzoek om de volgende Kleur van het Jaar te bepalen. Voor 2021 is het Flexa ‘Brave Ground’ geworden, een naturel neutrale bruintint die andere kleuren in huis laat schitteren. Een stevige basis om je interieur verder mee aan te kleden. Ik ben vooral fan van het bijbehorende kleurenpalet met roze tinten ‘Expressive’!

flexa expressive
Fotocredits: www.flexa.nl

Ik kreeg het complete boek met kleurentrends voor 2021 toegestuurd ter inspiratie. Zo leuk om je interieur een hele nieuwe look te geven, nu we veel thuis blijven kun je daar extra van genieten tenslotte. Even een emmer Sigma verf bestellen om je plafond ook direct weer spik en span te krijgen en dan een mooie nieuwe kleur op de muur.

trust kleuren
Fotocredits: www.flexa.nl

Dat kan je volledige muur zijn, maar je kunt ook spelen met kleurvlakken. Zelf verfde ik vorig jaar een muurtje in de woonkamer met wat rommeliger, speelse look knalgeel tot zo’n 30 centimeter onder het plafond. Wat je ook veel ziet in de lookbooks is dat je juist de kleur doortrekt in een deel van het plafond. Of stukken muur afplakken en meerdere kleuren gebruiken. Voor 2021 is hét trendy thema:

‘The courage to embrace change’

Oftewel de moed om verandering te omarmen. Als de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen. Mensen zoeken troost in de betrouwbaarheid van simpele dingen waar we mee omringd worden zoals het heiligdom van onze huizen. Vandaar dat de Kleur van het Jaar 2021 een naturelle neutrale en evenwichtige bruintint is geworden met de titel Brave Ground.

brave ground kleur mono
Brave Ground. Fotocredits: www.flexa.nl

Deze kleur verbindt ons volgens AkzoNobel met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven. Het is een warme naturelle neutrale kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Krachtige en aards, een kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden. Het creëert een omgeving die ons de moed geeft om verandering te omarmen. Het is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die bij elke persoonlijkheid past.

flexa brave ground kleur
Fotocredits: www.flexa.nl

Vier trendy kleurpaletten

Rondom de Kleur van het Jaar 2021 zijn verschillende kleurpaletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten bestaan uit verschillende kleurfamilies – bruinen, roden en rozen; gelen; natuurlijke blauwen en groenen. Deze vier kleurpaletten kunnen elk interieur een nieuw fris uiterlijk geven.

Expressive kleurpalet

expressive kleurpalet
Fotocredits: www.flexa.nl

De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat er in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen, die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu werkelijk zijn.

Timeless kleurpalet

timeless kleurpalet
Fotocredits: www.flexa.nl

De gelen en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn. De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. Dit palet is gekoppeld aan de trend waarbij vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide toekomst creëren.

Earth kleurpalet

earth kleurenpalet
Fotocredits: www.flexa.nl

Het inzien dat we onze wereld minder moeten belasten is een eerste positieve stap. De volgende is dat we allemaal kleine veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop we leven, om zo een betere wereld te creëren voor ons allemaal, en een positieve erfenis nalaten aan de volgende generatie. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomende kleuren zorgen voor een connectie met die natuur. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.

Trust kleurpalet

trust kleurpalet
Fotocredits: www.flexa.nl

De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.

Mijn favoriet is Expressive

Als fan van de kleur roze, spreekt het Expressive thema mij het meeste aan. Vandaar dat ik graag de inspiratiefoto’s van Flexa met dit kleurthema met je deel. Krijg er een warm en vrolijk gevoel van als ik naar de interieurs op deze plaatjes kijk. En deze rozes zijn dus prima te combineren met de bruine Brave Ground tint. Van al deze tinten zijn Flexa Kleurtesters verkrijgbaar voor 1,99 euro.

Ben jij in de thuisblijftijd aan de slag gegaan met de verfrollers? Of laat je het interieur nog even zoals het was?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Julia zegt:

    Heb wel mijn woonkamer een update gegeven met wat mooie nieuwe accessoires. Ook omdat het weer herfst is wat meer warmte in huis!

  2. kiki zegt:

    Wij zijn bezig om een huis te kopen en kleurinspiratie is altijd fijn! Deze kleuren zijn te gek voor op de muur

  3. Brave Ground is een prachtige kleur en laat zich perfect combineren met de diverse kleuren palets. Zelf zijn we nog niet aan de slag gegaan met verfrollers in de thuisblijftijd maar het staat wel op onze wensenlijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.