Mijn ervaring met een orthopedisch kussen voor nek- en rugklachten

Wat is een goed kussen om nekklachten en rugklachten te voorkomen als je een zijslaper bent? Ik ervaarde eerder al dat ik vrijer kan ademen met een speciaal zijslaap kussen, maar nu ontving ik van het merk Best Life een speciaal orthopedisch kussen. Zo’n kussen heeft een bijzondere vorm om je hoofd en nek nog beter te ondersteunen: het is meer naar je lichaam gevormd. Ik merk dat ik dieper en minder onrustig slaap met dit kussen en vertel je graag mijn ervaring.

bestlife kussen
Ik probeer deze week het orthopedische hoofdkussen van Best Life uit. Binnenkort de review!

’s Nachts kussens wisselen

Mijn bed ligt vol met kussens, omdat ik van een slaapexpert gehoord heb dat hoe beter je lichaam wordt ondersteund tijdens het slapen, hoe beter je nachtrust. Na 2 jaar lang veel bedrust, heb ik mezelf aangeleerd om bij het wisselen van houding in de nacht gerust een ander kussen onder mijn arm te leggen voor extra ondersteuning. Aangezien er meestal toch niemand anders in mijn bed ligt is dat nachtelijke kussen wisselen geen probleem. 

Voor het tv-kijken gebruik ik een zacht kussen, dat ook lekker is wanneer je op de buik ligt. Hoewel je overigens op het Best Life kussen ook op je rug kunt liggen, het is geschikt voor elke slaaphouding. Rechtop in bed (ik check mijn foon vaak voor het slapen gaan en na het wakker worden) heb ik verschillende stevige kussens achter mijn rug. Ga ik slapen? Dan lig ik meestal op mijn zij en is een zijslaapkussen een must. Deze zorgt ervoor dat ik vrijer kan ademen, want er zit geen stof van kussen of kussenhoes voor je neus.

best life orthopedisch hoofdkussen
Een speciale ronding zorgt ervoor dat je nek beter ondersteund wordt tijdens het slapen.

Rechte wervelkolom

De truc achter een orthopedisch hoofdkussen is dat je hoofd en nek dusdanig worden ondersteund, dat je wervelkolom een rechte lijn vormt. Dat heeft als gevolg dat ik vrijer kan ademen tijdens het slapen omdat er geen belemmeringen zijn, maar vooral ook dat je minder klachten ervaart in nek en rug. Als drukke blogger maak ik heel wat uren achter de laptop en heb ik door de hoge werkdruk veel last van spierspanning.

Het orthopedische kussen van Best Life is gemaakt van traagschuim. Dit ontlast je lichaam door de drukverlagende werking en je bloedsomloop is daardoor beter. Dat merk je dus echt! Ik word uitgeruster wakker en heb minder last van mijn nek en schouders, het zit wat losser. Bovendien slaap ik dieper, wat fijn is want daardoor word ik ’s nachts minder vaak wakker. 

Het kussen heeft 2 hoogtes, dus je kunt het draaien om te proberen welke kant voor jou persoonlijk het meest prettig ligt. Bij mij verschilt dit per nacht, dus ik draai hem nog wel eens om. De eerste nacht is het even wennen en je moet natuurlijk proberen welke kant voor jou het fijnst ligt, maar je slaapt vele malen dieper en dus langer aan één stuk door zonder woelen, merk ik. Ik vind het echt ontzettend fijn slapen!

Tip: Wist je trouwens dat dit kussen tijdens de zwangerschap heel prettig is tussen de benen? Heb je minder last van je bekken.

Overigens hebben ze ook allerlei andere fijne kussens voor gezondheidsproblemen in het assortiment. Denk aan kniekussens, rugkussens, zitkussens, speciale kussens voor je stuitje en zelfs een hoofdkussen met verkoeling!

Onderhoud van je kussen

Best Life geeft 2 jaar garantie op het kussen. Je houdt het kussen het langst in goede staat als je dit eens per maand even laat luchten en zo nu en dan de kussenhoes wast op maximaal 30 graden (let op: de hoes mag niet in de droger).

Meer lezen over slapen?

Winactie

Wil jij kans maken op een traagschuim orthopedisch kussen van Best Life? Neem een Best Life kussen welk kussen het best bij jouw gezondheidssituatie past. Reageer dan hieronder welk kussen je wilt winnen en waarom je dit graag zou proberen. Dan maak je kans en doe je mee. Uiteraard zijn alle Marstyle winactie voorwaarden van toepassing, dus 1 deelname per ip-adres. Delen op socials wordt gewaardeerd. Oh, volg zeker ook op instagram @bestxlife !

De winnaar is geworden: Marja Legius! Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling en hoop dat je beter zult slapen.

Heb jij een favoriet kussen? Al eens een orthopedisch hoofdkussen geprobeerd?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Angelique Gijsbertse zegt:

  Zou graag willen kennismaken met hoofdkussen Guna medium. Pas een nieuwe matras die heerlijk ligt. Maar qua kussens kan ik mijn draai niet vinden. En ik heb ze in alle soorten en maten op mijn bed. Toch krijg ik het benauwd en heel veel laat van mijn schouders. Als zo een specifiek kussen uitkomst kan brengen zou dat heerlijk zijn. Word ik echt uitgerust wakker. Droom die uitkomt.

 2. Debby Koeman zegt:

  Hoofdkussen Denali Cooling Gel graag. Geen nek en rugklachten en ook lekker koel. Lijkt me heerlijk, door hormoonschommelingen lig ik ‘s nachts vaak te zweten.

 3. Esther zegt:

  Hoofdkussen Guna medium zou ik graag willen proberen voor een goede natuurlijke houding en nachtrust.

 4. anja zegt:

  ik werk in de gehandicapten zorg en vraag veel van mijn lichaam. dus met een goede nachtrust op een goed kussen kan ik ook de volgende dag weer met veel liefde aan het werk

 5. Erica zegt:

  Wat een geweldige winactie, ik doe graag mee.
  Ik zou gaan voor het hoofdkussen Denali Cooling Gel.

 6. mark zegt:

  Hoofdkussen Arteni lijkt mij heerlijk! Al zou het maar een klein beetje de pijn in m’n nek en rug verminderen. Dat zou al fantastisch zijn!

 7. melissa van stipdonk zegt:

  Ik zou gaan voor Guna. Ik ben een zijslaper en heb chronische rugpijn, dus ik ben heel benieuwd naar dit kussen

 8. Bobby zegt:

  Als zijslaper en overmatig nachtzweter zou ik graag het hoofdkussen “Denali Cooling Gel” proberen…..

 9. Heleen Haarsma zegt:

  Ik heb nu echt al 1,5 jaar klachten in mijn nek die soms heel eventjes weg zijn maar komen altijd weer terug. Dit heeft zoveel invloed op mijn normale leven dat ik hier heel graag vanaf wil, al is het een langere tijd als nu steeds. Misschien dat dit kussen mij meer rust geeft en mijn nekklachten op de langere termijn vermindert! Zou heel graag winnen, duimen maarrrrr…

 10. Marja Legius zegt:

  Wat een geweldige verrassing dat ik de winnaar geworden ben van dit hoofdkussen. Ik heb heel veel zin om het te gaan gebruiken en hoop dat het echt mijn klachten wat kan verminderen. Heel hartelijk dank!!

 11. Jan zegt:

  Ik maak graag kans op het hoofdkussen arteni,deze ziet er zeer comfortabel uit en helpt tegen rugklachten.

 12. Fenny zegt:

  Oh, wat zou het heerlijk zijn om fris en heerlijk uitgerust wakker te worden. Ik heb eventjes op de website van BestLife gekeken en ik kwam bij dit kussen uit, het hoofdkussen Arteni… ik weet zeker dat ik hier mee weer als een roosje slaap. 🙂 Ontzettend veel Liefs Fenny

 13. Moniek zegt:

  Ik ben heel erg benieuwd! Ik heb scoliose. Hoofdkussen Arteni zou ik dan ook graag willen uitproberen! ??

 14. Stefanie V zegt:

  Ik maak heel graag kans wakker te mogen worden zonder pijn aan mijn nek. Mijn ervaring is dat ik de meeste hoofdkussens te zacht vind, dus ik ga voor de stevige Guna! ????????

 15. Suus zegt:

  Wat een mooie winactie! Ik loot graag mee voor het Guna kussen. Ik heb veel last van mijn nek en schouders en slaap erg slecht. Ik hoop dat dit met dit kussen verbetert!

 16. Ik wordt elke morgen wakker met een stijve nek en schouders. Ben al een tijdje op zoek naar een hoofdkussen dat mijn klachten kan verminderen.
  Hoofdkussen Arteni zou de oplossing kunnen zijn.

 17. karin de graaf zegt:

  ik ga voor arteni medium.. enorm benieuwd of mijn nek echt beter gaat voelen

 18. Eden ten Pas zegt:

  Ik doe graag mee voor denali cooling gel. Lijkt me zeker voor de komende zomer ideaal

 19. Angelique zegt:

  Ik ben benieuwd of het kussen ook geschikt is voor buikslapers

 20. Jacqueline van de Manakker zegt:

  Hoofdkussen Arteni zou ik wel eens willen proberen. Ik ben een heel slechte slaper en altijd last van mijn schouders en nek, dus ben heel benieuwd. Ik zou voor de zachte variant gaan

 21. Anneliese de Waal zegt:

  Ik heb last van mijn nek en rug, zou graag de Hoofdkussen Arteni willen uit proberen ?? Groetjes Anneliese de Waal

 22. Gea Jager zegt:

  ik ben juf en moet dus elke dag uit geslapen voor de klas staan.
  en omdat ik wel vaak last van mijn nek en rug heb zou dit kussen erg welkom zijn

 23. Mariëlle zegt:

  wow ik maak heel graag kans maar twijfel welke het beste is.
  Ik slaap heel slecht en heb divese ziektes ( 🙁 ) en ook zit mijn nek altijd helemaal vast dus dit zou echt heel goed van pas komen zeker omdat ik een nieuw kusse nodig heb.

  Bedankt voor de actie en succes voor alle deelnemers

 24. b.japsers zegt:

  Ik zou graag de Guna willen winnen,
  ik heb vaak nekklachten na het slapen, en draai veel aleer ik slaap, en met dit kussen zou dat een stuk minder moeten zijn, dat zou heel mooi zijn.

 25. marijksels zegt:

  Oh wauw dat klinkt echt supergoed zeg!
  Ik denk dat de Arteni het beste bij mij past. Zou dat me dan eindelijk helpen bij mn klachten…hoop het zo!

 26. sanne zegt:

  Hoofdkussen Denali Cooling Gel past perfect bij mij. Door het koeleffect hoop ik dat ik minder last heb van nachtelijke migraine en hoofdpijn aanvallen.

  1. Marieke zegt:

   Ik d nk dat hoofdkussen Arteni best willen proberen. De zachte, want met een hard kussen kan ik me niet ontspannen.

 27. Elvi de Jong zegt:

  Ik zou erg graag het Hoofdkussen Arteni medium willen winnen, het lijkt me heerlijk om weer lekker te kunnen slapen en zonder hoofd en nekpijn wakker te worden. Scheelt veel pijnstillers innemen.

 28. Lien zegt:

  Ik zou een zacht kussen willen proberen om de tinitus te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.
  Uitgaande dat het vanuit je hersenstam wordt veroorzaakt .
  Lighouding is een belangrijk onderdeel

 29. Marjan Zuid zegt:

  Ik zou graag eentje willen testen die stevig is. Het moet geen beton zijn maar ik wel wel iets voelen onder mijn hoofd.

 30. Eefje zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn nekklachten.

 31. Anita Diepeveen zegt:

  Wat zou ik graag hoofdkussen Arteni in medium willen proberen
  Ondat ik zoveel last heb van mijn nek en rug zou ik het fantastisch vinden om ontspannen in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden

 32. J. Jonker zegt:

  Ik heb al enige tijd dat ik ’s ochtend wakker wordt met nek- en hoofdpijn. De Arteni lijkt me het meest geschikt. Ik lig voornamelijk op mijn rug en soms op mijn zij. Omdat mijn gewone kussen niet lekker ligt, woel ik vaak voordat ik in slaap val. Zoals sommige honden tien rondjes in hun mand draaien voordat ze neerploffen. Daarvan kan vervolgens mijn man niet slapen. We gaan dus voor een win-win situatie!

 33. Marie zegt:

  Hoofdkussen Arteni! Lijkt mij heel fijn maar of ik dan wel kan slapen weet ik niet. Ik slaap meestal twee nachten niet en daarna ben ik zo moe dat ik de volgende nacht wel slaap maar dan begint het weer. Best lastig en daarom veel hoofdpijn en spierpijn. Wie weet? Het zou zo fijn zijn!

 34. Lydia zegt:

  Hoofdkussen Denali Cooling Gel. Lijkt mij heerlijk koel in de zomer

 35. C.E. Jahn zegt:

  Hoofdkussen Guna zou ik graag willen proberen of dat dit minder hoofdpijn oplevert door mijn afwijkende nekstand

 36. Nelly zegt:

  Hoofdkussen Arteni wil ik graag kennis mee maken. Hopelijk sta ik volledig uitgerust op na een nachtje slapen op dit kussen.

 37. cor Boeren zegt:

  Hoofdkussen Arteni is een stuk lager in het midden en dus beter voor mijn nek.

 38. Astrid van Rekom zegt:

  Hoofdkussen Guna, wie weet lost dit mijn nekpijn op.

 39. Thomas Geurts zegt:

  De Arteni medium zou wel eens een groot verschil kunnen gaan maken: daar doe ik graag voor mee!

 40. Christel zegt:

  Deze zouden we heel graag uitproberen. Kijken of het ook echt helpt om rug en nekklachten te voorkomen. Ben altijd beetje sceptisch met dergelijke dingen, maar wie weet….

 41. Sylvana pijl zegt:

  Hoofdkussen Denali Cooling Gel lijkt mij echt super. Ik heb het vaak warm en helemaal in de zomer. Ik wist niet dat hun kussen zoals dit bestond en zou hem heel graag willen proberen. Ik ben en voornamelijk rug in combi met zijslaper en heb gelezen dat dit kussen daar goed voor is geschikt. Het zou tof zijn als ik uitgekozen wordt.

 42. REbecca Hagedoorn zegt:

  Wat een fijne actie. Ik doe graag mee zodat ik dit aan mijn man kan geven. Hij heeft een nekhernia en altijd last van z’n rug. Daarom maak ik graag kans op Hoofdkussen Guna. Ik hoop dat hij dan wat beter slapen kan en z’n hernia hem minder tot last is.

 43. Suleika zegt:

  Het Hoofdkussen Denali Cooling Gel zou ik heel graag willen proberen! Al jaren last van mijn nek. Om gek van te worden. Ik weet ‘s nachts vaak niet meer hoe te gaan liggen. En met mijn huidige leeftijd komt daar ook nog nachtelijk zweten bij. Ik kan dan zo jaloers zijn op mijn man die heel de nacht ligt te snurken (en als je zelf vaak wakker ligt is dat geluid nog meer aanwezig….)

  1. Diana Kers zegt:

   Denali zou ik graag proberen. Na mijn hersenbloeding kan ik weinig soorten kussens aan mijn hoofd hebben meer. Heel graag wil ik deze proberen!

 44. Marjanne zegt:

  Ik zou graag meedoen voor het zitkussen door al hele lange tijd bekkenbodem pijn en lage rugklachten! Lijkt me heel erg fijn om deze te mogen proberen!

 45. Jolijn zegt:

  Wat een fijne actie! Ik zou gaan voor het nekkussen!

 46. Astrid zegt:

  Zo’n kniekussen zou ik graag eens willen proberen, bv de Ararat Cooling gel. Wie weet helpt dat tegen de pijn in mijn knieen, dijen, heupen en onderrug.

 47. Tessa zegt:

  Hoofdkussen Arteni
  Ik geef nu borstvoeding aan me 3de kindje dus in totaal geef ik al 7,5jaar borstvoeding met enkele weken stop door nieuwe zwangerschappen. Dus liggen zoals ik wil gaat niet (maternale positie voor veilig samen slapen) ja mijn babytje ligt de hele nacht bij mij. Maar daardoor heb ik enorm last van mijn nek en rug. Al paar kussens gebruikt maar nog geen goede gevonden.. en goedkoop zijn ze ook niet spijtig genoeg. Dus ik ben zeer benieuwd naar deze.

  1. Simone Boot-de Vlaming zegt:

   Ik doe graag mee voor het hoofdkussen Guna, ik heb voor jaar februari mijn rechter schouder gebroken en sindsdien weet ik geen juiste slaaphouding meer te vinden. Ben een echt zijslaper (rechts) maar dat doet echt te veel pijn. Misschien is deze kussen een oplossing ?

 48. Marian B zegt:

  Daar ben ik zeker wel benieuwd naar. Een mooie kans om het eens uit te proberen. Hoofdkussen Arteni medium lijkt me erg comfortabel, heb nog wel eens nek- en rugklachten.

 49. Jojanneke zegt:

  Ik zou heel graag het kussen Arteni willen winnen! Ik heb een slechte rug (een holle rug) en vaak last van mijn nek. Uit ervaring weet ik dat een goed kussen hiertegen helpt. En volgens de website is het Arteni kussen dus hét kussen voor mij. Helaas heb ik mijn vriend mijn oude kussen nu een paar jaar geleden uitgeleend, en die beviel hem zo goed, dat ik al die tijd op een goedkoop Ikea kussen lig. Ik kan deze dus goed gebruiken ♥️

 50. Mirte de Boer zegt:

  Omdat mijn vriend altijd rugklachten heeft doe ik graag mee voor hoofdkussen Guna. Als het bij hem helpt, dan kan onze hele familie wel overstappen!?

 51. D van Heuven zegt:

  Ben 34 en heb al 11 jaar nek klachten en wekelijks fysio. Daarnaast nacht hyperventilatie . Ben heel erg benieuwd of dit orthopedische kussen me kan helpen want tot nu toe helpt niets.

 52. Nicolet zegt:

  Oh ik zou zo graag de guna willen proberen. Elke ochtend vermoeid wakker met zere nek/schouders. Wat resulteert in regelmatig hoofdpijn, Al diverse kussens geprobeerd, maar helaas nog niet de juiste gevonden.

 53. Marja Legius zegt:

  Hoofdkussen Guna zou ik graag willen proberen of dat dit minder hoofdpijn oplevert door mijn afwijkende nekstand

 54. Marian zw zegt:

  Het Hoofdkussen Guna medium komt voor mij het beste uit de test. Ik ben s nachts ook alrtijd aan het worstelen en draaien met mijn kussen! En de laatste tijd steeds meer pijnklachten in mijn nek en schouders. Wie weet is dit kussen de oplossing om weer eens de hele nacht door te slapen

  1. Morris Ben zegt:

   Zou graag de Guna zachte variant kussen willen winnen, aangezien ik mijn kussen al een lange tijd heb en deze me al ook lang nek klachten bezorgd.

 55. Judith zegt:

  Ik win graag de arteni,ziet er zeer comfortabel uit.

 56. Tammy zegt:

  Hoofdkussen arteni
  Zou ik heel graag proberen
  Veel last van rug pijn en hoofdpijn en slecht slapen
  Ene zegt is van de stress andere zegt weer dit andere weer dat
  Zou fijn zijn als dit helpt

 57. elisabeth maria martina zegt:

  Hoofdkussen Guna, heel benieuwd of mijn rug en nekklachten hier baat bij gaan hebben

  1. Patricia Bouthisma zegt:

   Hoofdkussen Denali Cooling Gel zou ik graag willen proberen. Er zijn meerdere redenen voor deze keuze, maar de belangrijkste is dat ik het ’s nachts zo warm heb en daarom niet kan slapen. Ik transpireer ook veel en dat is zo vervelend. Dit kussen lijkt me comfortabel, stevig genoeg en heerlijk koel.

 58. Emmylou Zevenbergen zegt:

  Ik heb al maanden last van mijn nek en schouders en onderrug. Ik zou heel graag het Arteni Medium kussen willen winnen. Deze komt voor mij als beste uit de test.
  Een paar weken geleden heb ik een ander kussen gekocht maar helaas helpt deze toch niet tegen de klachten die ik heb. Het is ook geen traagschuim kussen zoals deze kussens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.