Slaapliedjes update, hoe vaak doe jij dat?

In mijn blog naar aanleiding van de Kinderliedjes tag stond ik er al even bij stil: slaapliedjes. Tijdens mijn zwangerschap zocht ik op youtube de leukste en probeerde ze uit mijn hoofd te leren. Veel slaapliedjes kenen bleek tijdens de babytijd echt wel belangrijk. Voordat je weg kunt moesten ze goed soezelig zijn. En tijdens de avondvoeding zong ik ze ook. Ik moet mijn playlist alleen regelmatig updaten… Maar hoe? 

Mijn vaste repertoire bestaat uit:
  • Slaap kindje slaap
  • Twinkle twinkle little star
  • Twinkel twinkel kleine ster
  • In de wolkenwagen
  • Slaap maar zacht, lief klein meisje
  • Droom van elfjes en kabouters
  • Cuppycake song

Nu ze groter worden, mogen ze vaak kiezen welk liedje of welke twee liedjes ze willen horen. De oudste raakt alleen uitgekeken op deze liedjes. Ik moet mijn repertoire uitbreiden, maar hoe? Ze vindt het tegenwoordig fijn als ik rock classics voor haar zing, maar waar ik vroeger alle songteksten uit mijn hoofd kende… Ben ik nu op een paar regeltjes na de meeste teksten kwijt.


Ik probeer nu de volgende nummers voor haar te zingen, voor zover ik de teksten nog weet:
  • Let it be – The Beatles
  • Goodnight sleep tight – The Beatles
  • Allerbeste vriendjes – Woezel en Pip

Ik merk dat mijn peuter het liefst de klassieke slaapliedjes hoort, vooral Nederlandstalig. Stoere kleuter wil meer en moderner. En dan bij voorkeur Nederlandstalig. Nu is mijn repertoire op dat gebied vrij beperkt. Dus zing ik Brand van Sylvia Millecam, Even aan mijn moeder vragen, Dans je de hele nacht met mij, Dokter Livingstone van Pater Moeskroen… En dan houdt het wel zo’n beetje op. Ik moet me eigenlijk weer eens gaan verdiepen in de songteksten van deze nummers. Kan ik ze tenminste helemaal zingen, scheelt weer tijd…

Wat zijn bij jullie de slaaptijd hits? Heb je inspiratie voor me?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.