Van ombre effect tot hoeslaken

Wat begon met het verven van de muren eindigde in ‘oeps, groter bed maar geen passend hoeslaken‘. In eerste instantie zou ik van de meisjeskamer een tienerkamer maken met een nieuwe kleur verf op de muur. De dames zochten mooie kleuren uit en ik maakte een speels ombre effect. Uiteindelijk hebben we hebben een kamerwissel gedaan, zodat de tieners toch een eigen slaapkamer zouden krijgen en wij meer ruimte. Lees je mee? 

flexa verf
De dames zochten verschillende mooie bruintinten uit.

De dames waren hun goudkleurige behangetje een beetje zat. Logisch ook, in 5 jaar tijd zijn het geen echt kleine meisjes meer maar tieners. Tieners met meer huiswerk, de overstap naar de middelbare school, ze kijken niet meer om naar speelgoed en zijn wat meer van de make-upjes. Hun kledingstijl wordt ontwikkeld naar een eigen smaak en tja… logisch dat ze ook over de inrichting van hun slaapkamer een andere mening hebben. Het speelgoed is naar zolder verhuisd (het LOL poppenhuis en de HABA knikkerbaan zou ik graag verkopen, laat weten als je interesse hebt) of gedoneerd aan de kringloopwinkel. Op de muur wilden ze liever een rustiger kleur. 

flexa doos pimpen
Oude adventskalender doos van The Bodyshop gepimpt met Flexa verfrollers: ideale make-updoos voor de meiden.

Inspiratie qua kleur en stijl

Ze hebben hun eigen Pinterest borden waar ze alles in hun smaak opzoeken en ze sturen mij linkjes van mooie spullen die ze graag in hun ‘domein’ terug zouden zien. Afijn, in het inspiratieboek dat ik kreeg opgestuurd door verfmerk Flexa zochten ze mooie kleuren uit voor op de muur. Ik vroeg deze verf aan en kocht er zelf de verfbenodigdheden bij. Flexa vindt het gelukkig altijd erg leuk als bloggers een beetje met kleuren willen experimenteren.

flexa verf
Kamer afplakken. Behang liet ik zitten.

Aan de slag met het ombre effect

Het enorme stapelbed ging van de muur, de boel werd afgeplakt en ze kozen uit welke kleur boven, onder en in het midden moest. Ik ben lui en van de Franse slag, dus ik liet het behang gewoon op de muur zitten en verfde daar overheen. De kids hadden er zin in om de metamorfose te realiseren en hebben me dus enthousiast geholpen. Een Ombre effect mooi krijgen, bleek echter niet zo eenvoudig. Gelukkig was daar woonblogger Grace van HuistotThuis to the rescue die me van wat tips voorzag: gebruik sponsjes. Daarmee kon ik de kleuren inderdaad mooier in elkaar laten overlopen.

verven flexa
Verven met Flexa, dit is de kleur Brave Ground.

Mijn Franse slag resulteerde helaas in een paar plekjes waar het behang loskwam na het verwijderen van de afplaktape, maar verder was het eigenlijk best leuk geworden. De kids waren blij!

flexa verf

Nou ja… met de muur dan. Niet met elkaars gezelschap. Al snel bleek de wens voor ieder een eigen plekje toch doorslaggevend. Ze hebben een maandje van het nieuwe verfje op de muur genoten. Daarna reden we naar de Ikea waar we besloten tot een kamerwissel. Wij een grotere kamer en daardoor ook ruimte voor een groter bed, de oudste naar de twijfelaar, mijn kantoor opgeofferd voor de jongste. 

stabelbed kinderkamer
Kinderen blij, nieuwe look voor hun slaapkamer. Inmiddels is het alweer helemaal anders haha.

Lang verhaal kort: het stapelbed werd verkocht, de nieuwe meubels kwamen 3e kerstdag en zoals altijd loopt het in elkaar zetten daarvan niet helemaal soepel. Het huis was één grote puinzooi vanwege het verplaatsen van spullen en troep. Chaos… De nieuwe kast bleek niet helemaal groot genoeg voor ook nog het beddengoed en we moeten voor de kinderkamers nog de nodige spullen hebben. 

ombre effect muur
Leuk speels effect wel zo dat ombre effect op de muur, scheelt bovendien een hoop gedoe met een waterpas (die ik niet heb) en afplaktape.

Maar… na even samen ‘kamperen’ heeft ieder nu wel haar eigen plekje. Er moeten nog meubels en accessoires bij (de jongste krijgt een hoogslaper van haar verhuizende neefje, ze heeft al een nieuwe lamp bij de oudste is het iets meer ‘af’), maar het begin is er. En wij hadden dus zelf eindelijk alle meubels in elkaar. Zag er goed uit. Tijd om het bed op te maken?

slaapkamer metamorfose
En nu ziet het er zo uit. Nog niet helemaal af, maar we zijn er blij mee.

Ai… aan één ding had ik niet gedacht: als je van maatje twijfelaar naar een bed van 1.80 breed gaat, dan passen je oude hoeslakens en moltons niet meer! Snel naar de winkel voor een noodoplossing dus en daarna online meerdere exemplaren in mooie kwaliteit besteld bij Hoeslakenshop die perfect waren met hun timing om samen te willen werken. In de juiste grotere maat die passen om een dik matras. Van matrasbeschermer tot molton tot hoeslaken, je slaagt in deze winkel.

hoeslakens
Dankzij Hoeslakenshop kunnen we het bed nu ook regelmatig verschonen, mooi molton en fijne hoeslakens die geschikt zijn voor dikke matrassen.

Zo kunnen we allemaal weer lekker slapen!

Nu nog de laatste puntjes op de ï.

 

disclaimer
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.