Tom Du lentecollectie 2017: superleuk weer!

Kinderkleertjes kijken, ik ben er gek op! Tijdens een goed verzorgde perslunch werd de nieuwe lentecollectie van Tom Du gepresenteerd. Ik mocht er bij zijn en kreeg meteen de party-kriebels! De meiden zijn nu bijna uit alle kleding gegroeid die ik op mijn¬†vorige party kocht, en qua zomerkleding hebben we echt veel dingen nodig. Iets met een dubbele garderobe omdat ze maar 1 kledingmaat schelen ūüėČ . Kijk mee naar de foto’s, dan zie je direct waarom ik meteen mijn consulente heb gemaild voor een afspraak.

Ik kan nu trouwens ook veel meer achtergrondinformatie geven over het merk. Wisten jullie dat Tom Du een eigen kledingfabriek heeft in Turkije? Dat is de reden dat je altijd items bij kunt bestellen, ook halverwege het seizoen. Is iets op? Dan maken ze er gewoon wat bij.

tom du party
Lekker door de rekken gaan om alle kleding te bekijken.

Eigen Fabriek

Ingrid Langendijk, de initiatiefneemster van Tom Du, heeft het merk vernoemd naar haar eigen kinderen: Thomas en Dustin. Eén van die twee hebben we even gezien, die kwam langs met de baas van de fabriek in Turkije én de zus van Ingrid die als een ware trendwatcher alle collecties en stijlen uitdenkt. Echt ontzettend leuk om te horen hoe dat allemaal gaat. Bij Tom Du kopen ze bijvoorbeeld geen stoffen in, maar garens. Daarbij letten ze heel erg op de kwaliteit. En van deze garens weven ze hun eigen stoffen, waarmee de fabriek vervolgens aan de slag gaat.

Lees ook: Mama doet een Mees Homesale

tom du
Links de dame die de eigen Tom Du fabriek in Turkije bestiert, rechts het brein achter Tom Du, Ingrid.

25 jaar Tom Du!

Ik vond¬†Ingrid een ontzettend leuke dame die heel geanimeerd vertelde over hoe het merk ooit is begonnen: met een kraam op de markt. Tot waar het nu – 25 jaar later – staat! In hoogtij dagen waren er wel 700 consulentes werkzaam voor Tom Du, die party’s gaven. Nu zijn het er zo’n 200. Tom Du kleding kun je alleen kopen op een party. En van de kledingstukken worden steeds maar zo’n 700 stuks geproduceerd. Geen kans dat de hele klas in hetzelfde loopt dus! Na haar presentatie was het de beurt aan de Brabantse consulente Corine, die een party voor de aanwezige bloggers demonstreerde.

Lees ook: Keek op mijn week: van blogeventlocatie bezoek tot Tom Du party en huisarts

Lente- en zomercollectie 2017

Corine vertelde ons hoe zo’n party gaat, ik was de enige die zelf al eens een Tom Du feestje had beleefd. Dat konden jullie in deze blog uit 2015 lezen: de consulente neemt iets lekkers mee, jij zorgt voor de drankjes en nodigt¬†je vriendinnen uit. Mijn oudste dochter zat toen net op school, dus ik durfde nog niet zoveel andere moeders aan te spreken. Inmiddels heb ik dochters in 2 klassen √©n een heleboel lieve blogvriendinnetjes en durf ik het wel aan om nog een party te geven. Er waren dan op mijn eerste party niet veel mensen, we hebben w√©l tot middernacht zitten kletsen! En iedereen was blij met de kleding ūüėÄ

Lees ook:¬†Ik kreeg een surprise party…

Hoe gaat zo’n Tom Du party?

 • Vooraf ontvang je folders met afbeeldingen van de kleding om uit te delen. Zo weten de dames die je uitnodigt vooraf of het hun smaak en prijsniveau is.
 • Tip: Desgewenst kunnen ze een voorbestelling doen, die ze direct meekrijgen na de party!
 • Je consulente komt lekker op tijd met kledingrekken en zakken vol kleding om er aan te hangen.
 • Alles wordt netjes neergezet.
 • Er wordt een koopjestafel ingericht met restanten uit de vorige collectie.
 • Jij zet koffie, thee en zorgt voor fris, bier, wijn of wat je ook wilt serveren. Denk ook aan aanvullende hapjes voor op tafel, het kan laat worden ;-).
 • De gasten druppelen binnen en nemen alvast een kijkje bij de koopjes.
  (Tip: Zorg dat je zelf als eerste een keus maakt! Voordeel van de gastvrouw zijn.)
 • Je consulente presenteert om beurten de jongenscollectie en de meisjescollectie.
 • Daarna kan iedereen zelf even door de rekken gaan om de stoffen te voelen en afwerking te bekijken.
 • In het rek hangen bepaalde maten zodat je kunt zien hoe die vallen. Maar van elk item is slechts 1 stuk aanwezig. Je kijkt wat je mooi vindt en vult je bestelling in.
 • Direct afrekenen bij de consulente. Dat kan cash, maar mijn consulente Wilma beschikt over een pinautomaat. (Check dat vooraf even.)
 • Vrij vlot na de party worden alle bestellingen bij de gastvrouw bezorgd en kun je uitdelen.
 • Ruilingen en retouren gaan rechtstreeks via Tom Du, daar hoef jij je als gastvrouw niet druk om te maken.

Wat heb ik besteld?

De nieuwe collectie voor jongens en meisjes is ontzettend leuk en Tom Du heeft weer gekozen veel verschillende stijlbeelden, zodat er voor ieders smaak wat wils is. Zowel voor de kleintjes met maat 86 tot en met de tieners in maat 176-182. Mijn eigen meisjes zitten hier mooi tussen in, dus voor ons zou alle kleding geschikt zijn. Het was dan ook moeilijk een keuze te maken. Gelukkig kregen alle aanwezige bloggers van Tom Du wat shoptegoed om in ieder geval 1 leuk setje te kiezen. Zo blij mee! Ik koos voor onderstaand jurkje Roelie met een mooie roze legging Odil erbij én een spijkershort Rune met roze borduursel.

Lees ook: OOTD: 4x gave herfstmode van NOP Kidswear

Thuis liet ik de¬†brochures aan mijn dochters zien en ze vonden nog veel meer leuk. Om de kosten wat te spreiden ga ik daarom ook zelf een party geven, want er zijn veel dingen te klein dus voor¬†het voorjaar en de echt warme zomer hebben we zeker wat extra’s nodig. Dan mogen ze zelf in de folder aankruisen wat ze graag zouden willen. De prijzen van Tom Du liggen tussen de¬†14,95 euro voor een legging en 37,95 dacht ik. Mijn duurste item was¬†jurkje Roelie¬†van 32,95 euro.

Voor de liefhebbers hier de link naar een Tom Du outfit of the day met mijn vorige shopsels. Zelf een party boeken of nieuwsgierig naar de hele collectie? Kijk dan op de website van Tom Du voor meer informatie over deze leuke kinderkleding.

Lees ook: OOTD: Jake Fischer zomercollectie 2017

Wat vinden jullie van mijn aankopen? Ben je zelf al eens naar een Tom Du party geweest? 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marjo zegt:

  Super leuke kleding! Zelf ook weleens een party gegeven!

 2. Volgmama zegt:

  Ooh wat leuk zeg! Dat jurkje wat je uitgekozen hebt <3
  Ik kon er helaas niet bij zijn vanwege een al eerder gepland ziekenhuisonderzoek met mijn dochter. Heb wel wat leuks gemist zie ik. Zie graag een OOTD met de nieuwe kleertjes op je blog ūüôā

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.