Keek op mijn week: van blogeventlocatie bezoek tot Tom Du party en huisarts

Zaterdag! Mijn 2 kinders vieren vandaag Carnaval: de jongste op dansles en de oudste bij Scouting. Ik geef jullie ondertussen weer een keek op mijn week, want jullie reacties waren leuk vorige week en ik heb wel weer het een en ander beleefd. In principe was dit een rustige week, waarin ik zelf ook wat meer offline ben geweest en minder achter de laptop kroop. Leuk als je weer meeleest!

Zondag was voor ons dierentuindag. Het regende en manlief zag het toch niet zo zitten na een drukke week, dus we leenden zijn auto en hielden een meidendagje in ZooParc Overloon. Het ZooParc vond ons verslag ook leuk en deelde dit bericht op hun facebookpagina, waardoor ik veel extra bezoekers kreeg. Leuk!

zooparc overloon

Maandag stond in het teken van het bloggerevent dat ik samen met Joyce en Esmée ga organiseren. We waren te gast bij Stayokay Soest en hebben deze locatie vastgelegd voor zaterdag 2 september. Noteer die dus in je agenda!

stayokay soest
Lekker geluncht bij Stayokay Soest en de prachtige vergaderzalen bekeken.

Ze hebben hier prachtige vergaderzalen in een natuurlijke, bosrijke omgeving. Deze Stayokay is niet zo lang geleden verbouwd en het ziet er gewoon fantastisch en inspirerend uit. Bovendien ligt Soest centraal in Nederland (eens een keer geen Amsterdam) én kun je hier gratis parkeren.

blog event brainstorm
Brainstormen met Esmée en Joyce over ons blogevent op 2 september.

Aansluitend op het bekijken van de vergaderzalen, het doorspreken van ons programma, de catering en onze opstellingswensen, hadden we onze eerste brainstorm ‘in real life’ met z’n 3-en. We denken een heel leerzaam programma te hebben, met onder meer Joyce zelf als spreker over ‘geld verdienen met je blog’ (een onderwerp waar in onze enquête veel bloggers aangaven zeer geïnteresseerd in te zijn). Nu is het zaak om alle sprekers te boeken en sponsors te regelen om de kosten te dekken. We hebben ontzettend leuke ideeën en zodra onze website live is, zul je hier zeker meer over lezen op onze blogs. Gaat echt heel gaaf worden!

Dinsdag ging ik shoppen en waren de 10-minuten gesprekken met de juffen van mijn dochters. De meisjes doen het goed op school en de juffen hadden leuke anekdotes. Ik kwam heel blij thuis. Zette vervolgens mijn laptop aan en keek even op Facebook… waar ik las dat een vriendinnetje is overleden op 34-jarige leeftijd… Zomaar in elkaar gezakt… zoveel plannen nog… eindelijk haar geluk weer gevonden… en dan ineens, weg… Nu was ons contact de laatste jaren vooral tot Facebook beperkt, maar een jaar of 10 terug woonde ze hier in de buurt spraken we regelmatig af en deelden we lief en leed. Allemaal dingen waar je ineens weer aan terug denkt. Hoe heftig voor de nabestaanden en vooral voor haar nieuwe liefde… Een week daarvoor was er ook al zulk naar nieuws over een jong persoon (42 jaar) die ik ken van vroeger. Erg verdrietig allemaal.

paw patrol zeeman

Woensdag zocht ik afleiding in de sportschool. Goed gelukt want ik heb nog steeds flink spierpijn. Mijn vaste kletsmaatjes waren er ook en dat was fijn. ’s Middags in het zwembad tijdens de lessen van de meisjes wederom lekker gekletst. Daarna wilden mijn dochters graag thee drinken bij opa en oma die toevallig net kwamen aanrijden toen wij daar stonden. ’s Avonds motiveerde ik mijn kinderen hun bord leeg te eten met hulp van de Jumbo Groente Bingo.

jumbo groentebingo
Boeven, snel een cavia invullen als beloning… Mama veranderde dit in overleg in ‘een stripboek’ en ‘een knuffel van mama’.

Donderdag poetste ik als een gek mijn huis. De hal, de woonkamer, de keuken en het toilet moesten spik en span voor die avond. Toen gaf ik namelijk een Tom Du party (wat dat is lees je hier). Het stormde enorm en er waren op school 10-minuten gesprekken. Daarvoor had ik al heel wat afzeggingen gehad. Ik kneep hem eerlijk gezegd wel een beetje… van 3 mensen wist ik zeker dat ze zouden komen, maar verder?

Toch had ik uiteraard lekkere dingen in huis gehaald en was het verder afwachten. Maar wat een geluk dit keer: volle bak! We waren met een stuk of 10 dames en het was ontzettend gezellig. Wat was ik opgelucht!

tom du cactus

Consulente Wilma deed het weer ontzettend leuk en het shirt dat ik zowiezo wilde aanschaffen lag in de juiste maat op de koopjestafel, yes! Over een week of 2 worden de bestellingen bij mij thuis afgeleverd. In totaal kreeg ik als gastvrouw 20 euro korting (bijna een jurkje), wat leuk meegenomen is. Samen met mijn vorige aankopen ook weer goed voor wat fijne Outfit of the Day posts.

Vrijdag haalde ik mijn oudste uit de klas voor een bezoekje aan de huisarts. Er zat een nare plek op haar voetje en wij dachten zelf aan een vergeten splinter van kerst. Toch maar even laten checken dus. Onze eigen huisarts was er helaas niet, dus we gingen naar een voor ons nieuwe dokter. Uiteraard (dat is toch eigenlijk altijd zo bij de huisarts) moesten we ontzettend lang wachten, maar toen kon ons meisje opgelucht adem halen.

Ze hoefde geen prikje. De arts in opleiding zei dat dit waarschijnlijk gewoon een voetwratje is. Het werd aangestipt met stikstof (ook geen pretje, maar minder heftig dan verdoving en snijden). Dat wilde ze niet de benodigde 2e keer, dus over 2 weken nog even terug naar onze eigen huisarts voor de herhaling. Mevrouw wilde niet terug naar school, want ze was toch een beetje zielig. Aangezien het voetje veel moet luchten, nam ik haar mee naar huis en hebben we slippers opgezocht. En een paaseitje gesnoept. 😉

Daarna weer naar school om met kleine zus de tentoonstelling in haar klas te bewonderen. De kleuters hebben aan het thema ‘Kunst’ gewerkt. Er waren dus allerlei mooie werkjes in de klas te zien en op het digibord verschenen foto’s van de kinderen. Heel erg leuk gedaan.

’s Middags speelden de meisjes lief samen en werd ik zelf overvallen door vermoeidheid. Ik heb dus even een half uurtje op bed gelegen. De jongste kroop even bij me en las me wat verhaaltjes voor <3. Daarna aan de poets en toen kwam mijn schoonzusje een stapeltje tijdschriften brengen voor één van de Soulstyling Club opdrachten. Ik moet namelijk een collage gaan maken. Samen met mijn dochters heb ik ’s middags een uurtje lekker zitten knippen op de bank. Ga ik ze dit weekend uitleggen wat een collage is en dan kunnen we met z’n 3-tjes aan de slag.

Hoe was jouw week? Ben je naar de Huishoudbeurs geweest (ik had er zelf geen puf voor maar is wel heel erg leuk om verslagjes op andere blogs te lezen)? Carnaval gevierd? Andere bijzonderheden?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Daniëlle zegt:

    Heel leuk om te lezen een weekoverzicht. Wat een grappig idee van de Jumbo Groente Bingo.

  2. Liesbeth zegt:

    Leuk zo’n weekoverzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.