Voor jullie geproefd: Lima Green T’e

In de zomer drink ik graag ijsthee. Dat is lekker fris en zonder prik. Toen ik hoorde dat het biologische natuurvoedingsbedrijf Lima drie nieuwe smaken heeft geïntroduceerd, wilde ik die graag proeven. Dit is namelijk niet de ijsthee vol met suikers die je op een terrasje besteld. Het gaat hier om ‘verfrissende dranken op basis van versgetrokken groene theeblaadjes, op smaak gebracht met diverse superfruits en kruiden’. Ik was heel erg benieuwd naar de smaak. Bovendien heeft Lima iets heel bijzonders gedaan…

De 3 smaken t'e die ik ontving om te proeven.
De 3 smaken t’e die ik ontving om te proeven.

Bovendien had ik nog niet eerder van het merk Lima gehoord, dus dit leek mee een mooie kennismaking. Mijn eigen foto’s zijn niet zo mooi gelukt, dus bij dit bericht heb ik gebruik gemaakt van de pr-foto’s. Het proeven heb ik namelijk ’s avonds tijdens het bloggen gedaan en dan is het wat donker. Er zijn in ieder geval 3 smaken en ik kreeg van elke smaak een flesje toegestuurd: Green T’e Vlierbloesem & Acerola, Gember & Kardemom en  Granaatappel & Goji. Deze ijsthee is gezoet met appelsap en op basis van biologische ingrediënten.

Lees ook: Kinderboekenweek give-away van Illie Billie!     

Fruitig én kruidig?

Green T’e Vlierbloesem & Acerola
Deze smaak combineert het subtiele vlierbloesemaroma met een zachte acerolatoets.

Green T’e Gember & Kardemom
Deze variant is een pittige mix tussen een warm gemberaroma en een vleugje kardemom.

Green T’e Granaatappel & Goji
De derde smaak versterkt het zoetzurige aroma van granaatappelsap met een fruitig accent van gojibessen.

Op basis van Green Bancha

Green T’e komt van versgetrokken theeblaadjes Green Bancha, een Japanse groene thee. Omwille van zijn smaak en lage cafeïnegehalte is dit volgens Lima de ideale basis voor de drie nieuwe biologische dranken.

Lees ook: Testpanels

Wat vond ik ervan?

Nou, ik moest echt even aan de smaak wennen. Als ik ijsthee drink, ben ik de drankjes met een hoog suikergehalte gewend en die smaken erg zoet. Dat is bij deze gezondere, suikervrije variant natuurlijk niet het geval. De mix van fruit en kruiden is heel bijzonder. Bij iedere smaak vond ik de eerste slok niet zo lekker, maar naarmate ik meer dronk ging het me beter smaken. Het was een fijn drankje tijdens het bloggen, ik heb er 3 avonden van geprofiteerd: iedere avond een andere smaak. Ik voelde me door de voor mij nieuwe smaakervaring ook alerter en kwam daardoor lekkerder in een schrijfflow. Alle 3 de smaken zijn echt heel bijzonder en anders dan anders. Zelf vond ik de granaatappelvariant het lekkerst.

Lees ook: Zo vrolijk: de items van Melli Mello

Lima Clean Up

Als gezegd was ik nog niet bekend met het merk Lima, dat bijna 60 jaar de biologische, plantaardige en alternatieve keuken bediend. Bovendien zet dit merk zich in voor het beschermen van onze planeet. Lima voert een groot gamma van 100% plantaardige producten, dus als je bezig bent met gezonde voeding is het een merk om je eens in te verdiepen. Zo organiseren ze momenteel de Lima Clean Up.

Onze zeeën en oceanen veranderen in een soep van plastic. Met de LimaCleanUp wil Lima deze vervuiling een halt toeroepen. Op het strand van Wenduine werd een douche geïnstalleerd die werkt op afval. Zo wil het merk mensen aanmoedigen om samen de stranden weer schoon te maken.

Zo werkt het, ik vind het een geweldige vinding!
Zo werkt het, ik vind het een geweldige vinding!

In het campagnefilmpje op hun facebookpagina (opgenomen in surfersparadijs Biarritz), toont Lima de ruwe schoonheid van de natuur en hoezeer die onder druk staat. In onze zeeën en oceanen drijft steeds meer plastic afval. Daarom moedigt het merk iedereen aan om de handen uit de mouwen te steken en deze zomer een opruimactie te organiseren.

Lees ook: GOT BAG: het merk dat oceanen plasticvrij maakt om hun producten te maken

Winnen

Op het strand van Wenduine staat sinds kort een ecologische douche. Strandgangers die afval in de bijhorende vuilnisbak gooien, kunnen genieten van een welverdiende verfrissing. Wie een ander stukje natuur onder handen neemt en daar met de hashtag #LimaCleanUp een voor- en na-foto van deelt, kan een eco-tuindouche winnen.

Hier de praktijk, op de faceboopagina van Lima Bio Food kun je een filmpje vinden.
Hier de praktijk, op de facebookpagina van Lima Bio Food kun je een filmpje vinden.

Voorkomen is beter dan genezen

Lima doet er bovendien alles aan om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken, bijvoorbeeld ook met recycleerbare en ecologisch afbreekbare verpakkingen.

Lees ook: Met Sodastream zelf je frisdrank maken

Marstyle winactie

Je kunt hetzelfde pakketje met 3 smaken ijsthee van Lima ontvangen als ik heb gekregen.
Je kunt hetzelfde pakketje met 3 smaken ijsthee van Lima ontvangen als ik heb gekregen.

Ik mag op mijn blog ook iets verloten. Niet zo’n ecologische douche, maar wel hetzelfde proefpakketje T’e met de 3 nieuwe smaken als ik zelf heb ontvangen. Ben jij bezig met gezonde voeding? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar deze nieuwe drankjes? Laat dan hieronder een berichtje achter met geldig e-mailadres en je maakt kans.

Lees ook: Irritatie vrij ondergoed van Bamboo Basics

Wil je niet wachten op de uitslag? De aanbevolen verkoopprijs voor het Green T’e gamma is €1,69. Lima is uitsluitend verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels. Kijk voor verkooppunten op de website.

Sympathiek merk? Volg Lima dan op Facebook en bekijk daar het mooie filmpje van de douche op afval.

Winnaar: Ik heb alle namen weer in Naamloten.nl gestopt en daar kwam als winnaar uit de bus: Rianne. Gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling!

Is dit merk voor jou ook nieuw? En wat vind je van het stranddouche-op-afval-initiatief?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Lies zegt:

  Wat een mooie manier om van zwerfafval af te komen! Ik denk echt dat je door dit soort initiatieven (en bijvoorbeeld het initiatief van onze lokale supermarkt waar je statiegeld krijgt voor blikjes en petflessen) zwerfafval enorm tegen kunt gaan! De drankjes klinken een lekker! Ik doe graag mee!!

 2. Kitty zegt:

  Klinkt lekker! Ik doe graag mee!

 3. rooo zegt:

  ik ben reuze benieuwd!

 4. Claudie Buurman zegt:

  nieuwsgierig, nieuwsgierig, nieuwsgierig wil ik wel even proeven

 5. Kelly Groen zegt:

  Het schijnt dat het lichaam van vrouwen voor de helft gevuld is met water – in mijn geval besta ik denk ik voor de helft uit ijsthee haha, Ik probeer iedere smaak ijsthee die mijn pad kruist en ook deze zou ik graag willen proberen – en klinkt als een gezond alternatief! Ik ben enthousiast.

 6. Marian zegt:

  Dit lijkt me wel fris en lekker. Ik ben nieuwsgierig en hou er wel van om iets nieuws uit te proberen, ik doe dus graag mee!

 7. Elisabeth zegt:

  Super goed initiatief! Wil je douchen? Lever dan je afval in! Ik word altijd zo boos als ik weer een foto of filmpje voorbij zie komen van dieren die in ons afval verstrikt raken!
  Deze ijsthee zou ik graag proberen. Geen suiker, maar ook geen (smerige) zoetstoffen! Klinkt heerlijk, ik hou wel van aparte drankjes!

 8. Nadia S zegt:

  Erg benieuwd naar de smaak!
  I love ice tea!

  X Nadia

 9. Ricardo zegt:

  Ik vind soms die ice tea’s uit de winkel wat te zoet, dus ben hier wel heel erg benieuwd naar en doe bij deze ook mee. Vooral die met granaatappel en gojibes lijkt me lekker.

 10. Joyce Zwarts zegt:

  Erg leuk!

  Ik doe graag mee! Ben benieuwd…

 11. Cobi zegt:

  O dit lijkt mij heerlijk het merk ken ik ook nog niet. En dit zou misschien wel het drankje zijn dat ik naast m’n thee,koffie en water zou kunnen drinken omdat het geen suikers bevat. wij doen regelmatig mee aan opruimprojecten in de natuur. Daarnaast heb ik onderweg altijd een vuilniszakje bij me dus dit initiatief vind ik erg gaaf

 12. Tamara TS zegt:

  Sinds een tijdje ben ik gestopt met het drinken van cola light en drink ik alleen nog maar water en zelfgemaakte detoxwatertjes. Dat wordt soms best wel saai, dus ik zou deze drankjes graag eens proberen. Dat ze niet zoet zijn is een voordeel, omdat ik gewone ijsthee al vaak veel te zoet vind.

 13. viola schmit zegt:

  ik zou ze graag willen proberen!! Ik ben echt een ice-tea addict! dus dit is voor mij op het lijf geschreven 🙂

 14. Jacqueline zegt:

  Wauw dat lijkt me heel erg lekker doe heel graag mee!

 15. Anneliese de Waal zegt:

  Ben erg benieuwd naar de smaak, ik doe graag mee !!.

  Groetjes Anneliese

 16. Hester zegt:

  Eindelijk icetea zonder zoveel suikers en troep.

 17. Sandra zegt:

  Ik zou deze drankjes ook graag willen proeven! en wat een mooi doel steunt dit merk, super 🙂

 18. Liesbeth zegt:

  Lekker proeven! Ik doe mee! Lekker met warm weer om in de koelbox mee te nemen naar een leuk plekje!

 19. Annelies Pietens zegt:

  Heerlijk, ik doe mee!!

 20. Linda K. zegt:

  Lekkere Limo van Lima

 21. Iris zegt:

  Ik ben veel aan het sporten en gezond aan het eten, om de kilos er af te krijgen. Ik ben gek op ice tea maar dat drink ik nu eigenlijk niet omdat het niet in mijn eetschema past. Daarom ben ik extra benieuwd naar deze ijsthee, lijkt me heerlijk

 22. Oma Will zegt:

  Ik heb nog nooit ijsthee gedronken, dus ben heel nieuwsgierig naar de smaken.
  Zelf drink ik alleen groene thee met citroen.
  Dus dit is weer eens iets heel anders, wat ik wel wil proberen. Zeg altijd zelf : Will wil wel.

 23. Anna zegt:

  Ik zou het wel eens willen proeven

 24. Sabrina H zegt:

  Ik ben dol op ijsthee, helaas is dat niet zo heel gezond. Ik ben dus erg benieuwd naar deze gezondere variant en zou hem graag uitproberen. Ik doe dus graag mee aan deze winactie.

 25. Fleur zegt:

  Klinkt lekker en gezond. We proberen wat minder suiker te eten en drinken en zou daarom dit merk graag eens proberen

 26. Bea zegt:

  Als ijstheeliefhebster doe ik graag mee aan deze winactie.

 27. Margo zegt:

  Ik loot graag mee. Ik ben benieuwd naar de smaken.

 28. Linda Raaijmakers zegt:

  ik ben erg nieuwsgierig naar deze drankjes dus ik loot graag mee 😀

 29. Inge Groenen zegt:

  Met een Lima Green T’e pakket
  word ik als liefhebber van groene thee echt in het zonnetje gezet
  en beleef ik veel drinkpret!

 30. Anita te Gussinklo zegt:

  Ik ben benieuwd naar de smaken.
  En loot graag mee.

 31. corinne de graaf zegt:

  Ik vind het een goed idee.Afval verzamelen en dan douchen.Bij ons in Katwijk op strand hebben ze muntjes maar dit is een beter idee.Een schoner strand is dan het resultaat.Wij nemen altijd bij de strandtent een papieren afvalzak mee voor gebruik en er staan ook genoeg prullenbakken.
  Ik ben benieuwd hoe dit drankje smaakt dus ik doe mee.
  Ijsthee is lekker verfrissend en ook lekker als je op het strand zit.

 32. engelina zegt:

  Aangezien ik alleen suikervrije drankjes mag drinken ben ik hier erg benieuwt naar!

 33. Marian Zw. zegt:

  Ik zou heel graag deze thee willen proberen. De gewone ijsthee vind ik altijd veel te zoet!

 34. Aukje zegt:

  Ik ben wel erg benieuwd, dus doe graag mee. Ik ken het merk nog niet, maar eentje om te houden dus. Ik vind het altijd wel jammer dat het niet overal verkrijgbaar is. Vooral omdat we hier geen natuurvoedingswinkel meer hebben.

 35. Loes zegt:

  Ik ben heel benieuwd!

 36. Ling Choi zegt:

  Ik ben benieuwd naar de smaak en dit lijkt mij lekker!

 37. Margot zegt:

  Leuk! Ik doe mee 🙂

 38. Rianne zegt:

  Ik maak graag kans op de ijsthee. Lijkt me heel bijzonder en lekker om eens te proberen! 🙂

 39. Daniele zegt:

  Ik doe graag mee! Misschien beter als de aanmaaklimo groene thee.

 40. Daniele zegt:

  Lijkt me heerlijk! Ik drink zelf altijd de groene thee aanmaaklimo maar zitten inderdaad veel suikers in. Groetjes Daniele

 41. Marije zegt:

  Leuk, hier doe ik graag aan mee. Na mijn bevalling moet ik nog wat kilo’s afvallen, dus dit past mooi in mijn nieuwe regime. Minder zoete ijsthee is iets wat ik juist lekker vind, dus ik ben benieuwd naar de smaak!

 42. Krista Bouwman zegt:

  Die wil ik zeker proberen!!! Gisteren was ik uitgerekend van ons wondertje! En helaas ben ik door de zwangerschap extreem veel aangekomen (43 kg). Dus na de bevalling moet ik weer aan de bak. Dus gezonde drankjes staan op het menu!!

 43. Marijke zegt:

  Lijkt me lekker, wil ik graag eens proberen!

 44. Oma zegt:

  Ik wil wel meedoen met de verloting, het lijkt me erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.