Keek op mijn Week: cancel, cancel, cancel, zolder in lockdown, Roblox scam via TikTok en Flevosap

De week leek veelbelovend, maar uiteindelijk moest ik door nieuwe maatregelen mijn Blogboot event cancelen, gingen ook andere afspraken niet door en kreeg ik een flinke corona-terugval omdat ik me te druk had gemaakt. Zo gaan die dingen. Verder is er nog een nare les qua digitale opvoeding geleerd. Leuker was de bezorging van wat online bestellingen en perspakketjes, waaronder een tray met heerlijk Flevosap!

kruidnootjes
Opblijven voor First Dates met een bekertje kruidnootjes.

Spulletjes verkopen

Zaterdag kwam er weer iemand tussen onze spulletjes neuzen en hebben we een paar dingen kunnen verkopen. De zolder wordt er nog niet heel veel leger van, maar het Sinterklaas spaarpotje is toch weer aangevuld. Alle beetjes helpen! Verder hielp ik de oudste met het maken van haar huiswerk. Nu ze in groep 7 zit, krijgt ze elke week redactiesommen en spellingopdrachten mee naar huis. De meisjes trokken een mooi knutselpakket uit de kast waarmee ze enthousiast aan de slag gingen en we keken Sing via een streamingdienst. ’s Avonds aten we wraps, want dat hadden ze gevraagd. En na Holland’s Got Talent moesten ze naar bed, lekker opgebleven dus.

dixit

Dixit

Zondag sliepen we lekker uit en hingen we voor de tv. Daarna een laat ontbijt met een eierpannenkoek gemaakt door de oudste en witte bonen in tomatensaus. Op zondag vind ik het altijd wel makkelijk om de lunch over te slaan en te vervangen door andere snackjes. Daarna om de beurt uitgebreid douchen en ’s middags een potje Dixit gespeeld. We hebben dit spel al heel lang in de kast staan, maar hadden het nog niet eerder gespeeld. De meisjes waren net iets te jong toen ik het kreeg. Nu kunnen ze het wel spelen, er was wat weerstand want “ik weet niet hoe het moet”, maar de uitleg was heel simpel en ze vonden het erg leuk. Een persoon geeft een omschrijving van een kaart in haar hand, de rest zoekt daar een passende kaart bij en die kaarten worden geschud en op tafel gelegd. Dan leg je een fiche bij de kaart die jij denkt van de verteller is. Alle spelers zijn dus elke beurt betrokken.

wraps
Aan tafel!

Winterjassen besteld en Blogboot gecanceld

Maandag appte ik plaatjes van winterjassen naar mijn dochters. Hun oude jassen bleken te klein en in het weekend waren we vergeten te shoppen. In de middagpauze appten ze de jas van hun keuze naar me terug en kon ik bestellingen plaatsen. Het werd de Name It jas van Kixx Online en een donkerblauwe jas van de H&M. Natuurlijk bestelde ik nog wat extra dingetjes. Ze hadden ook nieuwe schoenen nodig en pyjama’s en ik zag iets leuks voor 5 december.

Verder was er die avond onverwachts een persconferentie. Ik cancelde de dinerdate die ik had staan, omdat mijn Blogboot van de volgende dag in het geding was. De hele dag aan de telefoon en app geweest met alle betrokkenen. Ik regelde zelfs bij Daily’s Rivium een alternatieve eventlocatie waar we meer afstand zouden kunnen houden (maar wel binnen) voor de volgende dag en communiceerde die naar iedereen. Stress, stress, stress en een heleboel geregel. Uiteindelijk had ik alles in kannen en kruiken. Keek ik naar de persconferentie. Voelde door de drukte mijn eigen post-covid-syndroom klachten opspelen… en besloot dat ik niemand deze ziekte toewens en het even beter 3 weken op kan schuiven… weer iedereen gecontact. Ontzettend balen, maar de cijfers liegen er niet om. Ik had zelf zo’n pijn in mijn long, dat wens je niemand toe. Hopelijk houdt iedereen zich aan de maatregelen en kunnen we over 3 weken alsnog gaan varen.

blogboot
Nieuwe data: 26 én 27 oktober… afhankelijk van de maatregelen. Bloggers kunnen zich nog aanmelden.

Schoonmaakwoede en mijn zolder in lockdown

Dinsdag voelde ik me best verdrietig. Ik weet dat het de juiste beslissing was, maar kreeg ondertussen wel nieuwe event uitnodigingen in mijn mailbox. Voelde een beetje als zout in de wondde, maar ik ben niet de enige getroffene. Get over it dus. Vandaar dat ik mijn frustraties in schoonmaakwoede heb omgezet. Er stonden tenslotte nog allemaal producten van HG te wachten op een goede review. Muziekje aan en gaan. Al snel had ik er toch wel lol in om de producten te fotograferen en proberen en mijn huis knapte er natuurlijk ook best van op. Het was een flinke klus.

Ik wilde mijn huis goed aan kant hebben vanwege een cameraploeg komend weekend. Uiteindelijk besloot ook de filmcrew dat het beter was om het shooten van de commercial nog even uit te stellen. Maar goed, ik had toch mijn huis netjes. Wat ook fijn is. Alle goodiebags naar zolder gesjouwd want die wil ik geen maand lang in de woonkamer hebben. Zelfs de zolder had ik gestofzuigd! Voor het gemakt besloot ik de stofzuiger maar even uit het zicht op zolder te laten staan. Ik deed het luik dicht en… KRAK! Het haakje van het zolderluik brak af… Oh nee! Zolder in lockdown! Letterlijk kan ik gewoon niet meer bij mijn spullen nu! IEKS! Nou ja, het voordeel van huren is dat ik via internet een melding kon maken voor een reparatieverzoek. Volgende week wordt het gefikst en kan ik hopelijk overal weer bij.

Afvalstation en terugval

Woensdag kwam mijn vader zodat alle rotzooi uit de tuin, waaronder 2 kapotte opblaaszwembadjes, verfspullen, kapotte ventilator enzovoorts afgevoerd kon worden. Een klus waar ik al maanden tegenop kijk, maar waar ik samen met mijn papa wel dacht energie voor te hebben. We sjouwden samen alles naar de auto en voerden het spul af. Maar dat bleek voor mij toch too much. Pijnlijke long, hoestprikkels, moe en benauwd. Thuis gebruikte ik mijn puffer terwijl mijn vader in zijn eentje nog een ritje maakte.

Teleurgesteld in mijn lijf (kan je dit nog niet eens) kroop ik achter de laptop tot het tijd was mijn kinders uit school te halen. Nou ja, ik had toch 2 dagen zonder middagdutje gered. Met de meisjes haalden we broodjes kroket. Ik netjes met mondkapje op uiteraard. Deze dag maar weinig mensen die hem droegen, maar later die week gelukkig meer. Ik wil echt niet nog een keer ziek worden. Met de kinderen keek ik een docu over flamingo’s maar dat was al te zwaar voor me. Van de bank verplaatste ik mezelf naar mijn bed, waar ik de hele middag heb geslapen. Leuke moeder ben ik joh! Gelukkig hadden de meisjes die ochtend al gezegd dat zij het avondeten zouden klaarmaken. Er werden pizza’s belegd en komkommertjes gesneden. We hebben gezellig voor de tv gegeten waarna we lekker tegen elkaar aan konden kroelen op de bank.

mondkapje
Met mondkapje op het schoolplein ivm corona-terugval-hoestbuien.

Studentenbedrijf en Roblox Scam

Donderdag was de ene dochter heel blij met haar nieuwe winterjas, maar vond de ander haar zelfgekozen jas helemaal niets. En weigert deze dus te dragen. Tja, kinderen… Pfff… In de supermarkt liepen die ochtend gelukkig al wat meer mensen met een mondkapje op en ook het personeel was nu voorzien. Ik las een verhaal over herbesmetting waarbij iemand nog ergere klachten had dan de eerste keer, waar ik behoorlijk van schrok. Ik dacht juist dat mijn lijf nu beter resistent zou zijn, maar afgaande op de ademnood van vorige keer en de pijn die ik nu nog heb, kan ik dan rekenen op een ziekenhuisopname. De site van het RIVM noemt mijn klachten nu ook niet meer ‘mild’. Als je tegenwoordig een corona-longontsteking krijgt, heb je ernstige klachten.

Mijn meeting van vandaag was gelukkig digitaal. Via Microsoft Teams vergaderde ik met enkele studenten van de Fontys Hogeschool die met een leerwerkbedrijf zijn gestart. Dat vond ik zelf tijdens mijn eigen studie een ontzettend leuk en leerzaam project, dus eens zien of ze een opdracht voor me kunnen doen. Heb jij al eens een opdracht uitgezet bij een leerwerkbedrijf? Welke studie was dat?

roblox scam

Verder ontdekte ik tijdens een controle van chatberichtjes op TikTok dat mijn dochter haar Roblox account was overgenomen… Op TikTok volgt ze net als veel andere kinderen graag Roblox-filmpjes. Daarin wordt vaak verteld dat je gratis een heleboel Robux (geld in Roblox) kunt krijgen, wat natuurlijk bullshit is. Je moet alleen even je gebruikersnaam en wachtwoord aan dat account geven… En kinderen die zo jong zijn, zijn ook zo naïef… Inmiddels schaamt ze zich kapot. Heeft een flinke speech gekregen. En toen ik zei dat deze “vieze oude meneer” via haar Roblox account nu blote-konten-berichtjes aan al haar vrienden in het spel kon sturen, zonk de boodschap wel in. Waarom je nooit je wachtwoord aan mensen mag geven. Wat voor enge mensen er op internet ook zijn. Naast de mensen die heel leuk bloggen, tiktokken en gezellig met jou een spelletje willen spelen, is er helaas ook een schaduwkant. Het was behoorlijk ongemakkelijk voor haar, maar ik heb haar ook gezegd dat ze heus niet de enige is die op een harde manier deze levensles heeft geleerd. En dat ze hem beter nu goed kan voelen, dan bijvoorbeeld als ze straks 15 is en blote lichaamsdelen naar mensen doorstuurt. Digitale opvoeding blijft heel belangrijk. Ik was er alert op, maar blijkbaar niet alert genoeg… Jij iets soortgelijks meegemaakt met je kinderen online? Heb je tips voor mij en andere lezers?

flevosap

Lekker Flevosap!

Vrijdag ging om 8 uur in de ochtend de deurbel. We zaten nog aan het ontbijt, wie zou het kunnen zijn? Het bleek een bezorger namens Flevosap met een flinke tray appelsapjes! Lekker! Flevosap is het eerste merk dat drinkpakjes op de markt brengt met daarin appelsap zonder toevoegingen. Dus 100% sap. Deze pakjes passen makkelijk in je tas of een lunchtrommeltje. Ideaal om mee naar school te nemen dus. Of voor onderweg naar een uitstapje, zoals een gezellige herfstwandeling. Het afval kan allemaal ingezameld worden bij het plastic. We hadden nog even tijd, dus de meisjes wilden direct even proeven. Dat is weer even iets anders dan een kopje thee bij het ontbijt! Zelf heb ik uiteraard ook een pakje genomen. Lekkere appelsap hoor, ik heb dat niet standaard in huis dus het was even terug. Heerlijk! Appelsap zonder toevoegingen vind ik ook fijn om aan de kinderen te geven als ze bijvoorbeeld een buikgriepje hebben en je wilt dat ze extra vocht krijgen. In de supermarkt kon je Flevosap al kopen in glazen flessen (AH, Jumbo), maar nu dus ook in kleine uitdeelpakjes per 3 stuks.

Verder trainde ik (voor zover je het trainen kunt noemen) met mondkapje op bij de covid-fysio samen met een andere patiënt, kon ik daarna relaxen in de verwarmde stoel van de schoonheidssalon en deed ik de maandafsluiting van de boekhouding. Of nou ja, eigenlijk de kwartaalafsluiting.

Omdat ik me schuldig voelde over de verloren woensdagmiddag, reden we na school langs oma voor een gezellig kopje thee. Even samen iets leuks doen. Daarna nog even naar dorp gelopen om mijn nieuwe lenzen op te halen en zodat er een verjaarscadeautje kon worden uitgezocht voor een vriendinnetje van school. Een mooie hoofdrekenoefening: wat kun je bij elkaar zoeken zodat je binnen het gestelde budget blijft?

Daarna maakte ik een verse groentesoep voor mijn boze kinderen die liever uit eten waren gegaan. “Ik ga dat echt niet eten mama!” Nou pech, mama had dit gekocht dus dat is wat de pot vandaag schafte. Voorzien van een “mama jij rijd te hard auto en nu is mijn kleiwerkje kapot” reden we naar hun vader. De achterbank wit van de kapotte klei. Het koude gure weer, heeft invloed op ons humeur. Gelukkig kreeg ik uiteindelijk toch de nodige knuffels en kusjes en gaan ze mij ook missen, maar ik kroop toch uitgeblust onder mijn dekentje op de bank om even te ontspannen bij The Masked Singer die avond.

Oh: en de yeti dat moet Benny Jolink zijn. Ik ben ervan overtuigd! Wat denk jij?

En nu is het weekend en wil ik perse dit weekoverzicht publiceren, mijn huis opgeruimd, een  preview aanleveren en seizoen 4 van Heartland kijken op Withlove. Wat zijn jouw plannen?

PS: Bestel je via één van de bol.com linkjes hierboven (hoeft niet precies dat product te zijn), dan help je mij de winter door. Alvast heel hartelijk bedankt voor je hulp.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. MarjonS zegt:

  Vervelend dat je weer even een terugval kreeg. En ja, persconferentie, het weer, speelt allemaal niet mee.
  Wij zijn gisteren ook begonnen met de zolder. Mooie planken gekomen. Vandaag verder met alles opruimen en op de planken plaatsen. Plek over nu voor een Lego tafel (zoldertje is boven de speelkamer met vaste trap, handig voor de Lego)

  Geniet van je zondag!

  1. Marguerita zegt:

   Oh leuk een mooie lego speelplek! Mooi projectje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.