Irritatie vrij ondergoed van Bamboo Basics

Ondergoed gemaakt van bamboe? Huh? Ja, het bestaat. En gelukkig hebben ze er ook sokken van, want man man man: dit zit lekker! Geen labeltjes, geen vervelende naadjes, een extreem soepel stofje én ook nog eens FSC gecertificeerd. Met Bamboo Basics producten lever je een bijdrage aan een groenere wereld, maar ook aan een blijere jij. In dit artikel lees je mijn ervaring én ik vertel je hoe je kans maakt op een jaar lang gratis ondergoed…

bamboe ondergoed

Vanwege corona-herstel dat is overgegaan in een longvliesontsteking, lig ik veel in bed. Heb ik wekelijks zorgafspraken en is mijn lijf gewoon geïrriteerd. Zeker wanneer ik een beha draag, want veel strakke bandjes veroorzaken extra pijn. Rust houden is dus het devies en ik maak het mezelf daarbij graag zo comfortabel mogelijk. De afgelopen weken heb ik dan ook een mooi pakket aan ondergoed en sokken geprobeerd dat webshop Bamboo Basics mij heeft toegestuurd.

bamboe ondergoed

Geinig extraatje: ze stuurden naast mijn bestelling ook een doosje met 2 gratis mondkapjes mee. Stoer zwart! Altijd handig als er één mondkapje in de was zit, om een extra te hebben. Onlangs kwam ik door mijn benauwdheid het ziekenhuis niet in zonder kapje, dus ik heb er standaard eentje in mijn tas.

kleding bamboe
Mondkapjes van Bamboo Basics. Kreeg ik bij mijn bestelling voor een review artikel.

Wat heb ik uitgezocht?

Ik ging uiteraard voor de damesproducten, maar heren geen zorgen: ze hebben ook t-shirts, boxers en sokken voor mannen. Met een dochter die inmiddels dezelfde sokmaat draagt als haar moeder, heb ik verschillende pakken met bamboe sokken uitgezocht. Sneakersokken, hogere sokken en donkerblauwe sokken met verschillende dessins. Verder ging ik voor witte en zwarte hemdjes, die ik ook als topje kan dragen deze zomer. Matchend daarbij koos ik witte en zwarte slips en hipsters. Een flink pakket dus. Ik had nogal wat oude onderbroeken liggen en dit is de perfecte gelegenheid om die weg te doen om plek te maken voor al mijn bamboe ondergoed.

Wat is mijn ervaring met de bamboe sokken?

De sokken zitten allemaal bijzonder comfortabel. Het materiaal is antibacterieel en vochtregulerend, waardoor je minder tot geen last hebt van stinkende zweetvoeten. Er zitten geen irriterende naadjes in, alles is vlak en naadvrij. Dat zit gewoon erg lekker! De sokken voelen zacht aan en zijn zowel geschikt voor de zomer als de winter. Ze zijn voornamelijk gemaakt van bamboeviscose (voor 70%). Bamboe heeft minder water nodig bij de teelt en is daarmee in de productie minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld katoen. Als je gevoelig bent voor bepaalde materialen of stofjes, zou ik deze sokken zeker eens proberen. Zoals ik al zei: het zit fijn.

bamboe ondergoed

Mijn ervaring met het UV-werend bamboe ondergoed

Naast de sokken heb ik ook erg veel plezier van het ondergoed. De tops, slips en hipsters zitten in een leuk doosje dat de duurzaamheid van de producten duidelijk communiceert. Bij de onderbroeken is het extra leuk: je schuift het doosje open en zodra je de onderbroeken er uit haalt zie je allemaal lieve pandabeertjes die zeggen “thanks for saving water”. Je levert door minder waterverspilling in het productieproces dus een bijdrage aan een groenere wereld.

Aan de slips en hipsters zit een comfortabele zachte elastieken band. Sowieso zijn alle stofjes superzacht! Ook die van de naadloze spaghettitops. Ik heb ze ‘zo’ gedragen, maar ook tijdens de menstruatie: je maandverband past er goed in en de stof geeft niet af op de plakstrip. Zit echt gewoon fijn, ook de naadloze tops. Die draag ik als ik teveel pijn heb voor een beha. Of zoals in onderstaand filmpje als je door een CT scan moet en graag je kleren aan wilt houden. Het mooie is dat de stof bovendien UV-werend is, waardoor je met deze producten op een zomerse dag je huid beschermt waar deze niet is ingesmeerd.

Bekijk hier hoe soepel de stof is:

Conclusie + win

Kortom, ik ben blij met de Bamboo Basics producten. Comfortabel in combinatie met een duurzaam productieproces, beschermt tegen de zon én voorkomt zweetvoeten. Als je irritatievrij ondergoed of sokken zoekt, kan ik je dit merk zeker aanraden. Echt erg fijn en zoals jullie weten kwam deze review voor mij op een zeer passend moment vanwege de revalidatie.

Ben jij ook enthousiast na het lezen van dit stuk? Klik hier en je maakt kans op een jaar gratis ondergoed van Bamboo Basics!

Heb jij al kleding van bamboe in huis?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.