Fotoboeken brengen de kids op ideeën

Twee mooie, precies dezelfde fotoboeken lagen na onze vakantie op de deurmat. Voor elke dochter één. Razendsnel in elkaar gedraaid naar aanleiding van mijn Instagram-foto’s via de tablet, want veel tijd voor een uitgebreide vormgeving had ik niet. En achter de laptop kan ik ook niet altijd, bovendien doe ik graag dingen voor mijn blog áls ik er dan toch achter zit. Grote stappen snel thuis, is een tactiek waar ik van houdt!

fotofabriek album

Twee in één

Toen ik van Fotofabriek shoptegoed kreeg om een hardcover album te maken, besloot ik er zelf wat geld bij te leggen zodat ik de fotoboekenachterstand van beide dochters tegelijk weg kon werken. Dat is tenslotte het grote voordeel van digitale albums: dat je ze desgewenst ook meerdere keren kunt laten afdrukken. Ik bestelde dus 2 albums met 34 pagina’s.DSC_0032

Klaar in 1 minuut

Je kunt kiezen voor allerlei bijzondere collages als je meerdere foto’s selecteert, maar als gezegd heb ik gebruik gemaakt van de “een fotoalbum in één minuut” met foto’s van mijn Instagram-profiel omdat ik weinig tijd had. Daarom ging ik voor 1 foto per pagina. Dat is toch vaak ook het mooiste. Helemaal omdat de foto’s niet echt raakvlakken met elkaar hebben, behalve dan dat mijn dochters op de foto’s staan. De upload en albumcreatie was inderdaad razendsnel klaar. Heel fijn voor een drukke mama als ik 🙂 en het Social Album van 21×21 cm is erg mooi.

DSC_0034
“Mama, dit wil ik doen!”

Ideetjes

Het bracht mijn dochters ook direct op allerlei ideetjes. Zo moesten we snoephappen, de poppenwas doen, namen ze een voetenbadje en mama, wanneer is er weer kermis? We gingen dus inderdaad snoephappen. Ze mochten alle poppenkleertjes bij elkaar zoeken en deze later zelf aan de waslijn hangen. Toeval wil dat er deze week kermis is. En zo wilden ze nog veel meer. Bij elke foto werden herinneringen opgehaald en vragen gesteld. Wat doen we hier? Natuurlijk vergeleken ze elkaars boek met die van zichzelf. Precies hetzelfde, dus geen ruzie 🙂DSC_0035

Blind proeven

Leuk om te horen welke dingen ze nog wisten en grappig om te zien hoe ze er direct mee aan de slag wilden. Initiatief wordt beloond, dus veel dingen hebben we ook echt gedaan. Ook het smaakjes proeven waar al de hele week om werd gezeurd. Papa was zo lief om een blind proeven spel voor te bereiden en uit te voeren. En de dames… Durfden vervolgens niet te proeven… Zucht. Uiteindelijk ging de kleuter toch van start en had ze aardig wat smaken goed. Maar onze kleine chefkok de peuter… Dat was een ander verhaal. Uiteindelijk wilde ze alleen zonder blinddoek. Whahaha. Gekke meisjes! Ze zijn in elk geval flink geïnspireerd door hun fotoboeken van Fotofabriek.

Lees ook:

Kijk jij regelmatig oude foto’s met je kinderen? En willen ze dan ook hun leukste belevenissen nog een keertje doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik heb dat al een hele tijd niet meer gedaan. Maar samen foto’s kijken kan zeker heel waardevol zijn.

  2. marjon zegt:

    Foto’s kijken is en blijft leuk. Mijn dochter wil ook vaak foto’s kijken via mijn telefoon.
    Goed idee om een keer de IG foto’s te laten afdrukken, op het merendeel staan hier ook de kinderen.

  3. Nathalie zegt:

    Herkenbaar. Hier word ook vaak terug gekeken in de fotoboeken. De kwaliteit van deze fotoboeken is ook super 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.