Getest: fotoboeken app + kortingscode

Hoeveel foto’s staan er op jouw smartphone? En op je tablet? Best veel gok ik, op die van mij in ieder geval wel. Het blijkt dat een kwart van de Nederlanders meer dan 750 foto’s op zijn telefoon heeft staan. De meeste van die foto’s worden snel weer verwijderd als het geheugen te vol raakt. Wist je dat je ze ook kunt afdrukken of er zelfs een heel album mee kunt maken?

Ik houd altijd wel van onderzoekjes, razend interessant hoeveel procent van de Nederlanders in dezelfde categorie valt als ik. Zelf doe ik aan verschillende online onderzoekspanels mee, omdat je daarmee spaarpunten of zelfs geld kunt verdienen. Als blogger ontvang ik nu regelmatig de uitslagen van deze onderzoeken in mijn mailbox, dit keer kwamen er leuke cijfertjes van fotoboekenmerk Albelli die in mei 2016 onderzoek heeft uitgevoerd via Multiscope, waar ik ook lid van ben. In totaal werkten 1020 mensen hieraan mee.

Wij hebben de app getest om de foto's van kleine mop haar 4e verjaardag te verwerken tot een leuk album.
Wij hebben de app getest om de foto’s van kleine mop haar 4e verjaardag te verwerken tot een leuk album.

Mobiel of toch een fysiek fotoboek?

De aanleiding van het onderzoek was de vernieuwde versie van de Albelli smartphone app. Met deze app kun je snel en eenvoudig mobiele herinneringen vastleggen in een fysiek fotoboek. Deze nieuwe versie is gebruikersvriendelijker en het is bovendien mogelijk om boeken met een harde kaft of een A4 kalender te bestellen. Of losse foto’s, gewoon of in de hippe Polaroid-stijl. Gezien mijn iPad-verslaving wilde ik deze app graag uitproberen en dat kon!

Gezellig samen kijken hoe het boek geworden is.
Gezellig samen kijken hoe het boek geworden is.

Of toch foto’s van de camera?

Tja, maar daar zat ik dus. Leuke foto’s op de iPad én net een verjaardag achter de rug. Ik wilde het allerliefst mijn shoptegoed besteden aan een fotoalbum met de verjaardagsfoto’s die wij met de spiegelreflexcamera hebben gemaakt. Maar dan wel op de bank met de iPad op schoot en mijn dochters naast me, samen een mooi verjaarsalbum maken. Wat nu?

Nou dat kan dus gewoon! Ik opende de app en bij het selecteren van je foto’s kun je ook aangeven dat je de foto’s van een ander device wilt gebruiken. Ik kreeg een webadres te zien dat ik even moest intypen op mijn laptop. Foto’s geselecteerd en de techniek deed zijn werk. In een handomdraai waren alle mooie foto’s van de camera via de Albelli-app overgezet op mijn iPad én in de app. Nu kon ik lekker onderuitgezakt aan het album werken samen met mijn dochters. De app biedt overigens ook integratie van Facebook, Instagram en Dropbox. Dus de foto’s van je social media kunnen net zo eenvoudig geïmporteerd worden en terugkomen in jouw fotoboek.

Lees ook: De fotoshoot die mijn zelfbeeld veranderde

Hoe werkt de fotoboeken app?

Eerst koos ik mijn product, de gewenste opmaakstijl en de foto’s. Toen konden we aan de slag. Het was echt klik en play. Een ander achtergrondprintje? Een randje om de foto’s of niet? Meer of minder foto’s? Onderaan kon ik heel makkelijk mijn sjabloon selecteren en de foto’s erin slepen. Wijzigen. Toch nog even iets anders proberen. Iets geks doen wat mijn dochters riepen. Maar dat zag er niet zo leuk uit dus toch weer veranderen. Tekst er in typen. Lettertype aanpassen… De app werkte op de iPad niet alleen heel eenvoudig, wat mij vooral opviel is dat hij ook snel was. Geen haperingen en alles kwijt vanwege de traagheid die je soms met fotoprogramma’s ervaart. De wijzigingen waren direct op het scherm te zien en het programma liep niet vast. Hoe vaak de meiden en ik ook iets aanpasten!

Foto's in een album bekijken, blijft leuk!
Foto’s in een album bekijken, blijft leuk!

Polaroid afdrukken

Ik besloot een groot album met harde kaft te bestellen voor de jarige Jet en een kleinere versie voor haar grote zus. Dit is overigens direct ook de eerste verjaardag die netjes in een album is verwerkt… ik heb nog wat te doen dus! (Foto’s staan nog op een oude afgekoppelde pc.) Moet wel zeggen dat het zo vlot klaar was, dat ik er niet tegenop zie om nog een album te maken. Ook ben ik geïnspireerd om weer wat scrapbookpagina’s te maken. Via de app kun je namelijk ook gewone fotoafdrukken bestellen. En niet zo gewone. Superleuk, want ik heb ervoor gekozen om enkele van onze iPad-foto’s af te laten drukken in Polaroid-formaat. Je weet wel, met zo’n extra witruimte eronder en een wit randje. Ziet er heel cool uit, vind ik zelf. Overigens was het ook mogelijk om een kalender te bestellen vanuit de app, maar dat heb ik niet geprobeerd.

Bij deze mijn shopsels: een groot fotoalbum en een kleinere variant en leuke losse polaroid-afdrukken.
Bij deze mijn shopsels: een groot fotoalbum en een kleinere variant en leuke losse polaroid-afdrukken.

Leuke weetjes uit het onderzoek

 • Nederlanders maken gemiddeld 52 foto’s per maand met hun smartphone.
 • Bijna de helft (45%) verwijdert deze foto’s van de telefoon als deze vol raakt.
 • Een vijfde (21%) van de jongeren tussen 18 en 24 jaar heeft meer dan 2.000 foto’s op de smartphone staan.
 • Bijna een vijfde (17%) van de respondenten drukt de foto’s af in een fotoboek.
 • Een ruime meerderheid (77%) zet de foto’s over van de smartphone naar de computer.
 • Ruim de helft deelt smartphonefoto’s via social media.
 • De smartphone app van Albelli is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en de App Store en werd in 3 maanden tijd meer dan 50.000 keer gedownload.

Lees ook: Fotoboeken brengen de kids op ideeën

Klantenservice en kortingscode

Wat vond ik van deze app? Nou, het viel me reuze mee. Ik kan er normaal erg tegenop zien om een fotoalbum te maken omdat het zoveel tijd kost. Bij Albelli was ik heel snel klaar, zelfs met 2 meebeslissende meisjes naast me op de bank. De software werkte vlot mee én in een handomdraai had ik mijn mooie spiegelreflexfoto’s in de app én op de iPad beschikbaar. Het album werd correct bewaard, ik was dus niets kwijt toen ik toch even een ander soort kaft wilde. En toch nog even een klein boekje erbij. En daarna ook nog polaroids met heel andere foto’s. Alles werkte naar behoren. Toen was het wachten op mijn bestelling…

Na de eerste melding werd er echter niets bezorgd. Ook niet toen het Track & Trace scherm van TNT aangaf dat ik de zending ontvangen zou hebben. Eeps, hoe moest ik nu een review schrijven? Ik nam contact op met de klantenservice. Dat ging heel gemakkelijk via de chat. Ik werd direct geholpen en toen ik mijn ordernummer en Track & Trace had doorgegeven, werd direct toegezegd dat ze kosteloos dit deel van de bestelling opnieuw in productie zouden nemen en versturen. Heel erg netjes! En inderdaad, enkele dagen later werd deze zending netjes bezorgd.

Wat was er uiteindelijk aan de hand geweest? TNT heeft een foutje gemaakt. Weer een dag later ontving ik namelijk ook de originele zending. Deze werd in Nieuwkoop bezorgd in een straat met een naam vergelijkbaar aan die waar ik woon. Maar natuurlijk kwam de straatnaam en plaatsnaam niet overeen met wat er op het pakje stond: mijn adres… De bewoners zijn echter zo netjes geweest om de zending opnieuw in de brievenbus te doen, waarna het alsnog bij mij werd bezorgd.

Lieve mensen uit Nieuwkoop: dankuwel!

Kortom: ook de klantenservice kan ik heel positief beoordelen. Ze maken de 100% tevredenheidsgarantie wat mij betreft zeker waar. De ontvangen fotoboeken zagen er heel netjes uit en ook de polaroids zijn van goede kwaliteit.

Heb jij nu heel veel vakantiefoto’s op je telefoon staan? Snel een fotoboek maken met de kortingscode: 20%ZOMER16 Deze code is geldig tot en met 20 september en geeft 20% korting!

Lees ook: Zo leuk: een fotoboekje van karton

Meestal gaat het in mijn ervaringen een stuk lastiger als je een klantenservice contact, maar dit werd echt snel en netjes opgelost zonder gedoe! Heb jij onlangs nog ergens een klantenservice voor moeten contacten? En verliep dat ook zo soepel?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sigrid zegt:

  Leuk dit! Ik zie er vaak nog meer tegenop om alle foto’s bijelkaar te brengen dan om in te plakken 😉 Heb m al geïnstalleerd!

 2. Cindy - levenalsmama.nl zegt:

  Ik ben altijd heel blij met Albelli, maak daar graag mijn fotoalbums. Gevoelsmatig lijkt het me prettiger werken op de pc, maar ik ken de app dan ook niet. Wellicht toch eens een keertje proberen, je hebt het op je telefoon of tablet vaak wel net wat gemakkelijker bij de hand.

 3. Nathalie zegt:

  Albelli heeft prachtige kwaliteit producten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.