Zo leuk: een fotoboekje van karton

Tijdens mijn fanatieke scrapbook-dagen maakte ik er al eens één zelf: een fotoboekje van karton. Sinds ik moeder ben, komt er van scrappen niet echt meer iets. Bij nummer twee werd mijn scrapbookkamer omgetoverd tot meisjeskamer en verhuisde al mijn scrapbookspul naar zolder. Waar ik toen zo mega fanatiek en enthousiast met mijn foto inplak hobby bezig was, moet ik nu bekennen dat er slechts enkele foto’s van de meiden in een boek zitten. Dolblij was ik dan ook met de prijs die ik won op de blog van de Supermammies, het boekje van karton.

  
Ik ontving een kortingscode waarmee ik op de website van Boekjevankarton zelf een klein fotoboek kon samenstellen. De site werkt net zo eenvoudig als andere websites waar je fotoboeken kunt maken. Het uploaden van de foto’s verliep soepel en de click&play wees zich eigenlijk vanzelf, hoewel je ook een tutorial met uitleg kunt bekijken. Mijn boekje is voor beide dochters bestemd. Nu ik er toch mee aan de slag zou gaan en één boekje gratis kreeg, leek het me wel zo praktisch om er direct twee te bestellen. Onderwerp was een weekendje weg in Efteling Bosrijk vorig jaar (uiteraard met korting geboekt via Vente Exclusive). 

Het gewonnen boekje is met 11×11 cm niet zo groot, maar toch passen er heel wat foto’s in. Je kunt eenvoudig layouts voor de pagina’s selecteren en daar je foto’s inslepen. Desgewenst maakt de website je foto’s zwartwit of transparant, dus genoeg mogelijkheden om er iets leuks van te maken. Het enige dat mij niet lukte, was om de rug van het boekje de kleur roze te geven die mijn oudste als achtergrond voor de rest van het boek uitkoos. Tussentijds opslaan was gelukkig mogelijk, want als mama kun je nu eenmaal niet erg lang achter elkaar iets voor jezelf doen. Met dit boekje was ik toch wel enkele uren zoet. De meiden mochten ‘helpen’ en zijn ontzettend blij met hun fotoboekjes, ze blijven er in lezen en zichzelf aanwijzen 🙂

Een tegenvaller vond ik de verdubbeling van de verzendkosten bij het bestellen van twee boekjes, die gewoon in 1 brievenbusenveloppe werden verstuurd. De afhandeling was lekker vlot en het resultaat is heel netjes. Echt een boekje van hoge kwaliteit dat je gerust door de kinderen kunt laten lezen. De bedrukking komt niet snel los van de kartonnen pagina’s die een glossy afwerking hebben. Voor de liefhebbers nog een fijne kortingscode van Boekjevankarton waarmee je 15% korting krijgt: HU-4692-9425

Wat een verschil met het boekje dat ik zelf ooit pimpte! De pagina’s daarvan staan wijd uit elkaar door mijn plaksels. Even een snelle howto: koop een goedkoop kartonnen leesboekje bij Zeeman, Action oid en bewerk alle pagina’s met schuurpapier om de gladheid eraf te krijgen. Vervolgens kun je de pagina’s verven of beplakken met scrappapier. Na het beplakken even de randen bewerken met schuurpapier en voor het mooie de randjes van de dikke pagina’s verven. Als de basis klaar is kunnen je foto’s en teksten erin, gebruik geen dikke embellishments want de pagina’s staan natuurlijk zo al erg wijd. Alternatief is de pagina’s los snijden, perforeren en met bijvoorbeeld ijzeren ringen weer bijeen binden. Als er belangstelling is kan ik mijn oude boekje best een keer opsnorren op zolder en op de foto zetten. Wie is nieuwsgierig?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat leuk ik ben ook benieuwd naar je zelf gemaakte boekje!

  2. Linda zegt:

    Wat leuk dat je dat hebt gewonnen. Het zijn echt superleuke boekjes. Ik ben ook zeker benieuwd naar het boekje dat je zelf hebt gemaakt!

  3. Henny zegt:

    Wat een leuk idee. Zo kun je zelf boekjes maken voor de kinderen. Ik ben wel nieuwsgierig naar je zelf gepimpte boekjes. Je uitleg klinkt wel simpel, maar lijkt me nog een beste klus alles bij elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.