Hoe slaapt de Duo sleep?

Een tijd terug bracht de post ons enorme dozen waarvan mijn kinderen hutten bouwden. Daarin zaten onze nieuwe Duo Sleep dekbedden, die ik mag uitproberen voor de blog. In mijn vorige bericht hierover kun je meer lezen over het idee achter de twee losse dekbedden die bij elkaar 1 lits-jumeaux vormen, zodat elke partner zelf kiest hoe warm of koel hij of zij slaapt. Enkelen van jullie waren nieuwsgierig hoe deze Duo Sleep zou bevallen. Ik zelf ook! Hoe vinden wij hem?

Update 2020: nog steeds heel fijn product, maar het bedrijf Duo Sleep is in 2019 opgeheven. Mocht het nog ergens te koop zijn, let me know, ik heb lezers die ernaar vragen.

Bij de slaapkamer make-over hoort ook een nieuw dekbed.
Bij de slaapkamer make-over hoort ook een nieuw dekbed.

Nog even in het kort uitleg over dit dekbed: Je kunt bij de Duo Sleep zowel dons als synthetisch combineren, maar wij kozen voor volledig synthetisch. Als gezegd ontvingen we een dunner en een dikker dekbed, die op elkaar geklikt een warm winterdekbed vormen. Ik begon zelf met de allerwarmste variant, terwijl mijn man de voorkeur gaf aan één laag.

Waarom slapen vrouwen niet zo goed als mannen?(Opent in een nieuwe browsertab)

Weg allergische reactie

Ik verheugde mij er ontzettend op om lekker te slapen onder de Duo Sleep na het opmaken van het bed. Die eerste nacht was ook voor de helft zalig! We sliepen veel dieper dan met ons oude dekbed en de allergische reactie (niezen) van mijn man was weg. (Kwam blijkbaar van het oude donzen dekbed dat alweer een paar jaar mee ging. De Duo Sleep is anti huisstofmijt en dat merkten wij direct. Ik was zelf minder benauwd.) Maar echt goed testen lukte helaas niet direct, want het lot besloot anders. Midden in de nacht kregen wij gezelschap van een heel verdrietig meisje, dat heel onrustig was en steeds meer lawaai begon te maken. Oorontsteking!

Twee op de vijf heeft slaapproblemen

Ziek kind

De dame trappelde ons dekbed alle kanten op in bed van de pijn en was heel onrustig. Die week hadden we toerbeurt, zodat steeds een van ons toch een beetje slaap zou krijgen. Peuterlief sliep niet langer dan 3 kwartier door en moest ook steeds pijnstilling krijgen. Het was erg zielig. Echt goed slapen onder de Duo Sleep lukte daarom pas een week later. Zonder kind. Het zal deels komen doordat we erg moe waren door eerder slaapgebrek, maar we sliepen als roosjes!

Hier kan ze weer lachen :-) op het zachte enkele dekbed van Duo Sleep.
Hier kan ze weer lachen 🙂 op het zachte enkele dekbed van Duo Sleep in haar 4FunkyFlavours jurkje.

Enkel dekbed

Een paar weken geleden heb ik het dubbeldikke dekbed aan mijn kant in een enkel dekbed veranderd. Ook nu voelt het heerlijk comfortabel! De Duo Sleep is erg zacht en luchtig waardoor het dekbed mooi dik oogt én voelt. We slapen een stuk dieper dan voorheen, zowel mijn man als ikzelf. Ons oude dekbed was wat stug, doordat ik het diverse keren heb gewassen en van dons… Dons kan niet zo goed tegen de wasmachine, maar als er zieke kinderen op plassen of spugen dan moet je wel. Vandaar ook de eerder genoemde allergische reactie op ons oude dekbed (zo blijkt nu we de Duo Sleep erop hebben). De Duo Sleep heb ik gelukkig nog niet hoeven wassen, maar wanneer dat wel nodig is zal dat niet al te veel problemen opleveren. De Duo Sleep kan in twee wasjes gedraaid worden omdat hij uit twee delen bestaat én wij hebben de synthetische variant die hier sowieso beter tegen kan.

De dames helpen met uitpakken.
De dames helpen met uitpakken.

8 tot 10 jaar

Het opmaken van je bed met dit tweedelige dekbed in de hoes is even opletten: goed bij de bovenste punten pakken wanneer je aan één kant een dubbele laag hebt en aan de andere kant niet. Dan blijft hij het mooist in het midden zitten en blijft hij netjes in de hoes. Nieuwsgierig hoe je dekbed te onderhouden of andere vragen over de Duo Sleep? [site opgeheven]

Een goed dekbed gaat 8 tot 10 jaar mee en wij merkten het effect van de Duo Sleep daarom meteen. Een veel uitgeruster gevoel en dieper slapen. Ook ons bed is aan vervanging toe, dus wanneer we ook dat stuk slaapcomfort toevoegen zal het helemaal hemels zijn. Voor het mooie droom ik er meteen ook kinderen die nachtenlang doorslapen bij 🙂 (al was het vanmorgen 6 uur hoor, dus dat is netjes).

Intussen raakt onze slaapkamer steeds meer af. We hebben een nieuw dekbed, de schuifdeuren voor onze kast zijn geplaatst, nieuwe vloer, alle wanden en het plafond geverfd en een spierwitte radiatorombouw / vensterbank rijker. Nu nog een bed uitzoeken en raambekleding!

Allebei een paardendekbedovertrek

Tip

Wist je trouwens dat de hoezen van de Duo Sleep ideaal zijn om je eigen kussens mee te nemen op vakantie? Ideaal vanwege de rits en de transparante voorkant waardoor je direct ziet wat je er in hebt gestopt. Ik heb ze al verschillende keren op deze manier gebruikt. En nu liggen de winterdekbedden er weer netjes stofvrij in opgeborgen.

Prachtige bedden vind je bij Slaapkamerweb.nl

Heb jij nog de perfecte tip waar we een mooi (niet al te prijzig maar wel kwaliteit) bed kunnen shoppen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ilse van Kreanimo zegt:

    Wij hebben een bed uit steigerhout laten maken en er goede matrassen in gelegd.

    Succes met de zoektocht!

  2. Nathalie zegt:

    Succes met de zoektocht naar een nieuw bed en fijn dat de duosleep goed bevalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.