Wat is de Duo Sleep?

Oh ik heb nu een mooie primeur zeg! Ik ga jullie vertellen over een heel nieuw en helemaal Nederlands product voor de slaapkamer: de Duo Sleep. Met onze eigen slaapkamer druk in de metamorfose (wat een klus is dat zeg), oriënteerde ik mij ook op alles wat het slaapgenot kan verhogen. Via Twitter ontdekte ik het net gelanceerde Duo Sleep dekbed. Een tweepersoons- en vierseizoenendekbed, dat ‘echtelijke’ ruzies voorkomt. Waarom? 

DSC_0003

Update 2020: nog steeds heel fijn product, maar het bedrijf Duo Sleep is in 2019 opgeheven. Mocht het nog ergens te koop zijn, let me know, ik heb lezers die ernaar vragen.
Tencel Dekbed 728 x 90
Net als veel stelletjes heb ik het altijd koud ’s nachts en heeft mijn man het altijd warm. En toch slapen we het liefst samen onder één dekbed. Op vakantie moetje het weleens doen met twee losse dekbedden en dat is gewoon niet zo prettig. Dat vonden ook Ineke en Geert-Jan toen ze gingen samenwonen. Ze hadden allebei behoefte aan een ander dekbed, maar wilden net als elk stelletje ook weleens onder dezelfde deken tegen elkaar aan kunnen kruipen. 

DSC_0113

Dons versus synthetisch, warm versus koud

De één sliep onder dons en de ander onder synthetisch. De één had het altijd warm, de ander altijd koud. Ze benaderden verschillende dekbeddenwinkels met de vraag om een oplossing, maar die was er nog niet. Toen bleek dat ook vrienden en kennissen blij zouden worden van een combinatiedekbed, hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en zelf een passend product ontwikkeld: de Duo Sleep.
Premium-registratie
Met de Duo Sleep stel je zelf je eigen tweepersoonsdekbed samen. Elke partner kiest voor het zomer of herfstdekbed, of beide op elkaar als winterdekbed. Elke partner kiest of hij liever onder dons of synthetisch slaapt. Je klikt de gewenste dekbedden aan elkaar en stopt ze in het dekbedovertrek. Voilà: 1 dekbed met naar wens 2 verschillende helften.

Raam open en lekker het dekbed opschudden, net als Vrouw Holle in de Efteling maar zonder de sneeuw!
Raam open en lekker het dekbed opschudden, net als Vrouw Holle in de Efteling maar zonder de sneeuw!

Ongebruikelijk in de beddenbranche

Best een logische oplossing! Oprichter Geert-Jan vertelde mij dat het nog niet zo eenvoudig was om het in productie te krijgen. De maten van de dekbedden wijken af van wat gebruikelijk is, dus ze moesten echt verschillende fabrikanten contacten voordat dit idee realiteit werd. Uiteindelijk is het in 2015 gelukt en werden de eerste Duo Sleeps in productie genomen, waarna ze uitvoerig werden getest. Inmiddels zijn deze dekbedden NIET MEER verkrijgbaar via beddenspeciaalzaken én de Duo Sleep webshop.

Mmmm lekker zacht!
Mmmm lekker zacht!

Testen

Ik heb het geluk dat ik voor mijn blog een synthetisch 4-seizoenendekbed mag uitproberen. Let erop dat je er 2 van nodig hebt, mocht je ze willen aanschaffen. De DuoSleep bestaat namelijk uit twee helften van 120×220 cm, waardoor ze aan elkaar geklikt het lits jumaux formaat van 240×220 cm hebben. Ze werden bezorgd in een megagrote doos waar mijn dochters al snel een huis van bouwden. Vandaag heb ik ze uitgepakt en op het bed gelegd en ik ben heel erg benieuwd! Over een paar weken lees je de eerste review en als de temperaturen wat meer oplopen volgt er nog een, zodat we ook echt wat hebben gewisseld qua diktes.

Beide helften van het dekbed aan elkaar klikken met de drukkers.
Beide helften van het dekbed aan elkaar klikken met de drukkers.

Wat vind ik er tot nu toe van?

Nou ik kan je vertellen dat na een korte verhuizing naar één van de kinderkamers en weer terug, ik heel veel zin heb om deze dekbedden uit te proberen. Vandaag heerlijk al het stof weggepoetst en de ramen gezeemd in het zonnetje en natuurlijk het beddengoed verfrist. Een perfect moment om ook de nieuwe dekbedden erbij te pakken. Het zonnetje scheen, ramen lekker open en de kakel witte dekbedden uit hun hoezen gehaald. Mijn oude dekbed even laten luchten en daarna netjes in een van deze hoezen weggeborgen. Handig!

Dekbedovertrek erover en je ziet bijna niet dat de ene helft dikker is met 2 dekbedden dan de andere helft met 1 dekbed.
Dekbedovertrek erover en je ziet bijna niet dat de ene helft dikker is met 2 dekbedden dan de andere helft met 1 dekbed.

De uitleg (waarover later meer) was helder en ik heb mijzelf een dubbeldik dekbed gegeven. Mijn man wilde liever een enkel dekbed. No problem, dus vanavond slaap ik lekker warm en hij wat luchtiger. Door het formaat kunnen de dekbedden desgewenst ook gemakkelijk in de wasmachine, iets dat met mijn oude dekbed een drama was (want: dons en veel te groot, ook voor de 8 kilo trommel). Ga ik ook nog proberen de komende maanden.

> Lees ook:

Herken jij dat warm-koud issue? Of zijn jij en je partner even warm- of koudbloedig? Slaap lekker!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Ineke zegt:

  Beste Marguerita,

  Helaas bestaat Duo Sleep niet meer en zijn Geert-Jan en ik (Ineke) uit elkaar. Is het mogelijk dat u onze achternamen uit het blog haalt. Dan wordt ik namelijk niet meer gevonden op internet als mensen mij zouden googelen.

  Bij voorbaat dank.

  1. Marguerita zegt:

   Ga ik doen! Jammer dat de duosleep niet meer bestaat

 2. Nathalie zegt:

  Zeker herkenbaar. Dit lijkt me een handige oplossing!

 3. Sofie zegt:

  Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen, want dat is hier ook dikwijls aan de orde 🙂 Manlief wil het wat koeler en ik vind het heerlijk om lekker warm te liggen.
  Ik volg!

 4. Heleen zegt:

  Jup! Dat probleem is heel herkenbaar! Wij hebben het echter op de goedkope manier opgelost :). Wij hebben een IKEA dekbed, ook zo’n 4 seizoenen. Bij ons ligt nu het herfstdekbed erop, wat prima is voor mijn man, maar voor mij was het in de winter wat te koud. Oplossing: wij hebben het zomerdekbed van mijn zoon (ook IKEA) op mijn helft geklikt. Werkte super! Mijn zoon is net zo warmbloedig als mijn man, dus hij slaapt in de winter ook onder zijn herfstdekbed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.