Verjaarscadeau: Kinderboek over sterrenbeelden

Mijn kleine visje viert vanmiddag haar allereerste partijtje. Dinsdag is ze echt jarig, maar het partijtje vinden we allemaal nog spannender dan haar verjaardag. Ik ga zeven kleine meisjes uit school halen en kleine zus doet ook mee. Het allereerste verjaardagscadeautje heeft ze al gekregen, een persoonlijk boek over haar eigen sterrenbeeld: het Sterrenbeelden Zoekboek.

Persoonlijk sterrenbeeldenboek voor mijn dochter.
Persoonlijk sterrenbeeldenboek voor mijn dochter.

Vorig jaar mochten we al eens een geboortehoroscoop testen, maar die vond ik toen niet afgestemd op de doelgroep van jonge kinderen. Zowel qua informatie als qua toon. Dit persoonlijke boek is juist wel geschikt voor kinderen. Via een grappig verhaaltje en prachtige prenten komen ze uiteindelijk bij hun eigen sterrenbeeld terecht. Het Sterrenbeelden Zoekboek komt uit de koker van Lucky Mukky. In dit verhaal speelt je kind de hoofdrol en maakt hij kennis met alle sterrenbeelden. Na het leuke verhaaltje met prachtige prenten, staat informatie voor de ouders. Een paar steekwoorden met de belangrijkste eigenschappen van dit sterrenbeeld en een karakterschets. Leuk, dit is wat ik zocht! 

Mijn mopje was een beetje ziek en had weinig puf om met haar boek te poseren, maar ze vond de plaatjes erg mooi.
Mijn mopje was een beetje ziek en had weinig puf om met haar boek te poseren, ondanks de verrekijker als accessoire, maar ze vond de plaatjes erg mooi.

Persoonlijke gegevens

Je geeft zelf de naam, geboorteplaats en geboortedatum in en kunt aangeven of het kindje een donkere, licht getinte of lichte huid heeft. Hierdoor kan het kind zich vereenzelvigen met de hoofdpersoon en is het voor ieder kind een uniek boek. Ik vond het zelf erg leuk om op deze manier meer te ontdekken over het karakter van mijn kleine visje. Al wist ik natuurlijk wel dat voor haar sprookjes echt bestaan, dat ze heel creatief en gevoelig is en een dagdromer. Haar voornaam betekent ook ‘droom’ of ‘visioen’. Toen ik deze naam tegenkwam kreeg ik hem niet meer uit mijn hoofd. Alsof ze vanuit mijn buik duidelijk wilde maken dat dit haar naam moest worden.

Mooie kleurrijke afbeeldingen in het boek.
Mooie kleurrijke afbeeldingen in het boek.
Het Sterrenbeelden Zoekboek is een origineel en persoonlijk kraam- of verjaardagscadeau en
te bestellen voor 24,95 euro via Lucky Mukky. Ik vind het een leuke manier om mijn dochters de verschillende sterrenbeelden te leren en ze iets te vertellen over de stand van de sterren toen ze geboren werd, dat die invloed heeft op je karakter en hoe bizar en bijzonder dat toch is. Zal er ook bijvertellen dat veel mensen het onzin vinden hoor, maar ik herken er zelf toch wel veel in. Ze mogen zelf beslissen wat ze ermee doen.
Geloof jij in horoscopen? herken je er ook veel in?  Of vind je het zweverige onzin?

Reacties

  1. Nathalie zegt:

    Wat grappig zo’n boek! En wat een mooie illustraties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.