Kinderboek: Twinkel doet een wens

Soms grijpt de omslag van een kinderboek meteen je aandacht, zo ook bij ‘Twinkel doet een Wens‘. Vrolijke kleuren, leuke details in de tekening van het elfje en vooral: glitters! Ik word helemaal vrolijk wanneer ik ernaar kijk en datzelfde effect heeft dit kinderboek op mijn dochters van 5 en 7 jaar. Het boek is gericht op meisjes en heeft allemaal lieve feetjes in de hoofdrol. Lees onze recensie en doe mee met de winactie, want ik mag een exemplaar verloten!twinkel doet een wens

‘Twinkel doet een Wens’ is een uitgave van De Vier Windstreken. Van Twinkel zijn nog 2 andere uitgaven verschenen: Twinkel en Twinkel temt een Draak. Deze hebben wij nog niet gelezen, maar Twinkel doet een wens valt in de smaak in ons meidenhuishouden. De boeken zijn volgens de cover ook bedoeld voor ‘iedereen die houdt van feeën, vriendschap en ROZE’ dus ja, kon niet missen!

Vrolijk prentenboek

Dit prentenboek arriveerde precies toen we het kinderfeestje van de jongste hadden gevierd. Perfecte timing wat betreft het verhaal. Waar gaat het over?

“Morgen is Twinkel jarig en ze heeft een giga-glitterfeestje voorbereid in de Feeënvallei. Dan raast er een storm door het bos die alle versieringen kapot maakt! Kan Twinkel haar partijtje nog redden?”

Op de tekeningen is ontzettend veel te zien en inderdaad: als je van roze, van glitter en van feetjes houdt zit je goed met dit boek. Wij genieten ontzettend van het verhaal dankzij de mooie tekeningen en de herkenbaarheid voor de meisjes. Het is een simpel, kort verhaaltje maar wel ontzettend leuk door de mooie tekeningen en het leest lekker weg. Fijn om even snel tussendoor voor te lezen. Vanwege het thema verjaardag is dit wat mij betreft een aanrader als verjaarscadeau voor meisjes van 4 tot 8 jaar. Het kost 14,95 euro en is hier te koop.

Schrijfster Sarah Warburton en tekenaar Katharine Holabird hebben samen ook de boeken van Angelina Ballerina uitgebracht. Die kennen jullie misschien wel van de tekenfilm? Mocht er van Twinkel een tekenfilm uitkomen, zal die direct op de wannawatch-lijst komen van mijn meisjes.

Winactie

De Vier Windstreken stelt voor één van mijn lezers ook zo’n mooi prentenboek van Twinkel beschikbaar. Voor welk klein meisje zou jij het willen winnen? Laat het mij hieronder weten en je maakt kans.

De winnaar is geworden: Miranda! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling.

Ken jij Twinkel al?

Lees ook onze boekreviews van: Mooiste Vis van de Zee en Het Geheim van het Elfje

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. helaine zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochtertje Janne

 2. Eline van Gelder zegt:

  Oh wat leuk! Onze dochter van 5 jaar is ook dol op alles wat met feeën, elfjes, prinsessen en glitter te maken heeft. Daarnaast houdt ze erg van voorlezen. Dus dit boek zou hier meer dan welkom zijn!

 3. San3na zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn stoere zoon die ook graag dit soort verhalen voorgelezen krijgt. Hopelijk mag hij ook meedoen, ondanks dat hij geen meisje is

 4. Gea Jager zegt:

  erg leuk voor de kids om uit voor te lezen

 5. Marianne zegt:

  Gaaf wat een mooi boek, doe graag mee voor mn dochter

 6. Mariska zegt:

  Voor mijn dochter die ook nog bijna jarig is. En zo’n mooi extra cadeautje wordt zeker enthousiast ontvangen!

 7. maaike beld zegt:

  Wauw, dit zou echt een heel leuk cadeau zijn voor mijn nichtje van bijna 2. Dan kunnen mijn dochters van 8 en 9 haar lekker voorlezen <3. Genieten er gelijk 3 meisjes van :D!

 8. Judith zegt:

  Ik zou dit boek graag samen willen lezen met mijn kleine boef Yinthe. Zij is er dol op om voorgelezen te worden.

 9. Iris zegt:

  Voor Lizzy, het dochtertje van mijn collega Lilanne.
  ?

 10. Linda zegt:

  Voor onze dochter, ze is dol op lezen… en mamma is dol op mooie prentenboeken! 😉

 11. Anneliese de Waal zegt:

  Wat een mooi boek voor mijn dochtertje Sam, ik doe heel graag mee voor het boek.

  Groetjes van,
  Anneliese de Waal

 12. Wendy v V zegt:

  Leuk voor de meiden op mijn werk op de bso.

 13. Marian B zegt:

  Echt een boek voor meisjes ja! Leuk ik doe graag mee voor mijn dochtertje, ben er zelf ook wel nieuwsgierig naar eigenlijk.

 14. Danielle zegt:

  Voor mijn lieve nichtje

 15. marij brand zegt:

  ik wil em heel graag winnen voor mn dochtertje van 3 jaar. Zij is dol op voorgelezen te worden

 16. anja jager zegt:

  ik zou dit boek graag winnen voor mijn nichtje om haar lekker uit voor te kunnen lezen

 17. Marieke Koopmans zegt:

  Wat een prachtig boek voor mijn kleindochters van 7 en 5 jaar! Bijzonder omdat zij nu van alles wensen en vooral mooie wensen zoals : ‘dat opa en oma nog lang leven’
  Zo lief en mooi! Dit boek zal vast hun wereld verrijken!

 18. Manon Laurier zegt:

  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn dochter Puck die bijna 4 jaar wordt. Ze is dol op lezen en dit boek ziet er echt geweldig uit.

 19. Fenny zegt:

  Wat een prachtig kinderboek, ik doe graag mee voor mijn dochtertje Flore..

 20. Nina Mol zegt:

  Ik doe graag mee voor Jordan die 9 juli 4 jaar wordt!

 21. Nadine zegt:

  Mijn oppaskindje! Van haar krijg ik twinkels in mijn ogen!

 22. Imy zegt:

  Voor het vriendinnetje van mijn vierjarige zoontje die binnenkort gaat verhuizen, dat zou een mooi afscheidscadeautje zijn, met hierbij de wens dat zij elkaar daarna snel weer zullen zien om te spelen

 23. Thomas Geurts zegt:

  Ik doe graag mee voor ons klein Lynneke. Die is daar helemaal gek van!

 24. Femke Dekker zegt:

  Leuk voor mijn lieve Sara!

 25. van erum maria louisa zegt:

  echt een boek voor mijn nichtje

 26. Nelly zegt:

  Voor kleine Aniek

 27. Angela Stam zegt:

  Wat leuk! Ik zou dit graag voor mijn kleine babesie winnen. Ze zal dit fantastisch vinden.

 28. Yvonne Drenth zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn achternichtje! Ze is over een paar weken jarig en haar broertje is twee weken geleden (met 30 weken) geboren. Een heel leuk cadeautje om te geven als we haar broertje mogen gaan bewonderen, zodat zij ook wat voor haarzelf uit te pakken heeft. En als het boek zo snel nog niet gearriveerd is, is het ook perfect voor haar verjaardagsfeestje! Ze houdt ontzettend van boekjes lezen en dit doen we samen dan ook vaak en lang en dit boek vindt ze ongetwijfeld ook helemaal geweldig!

 29. Jolanda zegt:

  Wat een mooi boek! Daar zou mijn”twinkelende” dochter heel blij van worden!!

 30. Anita zegt:

  Ik heb 2 kleindochters die hier zeker helemaal gek van zullen zijn De jongste kleindochter moet nog wel wat groeien want ze is nog een baby, maar ze vind voorlezen nu al leuk

 31. Brit Weijers zegt:

  Dit lijkt me zo’n leuk boek voor onze kleine meid.

 32. Oma Will zegt:

  Ik heb hier een klein meisje die ik heel blij zou maken met dit mooie prentenboek.
  Zij is vijf jaar en heeft een broertje van 8, die haar graag voorleest.
  Nog even en ze kan zelf lezen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor haar.

 33. wilmsen anita zegt:

  Voor mijn kleindochter Michelle

 34. S. Wolfswinkel zegt:

  Ik loot graag mee voor mijn nichtje.

 35. CJM de Kok zegt:

  Voor mijn eigen dochtertje die dit soort verhalen over roze feetjes geweldig vind!

 36. Wat een schattig boekje voor Peage en April

 37. YESSICA Koot zegt:

  Ja wat leuk heel graag voor mijn dochtertje Jill??❤
  Ze zal deze boek geweldig vinden ga heel hard duimen

  Liefs Yessica

  Fb Jessica Jill John leidner
  In yessicaleidner

 38. Anita H. zegt:

  Leuk voor een van mijn nichtjes!

 39. Michael Bouwman zegt:

  Wil deze super leuk boekje winnen voor mijn kleine meid Abbygail!

 40. Kim zegt:

  Wat leuk zeg! Onze dochter pakt in de bibliotheek altijd het boek Twinkel.
  Favoriet uit onze “thuis bieb” is nijntje.

 41. Miranda zegt:

  Oeh dat boek zou mijn dochter geweldig vinden! Over een maand wordt ze 5 en ze houdt erg van boekjes lezen.

 42. Anita te Gussinklo zegt:

  Wat een vrolijk boek, ik doe mee voor mijn nichtje

 43. Wendy Van De Reyd zegt:

  Wauw mooi en kleurrijk, leuk voor mij dochter Sharona die voor school veelnmoet oefenen met lezen en de meeste boeken saai vind, deze zou ze wel geweldig vinden , kansje wagen dus

 44. Anna zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter Julia..

  Facebook: An Na

 45. Soet zegt:

  Voor mirthe, die is gek op boekjes lezen

 46. Leonie zegt:

  Voor onze lieve nichtje Elin. Onze jongens zijn gek op haar en vinden het heel leuk om met haar te spelen en boekjes voor te lezen. Zo lief om te zien.

 47. elisabeth maria martina zegt:

  dat zal kleindochter lise geweldig vinden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.