De Mooiste Vis van de Zee 25 jaar

Kennen jullie de boeken van De Mooiste Vis van de Zee? Ze zijn geschreven door Marcus Pfister en deze serie viert dit jaar alweer haar 25-jarig jubileum. In juni van dit jaar verscheen alweer de zevende titel in deze prentenboekenreeks over de vis Regenboog en zijn vriendjes ‘De Mooiste Vis van de Zee leert verliezen’. Kenmerkend zijn de glinsterende schubjes die je her en der in het boek tegenkomt. Wij mochten dit boek reviewen van uitgever De Vier Windstreken én we mogen er eentje weggeven!

mooiste vis van de zeeMijn dochters van 5 en 6 vonden het leuk om naar dit verhaal te luisteren. Toen we de fotoshoot deden op een grasveldje in de buurt, las grote zus het voor aan de jongste. Zo schattig is dat! Het verhaal is ook herkenbaar in hun belevingswereld:

De mooiste vis van de zee verliest met verstoppertje spelen en dat vindt hij niet leuk. Boos zwemt hij weg. Regenboog denkt er helemaal niet aan dat hij daarmee ook het plezier van de anderen bederft! Zijn vriendinnetje Roodvin helpt hem om dat in te zien.

We hebben er meteen een gesprekje over gehad. Dat het misschien voor jou even niet leuk is als je niet wint, maar dat het voor andere kinderen wel fijn is als ze ook aan de beurt komen. Daar konden ze zich inderdaad wel in vinden na het lezen van dit boek. De prenten zijn weer net zo mooi als we in deze reeks gewend zijn. Een lekker voorleesboek, herkenbaar thema en prachtige plaatjes voor de kinderen om te bekijken.

Meesters en juffen opgelet!

Op de website van De Vier Windstreken kun je gratis kleurplaten en lesideeën in het thema van De Mooiste Vis van de Zee downloaden.

Winactie

Het 25-jarig bestaan van De Mooiste Vis van de Zee moet natuurlijk gevierd worden. Daarom mag ik één van mijn lezers blij maken met dit prentenboek. Wil jij kans maken? Laat hieronder een berichtje achter aan wie je ‘De Mooiste Vis van de Zee leert verliezen’ zou willen voorlezen. Vissen emoji’s of gifjes onder het Facebookbericht vind ik ook erg leuk (niet verplicht uiteraard, maar staat wel vrolijk).

Je kunt dit mooie prentenboek natuurlijk ook gewoon meteen zelf bestellen bij Bol.com voor 15,95 euro (affiliate linkje, je helpt mij en mijn supermarkt door er op te klikken 😉 ).

De winnaar van het prentenboek is geworden Kelly Aarts! Van harte, ik ga je een mail sturen voor de afhandeling.

Ken jij deze boekenreeks al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Annabel zegt:

  Super leuk! Hihi ik had zelf ook een poster van ‘de mooiste vis van de zee’ in mijn slaapkamertje hangen. En ik heb ze nog bewaard voor de kamer van mijn dochtertje als ze dat leuk vindt ??. De prentenboeken heb ik wel voorgelezen in de klas (juf). Nu ik zelf een moppie thuis heb, kunnen deze mooie boeken natuurlijk niet ontbreken. Ik doe graag mee voor dit leuke boek. Verstoppertje spelen we graag ? en zijn dol op boekjes! Ik doe mee voor ons dochtertje Liselotte ?✨

 2. Bodil zegt:

  Super leuk! Grote zus heeft een flapjesboek van de mooiste vis van de zee. Elke keer ligt ze in een deuk wanneer iemand het kogelvisje laat schrikken… Boe! 😀
  Kleine zus wil ook wel zo’n mooi “visjes boek” 🙂 haar zou ik dus erg graag voorlezen (en grote zus mag er dan gezellig bij komen snoezelen).

 3. Yvonne zegt:

  Ik zou heel graag mijn neefjes van 1 jaar en van 3 jaar willen voorlezen. Ze zijn allebei dol op vissen en dus het iedeale voorleesboek.

 4. Lynn Mahieu zegt:

  Al 25 jaar? Wooow, dit boek gaat 2 generaties mee! Ik herinner me nog dat wij dit boek op school ook al hadden liggen! Ik lees het binnenkort dan ook graag voor aan mijn eigen kleintje! 😀

 5. G.T. zegt:

  Ik lees de serie jaarlijks voor aan mijn (kleuter)klas, maar thuis hebben wij deze boeken nog niet. Ik zou het boek wel willen hebben om voor te lezen aan mijn zoontje van 2!

 6. Jolanda zegt:

  Ik zou dit boek aan mijn dochtertje voorlezen. Ze is dol op visjes!

 7. Sharon de Ridder zegt:

  De Mooiste Vis van de Zee is zo leuk! Leerzaam en heel mooi vorm gegeven. Ik maak graag kans voor mijn neefje/nichtje (dat weten we over een paar maanden).

 8. Tamara zegt:

  Wat zijn dit toch mooie boeken! Deze titel kende ik nog niet. Ik zou dit boek graag aan mijn zoon willen voorlezen. Hij zal de vissen prachtig vinden. Daarnaast lees ik dit boek graag voor aan mijn kleuterklas, zo kunnen nog meer kinderen genieten van dit verhaal 🙂

 9. Marjo zegt:

  Super mooie boeken. Wij hebben er 1 die is prachtig. Daarom doen wij mee om de verzameling uit te breidden

 10. Selina zegt:

  Ik zou dit boek erg graag willen winnen voor onze dochter! Ze is helemaal in de ban van deze mooie vis.

 11. Charlotte zegt:

  Aan mijn zoontje. Voorlezen vind ik zo ontzettend gezellig. En dit boek vond ik als kind al fantastisch. ????

 12. Joyce vd velde zegt:

  Ik ken de reeks en vind t altijd zulke leuke prentenboeken met een duidelijke boodschap. De kinderen blijven vaak maar aaien over de vis. Erg leuk geschreven. Ik heb er geen thuis. Ik zou willen voorlezen aan mijn nichtje en neefje waar ik zeker 1x per week op pas!

 13. Bep h zegt:

  ik wil dit boek voorlezen aan mijn kleindochter

 14. Albertine van Veldhuizen zegt:

  Toevallig heeft mijn dochter Floortje van 9 het origineel gisteren voorgelezen aan onze twee oppasmeisjes (3&5)… zou leuk zijn als het een vervolg krijgt ! Ze luisteren er graag naar en dochterlief was 2 jaar geleden voorleeskampioen van de klas…. (Trots;-)….en leest dus heel graag voor.
  Ze is er ook heel trots op dat ze nu in groep 6 zit, want dan mogen ze “kleuterlezen”… dat houdt in dat ze donderdagmiddag 1 op 1 voor een kleutertje gaan voorlezen….en dan mag je zelf ook een boekje van thuis meenemen …een superleuk initiatief! Ze zou heel,trots zijn als ze dit nieuwe boekje mee naar school kon nemen om aan “haar kleuter” voor te lezen!!

 15. Lyn zegt:

  Ik zou dit boekje graag voorlezen aan mijn neefje.

 16. Anita te Gussinklo zegt:

  O’ja prachtig boek. Ik las deze vaak voor aan mijn oppaskindjes.
  Ik denk dat mijn nichtje deze ook heel erg leuk vind.

 17. Bianca Fenna zegt:

  Ik zou dit boek heel graag aan mijn dochter van 5 voorlezen, ze is dol op voorlezen en samen genieten wij hier dan ook enorm van.

 18. Linda Smeets zegt:

  Wat leuk! Ons meisje is dol op visjes en ik zou dan ook graag ‘De Mooiste Vis van de Zee leert verliezen’ willen voorlezen aan haar. ??

 19. Ik heb deze boekenreeks wel eens voorbij zien komen. Ik maak graag kans op zo’n prachtig boek voor mijn neefje.

 20. Manon Toemen zegt:

  Wat leuk! Wij zijn dol op dit leuke visje. En laat onze oudste (4,5 jaar) momenteel nogal moeten hebben met verliezen. Dus dit lijkt me een fijn boek om hem te leren hoe het ook anders kan.????

 21. AnnaB zegt:

  Dat boek lijkt mij zo leuk om mijn zoontje uit voor te lezen

 22. Cindy Jerphanion zegt:

  Wowww enthousiastme slaat op dit vind mijn dochtertje femi van 9 echt te te leukleukleuk! !?? ik doe mee voor het strand

 23. Gera zegt:

  Ja leuk! Mijn jongste heeft net voor haar vissenkamer het eerste boek met dekbed er van gekregen :)!! Ik kende het nog niet maar vond het zo’n schattig dekbed!

 24. Anna zegt:

  Ik zou het graag willen voorlezen aan mijn dochter…

  Facebook: An Na

 25. Marian B zegt:

  De boeken van de Mooiste Vis van de Zee zijn altijd leuk en mooi. Een mooi en herkenbaar thema ook, ik zou het graag voorlezen aan mijn zoontje die overal een wedstrijd van maakt en slecht tegen zijn verlies kan. Uiteraard zal ik het ook meenemen naar school zodat er nog meer kindjes van kunnen genieten.

 26. Iris zegt:

  Lijkt me een geweldig boek!
  Als kraamcadeaus kregen we bij onze oudste best veel boeken, maar bij onze jongste nagenoeg niks (is natuurlijk ook moeilijk, want tsja, wat hebben we al)
  Onze oudste weet echter precies welke boeken ‘van hem’ zijn en deze mag ik dus niet meenemen naar de slaapkamer van zijn zusje.
  Ik zou dit boek dus helemaal grijs lezen 😉 als ik mijn dochter naar bed breng

 27. Eline zegt:

  Ohhh wat super leuk! Mijn moeder heeft het altijd over dit boek. Ik zou hem graag voorlezen aan mijn dochter mya van bijna 4, zij is gek op visjes en zal dit zeker weten prachtig vinden!!! ??

 28. Ik zou dit geweldige boek graag winnen voor onze tweeling Lucas & Eva die na hun verjaardag (5 december) dan eindelijk naar school mogen 😀 En aangezien zij dol zijn op spelletjes zullen ze ook moeten leren dat verliezen er nu eenmaal bij hoort.

 29. Wendy v V zegt:

  Leuk, die lees ik graag voor. Heb de mooiste vis van de zee ook, dus dit is een mooie aanvulling.

 30. Nicole zegt:

  Ja ik ken het.. Maar heb er pas 1 boekje van in huis. Zonde eigenlijk! Mag er wel eentje bij…

 31. Kelly Aarts zegt:

  Geweldige boeken altijd van het mooiste visje! Wij hebben al meerdere boeken uit de serie, maar deze natuurlijk nog niet.
  Zou het voorlezen aan mijn 2 meiden (bijna 6 en 3). En daarna aan de kindjes van mijn klas. Is het ook een heel herkenbaar thema voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.