Meer vrouwenpower in kinderboeken!

Waarom zijn er zo weinig vrouwelijke helden in kinderboeken? Je wilt de meisjes van nu toch sterke rolmodellen voorschotelen om hen later water meer empowerment te geven? Uitgever De Vier Windstreken lanceert daarom een serie prentenboeken waarin unieke en krachtige vrouwen die het verschil maakten in hun tijd, de hoofdrol spelen. Het eerste deel ging over mode icoon Coco Chanel…

coco chanel voorleesboek

Een magische naam, want wie kent haar geurtje Chanel nummer 5 niet? Of het logo met dubbele C op de bekende tassen? Ik ben geen modepopje, maar ik ken haar naam en faam. Toch wist ik niet precies wat Coco Chanel nu eigenlijk deed en hoe zij haar mode imperium heeft opgebouwd.

Mijn dochters weten dit nu wel, want we kregen het boek over Coco Chanel toegestuurd. Vooral mijn jongste dochter vindt het een geweldig verhaal en kan het niet vaak genoeg horen. Coco Chanel was anders dan de andere meisjes, haar moeder ging dood en ze had niets… En juist door anders te zijn dan anderen – wat haar vaak afkeurende blikken van andere mensen opleverde – heeft ze iets bereikt. Dankzij Coco hoeven wij geen nare korsetten meer aan en dragen we zelfs broeken. Iets dat in de jeugd van Coco echt not done was.

coco chanel voorleesboek

Het prentenboek is voorzien van mooie illustraties. Het is een kort verhaaltje met na afloop nog een korte toelichting op de geschiedenis.

Wij vinden het een erg mooi boekje, lekker kort dus snel voorgelezen voor het slapen gaan maar wel een boek met een prachtige boodschap. Dat het niet erg is om anders te zijn. Dat je als ‘gewoon’ meisje veel impact kunt hebben. Wat je allemaal kunt bereiken als je later groot bent.

coco chanel voorleesboek

In de serie van Klein tot Groots verschijnt in september het volgende deel, een boek over Audrey Hepburn. De boeken zijn hier te koop voor 13,95 euro. Een aanrader voor alle meisjesmama’s om je dochters te helpen een sterke vrouw te worden. Wij zijn fan!

Heb jij deze boeken al gespot bij de boekhandel?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.