Mamachallenge: bedenk leuke of gezonde tussendoortjes

Ik was eigenlijk niet voornemens om deze challenge uit te voeren, het bedenken van leuke of gezonde tussendoortjes. Maar ik kwam er achter dat ik op deze en de zelf speelgoed maken challenge na, alle opdrachten gedaan heb. Weet niet of ik het rijtje zal volmaken, maar bij deze deel ik toch graag nog deze leukigheden en een recept voor guacamole.

Ik ben namelijk gek op guacamole! Zo lekker en het is nog gezond ook. Mijn kleuter vind het eveneens heerlijk, de peuter eet het niet. Voor een avondje bankhangen met manlief, ging ik aan de slag volgens zijn recept. Hopelijk onthoud ik het door het hier in een blogje op te schrijven. In de keuken liggen mijn talenten namelijk niet. Dit recept is echter zo simpel dat ook ik het kan maken!

Twee avocado’s fijnprakken in een schaaltje. Halve citroen erover uitknijpen. Beetje chilipoeder en een beetje chiliflakes eroverheen. Alles door elkaar mengen. Klaar!

Na mijn fail met het stokbrood, heeft manlief dit netjes gesneden en kon de tv aan. Zonder Netflix want Ziggo lag eruit. Grrrrr! We zijn net begonnen aan Sense8 en dat is zo spannend!

Lees ook: In de kas met kids bij Dr. Green Aloë Vera

Kinderspelletjes

Tijdens het avondeten – dat de kinderen helaas beperkten tot droge rijst, zucht – begon mijn kleuter over hoe een zin ze had in haar eerste partijtje. Dat gaat namelijk aanstaande maart al plaatsvinden! Nog eventjes geduld dus. Ik hoop dat ze voor die tijd al bij een ander kindje wordt uitgenodigd, maar ze is er zelf nu al druk mee. Afgelopen week begon ze al diverse keren over haar partijtje en wie ze uit wil nodigen. Nu kwam dan de aap uit de mouw. Ze vond het partijtje van de juf helemaal geweldig! “Die spelletjes wil ik zo graag nog eens doen, daarom wil ik ook graag een partijtje!” Tijdens de meesters- en juffendag deed haar klas een wandeltocht langs allerlei klassieke spelletjes zoals blikgooien, ezeltje prik, waterballonpoepen, vishengelen en koekhappen. Ik was begeleider van haar groepje en ze genoten er allemaal ontzettend van.

snoephappen

Papa was na dit verhaal enthousiast. As ex-scoutingleider heeft ook hij al tig ideeën voor het eerste partijtje (gelukkig, ik lag er al wakker van haha en het is als gezegd pas in maart). “Als je bord leeg is, gaan we koekhappen en snoephappen!” De borden waren snel leeg. Slimme papa! Peuterlief haar ogen begonnen te glunderen na de uitleg van de kleuter hoe dat werkt: koekhappen. “Je hebt een touwtje en daar hangt een snijkoek aan en je krijgt een blinddoek om.” Snoephappen kenden ze allebei nog niet, maar na een korte uitleg leek ze dat ook heel gaaf. Nu werden ze echt enthousiast “mogen we dan ook weer doen dat we een blinddoek omdoen en jij dingen in onze mond stopt die we moeten proeven?” Maar that was pushing it, haha.

koekhappen

In ieder geval hebben we ontzettend gelachen! Papa is de eerstvolgende in ons gezin die jarig is. Ze hopen dat hij een kinderpartijtje geeft dit jaar, hihi.

Meer #mamachallenge lezen? Ook Josan ging snoephappen met de kids. Marjon haar kinderen mochten het fenomeen waterballon ontdekken. Dat lijkt me ook leuk! Linda maakte zelf speelgoed voor in de auto. Ellen deelt back to school tips en heeft daarbij een leuke winactie.

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.