#mamachallenge 3: iets leuks in de buitenlucht

Mijn energielevel is niet altijd even hoog, dus zijn we niet zo actief met de mamachallenge als vorig jaar. Vaak bedenk ik ook pas na een activiteit dat het leuk was geweest om over te bloggen voor de mamachallenge. Maar ja, dan hebben we geen foto’s gemaakt. Herkenbaar? Ach, niet alles hoeft perse op de blog denk ik dan maar. Toch hebben we leuke dingen gedaan in de buitenlucht.

pannenkoekerie

En als jij nu ook niet heel veel puf hebt, vanwege allerlei andere druktes. Dan is dit een leuke tip: ik ging met mijn dochters naar de pannenkoekerie! Papa ging sushi eten en ik had een ovenschotel bedacht. Maar het was zo zonnig en warm afgelopen vrijdag, de meiden hebben veel buiten gespeeld (en binnen geverfd, want dat wilden ze zo graag) die middag en ik koos ervoor om andere dingen in het huishouden te doen dan koken. Ik houd ook niet zo van koken.


Het leuke van de pannenkoekerie in Bodegraven, is dat het terras grenst aan een speelweide met een heel groot springkussen. Ook lopen hier een paardje, geit en schaap vrij rond en zijn er nog andere dieren. En speeltoestellen. Met een grote groep vond ik dit restaurant minder geschikt (dan moet je lang wachten op het eten dat tegelijk wordt uitgeserveerd), maar zo als moeder alleen met 2 kinderen was het perfect.


Het was een spontaan idee (ik houd van spontane uitstapjes) dus we hadden niet gereserveerd, maar er was gelukkig nog precies 1 tafeltje vrij. Ondanks het volle terras was de bediening vlot en vriendelijk. De kinderen mochten heerlijk spelen voor, na en tussen het eten. Ze aten voor de verandering hun bord helemaal leeg. Bovendien waren er verschillende klasgenootjes en bekenden waardoor ze direct een flinke groep speelmaatjes hadden.

buitenlucht

Review boek

Zelf had ik een boek meegenomen dat al even op een review lag te wachten “Papa, je snapt er ook helemaal niets van”. Dit boek heb ik ter plekke uitgelezen! Let wel, ik was er nog niet in begonnen dus het hele boek was in een uur uit. Moet ik dus onthouden als het weer mooi weer is en ik leeswerk heb, haha. Nu was het ook een boekje dat makkelijk wegleest omdat het uit korte uitspraken, overpeinzingen en inzichten bestaat. Over het ouderschap en hoe je daar ontspannen mee om kunt gaan. Lekker licht leesvoer en perfect op een terrasje of in de speeltuin dus. (Je shopt hem voor 12,50 bij Bol.com.) Ik had ondertussen goed zicht op de kinderen die zich goed vermaakten, het zonnetje scheen…

Het was even zoals het zou moeten zijn: een perfecte namiddag die helemaal als staycation aanvoelde. We hebben er alledrie van genoten. Toen we naar de auto liepen mochten we ook nog een groot paard aaien. Bij thuiskomst wilde ik de dames in bad toen en stond er onverwachts nog een klasgenootje voor de deur om wat filmpjes terug te brengen. Gezellig hoor.

Ik denk dat we dit uitstapje met z’n drietjes bij mooi weer zeker herhalen, maar dan rond lunchtijd. Kunnen ze zich heerlijk vermaken in de buitenlucht terwijl ik zonder beeldscherm (of misschien juist met?) even ontspan in de zon.

Oh en kom je uit Bodegraven? In het boek staat een doorgeeflijstje, net als de kinderzwerfboeken is het dus de bedoeling dat het verder reist als het uit is. Voor mijn volgende fietstripje in de buitenlucht / snailmail challenge kan ik dit boek misschien wel bij jou door de brievenbus doen? Laat even weten als het je grappig leesvoer lijkt, misschien bezorg ik hem dan bij jou.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Klinkt als een heerlijk middagje weg. Mijn meiden zijn ook gek op pannenkoeken en speeltuinen.
  Heerlijke ook dat je zelf toegekomen bent om een (heel!)boek uit te lezen. Zo was het meteen voor iedereen een goede dag.
  Mocht je Leiden niet te ver fietsen vinden, dan ben je altijd welkom voor koffie of dagje Leiden met je meiden. Is is hier altijd wel wat te doen en ook genoeg speeltuinen ?

 2. Nathalie zegt:

  Mmm pannenkoek met Smarties. Wat een feest!

 3. MetMirjam zegt:

  Heel t prettig zo met deen speeltuin zo goed in het zicht! Klinkt alles een ideaal uitje voor mama en kids 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.