Een webshop starten; do or don’t? 

Een webshop starten was een aantal jaren geleden opeens een enorme trend. En dat was ook goed te begrijpen; er lagen nog superveel kansen en mogelijkheden. Van woonaccessoires tot kinderkleding, overal was nog markt voor. Vandaag de dag is dat wel anders, er lijkt echt óveral wel al een webshop voor te zijn. Maar het klinkt zo ideaal, een winkel online runnen gewoon vanuit je eigen huis. Daarom hier de voor- en nadelen op een rij van het starten van een webshop.  

voordelen nadelen webshop

De spullen 

Voor je begint aan een webshop, is het goed om je te realiseren dat het écht werken is wanneer je besluit een webshop te starten. Het vraagt veel tijd en inzet om een webshop daadwerkelijk te openen. Zorg dan ook voordat je begint dat je de basis op orde hebt. Zorg dat je het beste en meest stabiele internet hebt wat er momenteel op de markt is, kijk dus of er glasvezel aanbieders zijn in jouw buurt en sluit vandaag nog over. Je zal jezelf dankbaar zijn dat je dit meteen hebt gefikst, het gaat je vele spaarzame minuten schelen wanneer jouw producten snel geüpload zijn en je niet uren onnodig zit te wachten. En heb je iemand om je te helpen bij de techniek wanneer alles digitaal onverhoopt in de soep loopt?

Daarnaast is het goed om thuis te checken of je een plek hebt waar je je voorraad kwijt kunt. Kan het in de garage? Op zolder? Of moet je ergens een magazijn huren? Een eigen kantoor inrichten is echt belangrijk om goed te kunnen werken. Zoek bovendien uit via welke aanbieder je de pakketjes het meest voordelig kunt verzenden en zorg voor voldoende inpakmateriaal. 

De tijd 

Wanneer je jonge kinderen hebt kan het runnen van een webshop aan huis ideaal zijn, maar het is wel goed om je te beseffen dat de webshop náást al je dagelijkse beslommeringen komt. Het is dan ook goed vooraf na te denken over wanneer je welke werkzaamheden gaat doen. Naar het postkantoor voor pakketjes? Plan dat ’s avonds wanneer je partner thuis is of laat de bezorger aan huis komen. Het is goed om vooraf een planning te maken zodat je ook zeker weet dat je écht die uren kunt gaan maken. Deze dag doen we content op site en social media, deze dag doen we inkoop, deze dag administratie… Houd voor jezelf goed bij wat er nog moet gebeuren zijn zorg ook dat je tijdig de spullen naar je boekhouder of de Belastingdienst stuurt voor de kwartaalaangiftes.

Geduld 

Dan het laatste en misschien wel meest belangrijke aspect en dat is geduld. Zoals in de inleiding ook al wordt gesteld is er een enorm aanbod aan online winkels. Verwacht dan ook niet dat jouw product in één keer een enorme hit wordt. Dit gaat veel tijd en geduld vragen. Begin dan ook vooral de webshop omdat je het leuk vindt en niet om er veel geld mee te verdienen. Wanneer jij er echt veel plezier aan beleeft zul je zien dat het succes later komt. Houd er ook rekening mee dat je veel tijd kwijt zult zijn aan zaken als social media, deze heb je tegenwoordig echt nodig om succesvol te zijn. Zeker gezien alle recente Google updates waarbij deze zoekmachine steeds meer slechts betaalde content toont, in de blogwereld adviseren veel mensen tegenwoordig om zelf te zoeken in andere zoekmachines zoals Bing om relevante informatiebronnen te vinden. 

Kortom, een webshop starten vanuit een intrinsieke motivatie, omdat je het gewoon echt heel leuk vindt is een goed idee. Een webshop starten omdat je denkt in korte tijd veel geld te kunnen verdienen is een minder goed idee. Wees realistisch en tref thuis de nodige voorbereidingen. Wanneer jij consistent iedere dag of week een aantal uren aan je passie besteedt, zal het vroeg of laat zichzelf uitbetalen. Het blijft ondernemen!

Zou een eigen webshop iets voor jou zijn? 

disclaimer

Lees ook:

Zelf een website maken, hoe doe je dat?

Help, ik zit in een e-mail funnel!

Drie keer de leukste duurzame webshops

Vinted creditcardfraude: ik trapte er in

Ondernemen en ouderschap: haal de bottleneck uit je dag

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Snoes zegt:

    Zekers! Mijn collega was al een tijd terug begonnen, maar ik ben er nu ook al een tijd bij en het heeft zeker wat obstakels. Geduld is sowieso nodig, en het kan een tijd duren voordat je sales krijgt, maar we zijn op weg! DUS EEN DO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.