Fietsweekend: Belgisch-Limburgs Nationale trots per e-bike

Afgelopen weekend hadden wij het geluk uitgenodigd te worden voor het fietsweekend van Gazelle, Roompot en het Nationaal Park Bosland in het mooie Belgisch Limburgse Eksel. Ik kan jullie zeggen het was FANTASTISCH. We hebben een (voor ons) totaal nieuwe regio ontdekt en pareltjes uit de omgeving bezocht met de elektrische fiets. Ik neem jullie graag me op ons familie fietsavontuur waarin mijn telefoon lichtelijk overspannen werd door alle foto’s en filmpjes, mijn wangen rozig van het heerlijke voorjaarszonnetje, mijn billen beurs van de vele kilometers en  waar we tal van heerlijke herinneringen maakten voor in de ‘familiytime’ pocket.

Door: Lisanne van Uunen

Klaar voor vertrek?

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik een weekendje weg ga is het toch altijd een soort chaos voor we kunnen vertrekken. Zowel in het huis als in mijn hoofd. Want zeg nu eerlijk, je neemt bijna net zoveel mee als op vakantie, wilt thuis nog 1000-den dingen ‘eventjes’ doen en vooral geen overvolle wasmand aantreffen als je weer thuis komt. Omdat ik van mezelf weet dat ik ‘zo ben’ had ik vrijdag én maandag lekker vrij genomen om wat meer tijd en aandacht voor ons fietsweekend te hebben. Die tijd heb ik ten volle benut, niet in de laatste plaats omdat mijn bril bij de opticien in tweeën werd gebroken toen ik hem nog ‘eventjes’ liet stellen. Manlief was al in Limburg aan het werk dus ik hoefde naast die was en het inpakken alleen nog ‘eventjes’ de zwemles te overleven voor ik met drie kinderen de auto in kon stappen.

Vier de zomer bij Roompot!

Kant en klare aankomst bij Roompot Eksel

En hoe groot is dan het contrast dat je na dat wat chaotische vertrek en wat file en regen onderweg, ‘thuis’ komt op een zonnig Roompot park met mooie sereen witte huisjes. Inchecken verliep lekker modern, de deuren hebben een code die je ontvangt in de mail. Je kunt dus gelijk doorrijden naar je huisje. Met 5 paar handen is zo’n auto zo leeg en die konden we dan ook snel verplaatsen naar de parkeerplaats want het park is autovrij. De kinderen claimden een slaapplekje boven en als ouders gingen we voor de begane grond, vlakbij het toilet en de doucheruimte.

Energiezuinig, recyclevriendelijk en duurzaam

De duurzame gebouwde huisje bevatten veel hout en zijn compact maar voelen toch ruim aan. De slaapkamers zijn, in vergelijking met de woonkamer en keuken, ruimer opgezet. De grote vlakken hout en betonnen vloeren (met name in de doucheruimte) voelden voor mij niet overal heel gezellig aan, eerder wat ‘onaf’. Dit is echter wel een bewuste keuze bij de bouw geweest om energiezuiniger, recyclevriendelijk en duurzaam te recreëren. Dit park kan over een paar jaar worden afgebroken en elders opnieuw worden opgebouwd.

De woonkeuken en ouderslaapkamer waren iets sfeervoller En wat een feest, de bedden waren al opgemaakt en ook de handdoeken lagen klaar! Als kers op de taart vonden we een douche setje van Rituals voor ons klaargelegd namens Roompot. Wij ruiken het hele weekend naar mijn toch al favoriete geur, Karma…. Ik zeg ZENNN.

Hoe zag het huisje er dan uit?

Jullie zien al wat foto’s voorbij komen maar ik gooi er ook nog even een korte beschrijving in (bekijk op youtube de roomtour die Marguerita eerder in dit park heeft opgenomen): de woonkeuken bevat een ruime tafel met 6 stoelen en een zitgedeelte met een drie persoonsbank en een losse stoel, tafeltjes bij de TV.  Met zijn 5-en, twee volwassen, twee pubers (12 en 13) en een ventje van 5 was dat laatste net wat aan de krappe kant. In dit weekend hebben we daar geen hinder aan ondervonden maar bij een langer verblijf zou dat wel het geval zijn. Maar het huisje was, in tegenstelling tot andere huisjes die we hebben gezien, van veel (moderne) gemakken voorzien. Ruim voldoende bestek, bekers en glazen (niet na één eetmoment direct die vaatwasser laten draaien). Daarnaast stond er een nespresso apparaat (waar je ook nog eens een paar cupjes bij kreeg voor de eerste levensbehoefte) en ook andere essentials, zoals een koekenpan én garde (ja die gebruik ik veel) lagen in handbereik.

De kids waren blij met goed wifi, de mogelijkheid om te streamen via een tablet (Max Verstappen moest racen) en veel stopcontacten en USB-punten voor de shitload aan elektronische apparaten die we tegenwoordig allemaal meeslepen. Daar kwamen die weekend nog 4 belangrijke apparaten bij, prachtige elektrische fietsen van Gazelle!

Een vol fietsenschuurtje

De keukentafel lag bij binnenkomst namelijk niet alleen vol met fietsroutes en welkomscadeautjes van (de partners van) Roompot, maar ook met accu’s van de fietsen die al in het schuurtje voor ons klaarstonden. En ik kan je zeggen, als je je pubers een leuk weekend wilt bezorgen, huur dan een elektrische fiets. Ik had wat bedenkingen hoor, een fietsweekend met mijn pubers. Feline is net 12 jaar en Quinten bijna 14, gaan ze dit nog leuk vinden?

Nou, ik had me die kopzorgen kunnen besparen. Ze vonden het gewéldig en hebben het park én de omgeving afgesjeesd met ‘hun’ fiets. Zelfs het winkeltje van het park, hemelsbreed zo’n 400 meter, werd bezocht met de fiets. Bij voorkeur via een extra lange route om er te komen. Dit is wel de sportiefste manier om kinderen te ‘vermaken’ met een elektrisch apparaat. Want aan het eind van dit weekend hadden ze toch zo’n 60 km in de benen, of moet ik zeggen, billen 😊.

Socializen op zijn Roompots

Vrijdagavond werden we door Roompot, Gazelle én Nationaal Park Bosland welkom geheten in het restaurant van Roompot. Zelfs de Burgemeester van Eksel, Jan Daelemans, was aanwezig om ons  te vertellen over ‘zijn’ gemeente . Als ik ‘ons’ zeg, heb ik het natuurlijk niet alleen over mijn gezin. Er waren meerdere influencers, bloggers en journalisten uitgenodigd en na presentatie van het programma was het tijd om wat te eten en een beetje nader kennis te maken. Dit was, ondanks de aanwezigheid van veel kinderen, prima te doen want het restaurant is vernuftig opgezet.  Het heeft een geweldige speelhoek voor de kinderen om zich in uit te leven zonder te hoeven ‘socializen’ met papa en mama. Een andere hoek bevat een klein supermarktje waar je naast de essentials, ook streekproducten kunt vinden en er is zelf nog ruimte voor een fietsverhuur.

Deze efficiënte inzet van de ruimte zorgt ervoor dat alles voor klant op één plek samenkomt maar ik vermoed dat dit ook geldt voor het personeel. Het park heeft namelijk zo’n 140 huisjes, waardoor  het niet constant erg druk is. Ik kan me zo voorstellen dat Roompot met deze inrichting met minder mensen toekomt dan wanneer voor elke ‘service’ een apart punt zou zijn. Dat is wel slim is tijden waar personeel toch lastiger te krijgen is. Ik durf wel te zeggen dat het als bezoeker allerminst storend is, het is eigenlijk vooral praktisch. Na deze avond vol (lekkere) indrukken waren we toe aan ons bedje.

De delegatie van Roompot, Gazelle & Nationaal Park Bosland met Burgemeester Jan Daelemans.

Vroeg uit de veren de fiets op

Op zaterdag werden we om 8 uur gewekt door de bezorgservice van het ontbijt. Twee doosjes gevuld met geluk waar we de dag voedzaam en gezond mee konden starten. Want een bodempje konden we wel gebruiken, er stond een fietstocht op het programma. Om 10 uur verzamelde heel influencend NL (grapje) zich bij de receptie op ‘hun’ Gazelle.

In colonne vertrokken we richting het Nationaal Park Bosland om te fietsen tussen de bomen. De route was al voor ons uitgestippeld en liep grotendeels door bossen, langs weilanden en veldjes met dieren. Na een tiental kilometers was een pauze voorzien bij Brasserie Brouwerij de Logt. En manlief, die zegt geen nee tegen een biertje, zelfs niet om 10.40 uur (!). Natuurlijk was er ook voorzien in een sapje en wat te knabbelen maar voor kinderen was het hoogtepunt de speeltuin aan de overkant. Want ook mijn pubers vinden spelen in de speeltuin nog geen straf. Met zo’n broertje van 5 heb je altijd een goed excuus toch?

Een lekker blond biertje van De Logt
En voor de kids een lekker sapje
Daredevils op de schommel

Met de camera tussen de struiken

De reis ging verder naar het ‘fietsen tussen de bomen’ en daar werden we verrast door een cameraploeg van VTM. Leuk dat een stel schrijvende Nederlanders ‘landelijk’ nieuws werden. (Ik kan dit helaas niet terug (laten) zien want als Nederlanders kunnen we geen VTM terugkijken ;( )

De kids vonden die camera’s helemaal niet interessant, die route door de bomen, die was interessant. Zelf hebben we hem drie keer gereden, de kids wel acht keer!  De sport was om zo hard mogelijk naar beneden te fietsen. Ze haalden gewoon de 40km per uur. Dat is was niet waar die route voor opgebouwd is, maar toch. En mij niet gezien hoor met die snelheid want ik heb het niet zo op hoogtes. Daar merk je tijdens de route niet echt wat van trouwens want je fietst geleidelijk naar boven (+/- 10 meter omhoog) en kiest natuurlijk zelf hoe snel je naar beneden fietst.

We fietsten in een grote groep

Fietstocht tussen de bomen – onverwachte parel

Het bijzondere van deze ‘attractie’ is trouwens dat het midden in een stuk bos zit en eigenlijk op een vrij onverwachte plek. Daar is het Nationaal Park Bosland natuurlijk druk mee in de weer, het mag wat meer op de kaart want is écht een unieke ‘attractie’ tijdens een fietstocht. Dat is natuurlijk ook één van de redenen dat wij ‘Nederlanders’ daar uitgenodigd werden. En deze ‘Nederlander’ zou het zeker adviseren. Dit zou ik ook zeggen als dit tripje niet voor geregeld was hoor, ik ben ook eerlijk als iets niet in de smaakt valt. En als de regen met bakken uit de hemel was gekomen had ik het misschien ook anders beoordeeld, maar op een droge (zonnige) dag is dit een must-see als je in Belgische Limburg op pad bent.

Helemaal onder spetters terugkeren na het racen

Beurse billen en slapende kinderen

Op de terugweg begon ik die billen toch wel aardig te voelen. Achteraf begreep ik wel waarom. De beloofde 20 kilometer waren er 30 geworden. Voor iemand die niet veel fietst, is dat best een ritje. Gelukkig was de e-bike, ik reed op een Avignon, uitermate comfortabel.

Thuis heb ik ook een elektrische fiets. Met mijn fibromyalgie heb ik de ondersteuning nodig om mijn racende gezin bij te houden. Mijn eigen fiets zit (helaas) niet zo ontspannen als die Koninklijke Gazelle. Bij de Avignon zit de accu zit verwerkt in het frame. Dit lijkt me ook iets veiliger tegen fietsen/accudieven (mijn accu in mijn bagagedrager hebben ze  meer dan één keer geprobeerd te stelen).

Het model is eigenlijk heel degelijk. Je zit lekker rechtop de handsvaten liggen royaal in de hand. Sommige vinden dat misschien heel saai klinken maar ik vond het geweldig, prima match met deze degelijke dame 😉. Veel van mijn collega’s reden op een Eclipse een sportiever model dat verkozen is tot e-bike van 2024. Super stoer model en de kleuren zijn prachtig , maar voor mij is dat model te sportief omdat je meer voorover zit. Dan had ik niet alleen beurse billen gehad maar ook issues met mijn rug.

Mijn ‘mamafiets’ van dit weekend. Lucas kon zowel bij mij als bij Sjoerd achterop.
De Avignon, robuust en degelijk

Lucas was heel de fietstocht gezellig met zijn broer en zus, die om en om naast hem reden, maar ook hij had moeite met de laatste 5 km. Bij papa achterop cruisen met je neus in de wind met een heerlijk zonnetje, dat nodigt gewoon uit om je oogjes te sluiten. Hij nam het er dan ook lekker van, net als veel van de andere kleine kids bij papa of mama achterop trouwens. Gelukkig voor de fietsers waren we in inspirerend gezelschap en reden we door een geweldig landschap, die maakten ook die zadelpijn dragelijker. Ik had wel respect voor de mensen van Gazelle, Roompot en het Nationaal Park Bosland want die gingen ’s middags nog voor een tweede ronde.

var bol_sitebar_v2={“id”:”bol_1709897792996″, “baseUrl”:”partner.bol.com”,”productId”:”9200000132223642″,”familyId”:””,”siteId”:”38992″,”target”:true,”rating”:true,”price”:true,”deliveryDescription”:true,”button”:true,”linkName”:”Dubbele%20fietstas%20Gazelle%20met%20MIK%20adapter%2037%20li…”,”linkSubId”:””};

Kleurtje opdoen of sproetjes kweken?

Na zo’n sportieve ochtend, vroeg de middag om een rustiger programma. Het terrasje van het huisje stond precies in het zonnetje waardoor wij voor het eerst dit jaar buiten lunchten. Daarna ging de tv aan omdat Max Verstappen racete, De jongens streamden ViaPlay naar de tv en wij onttrokken ons aan deze ‘herrie’ met boek in het voorjaarszonnetje. Geen idee of ik een kleurtje of sproetjes heb opgedaan (meestal het laatste) ik was in ieder geval behoorlijk rozig.  

Dat zonnetje!

Tegen de avond dook ik nog even de speeltuin van het park op met de jongste twee. Geen idee waar ze de energie nog vandaan haalden maar er was zo weer een uur van rennen, klimmen en vliegen voorbij. Daarna aten gewoon lekker wat makkelijks in het huisje en doken daarna lekker onder de douche. Wat een positieve verrassing dat de boiler vijf douchebeurten achter elkaar trok! Toch fijn als je geen lootjes hoeft te trekken voor een warme douche. Zo maakten we ons klaar voor een rustige nacht na een inspannende dag.

Klimapen
fietsweekend met kinderen belgie
Ben ik al bruin?
Centraal in het park ligt een toffe speelplek voor de kids.

‘Als we er dan toch zijn’

De zondag was er geen vast programma maar hadden we nog wel de fietsen nog ter beschikking. Onder het mom van ‘als we er toch zijn’ maakten we zelf een overvolle dag van waarin we Liberation Garden (oorlogsmuseum), de Duitse oorlogsbegraafplaats, de Korhaan (Distilleerderij) én de Stermolen bezochten. Al deze bezienswaardigheden zijn op fietsafstand van het park en natuurlijk ook gewoon met de auto te bereiken. In een volgende blog vertel ik jullie alles over onze belevingen op deze wederom zonnige zondag in Belgisch Limburg!

Dankjewel Roompot, regio Bosland en Gazelle voor een fantastisch fietsweekend met de kinderen!

Ben jij al eens in deze regio geweest? Sliep je toen ook bij Roompot Eksel?

Lees ook:

Review Roompot park Eksel in België

Leuk uitje: fietsen en wandelen in België

Teens cottage in Roompot Lakeside Brielle

Eigen sloep bij Roompot Waterstaete Ossenzijl

Roadtrip: Kastelen van de Schelde bezoeken!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.