Leuke dingen om te doen met je dochters

Het is heerlijk om tijd met je kinderen door te brengen. Heb je één of meerdere dochters? Dan kun je specifiek op zoek gaan naar activiteiten om met je dochters te doen. Ieder kind is natuurlijk weer anders en heeft eigen voorkeuren voor gezellige uitjes en activiteiten, maar deze tips helpen je zeker op weg.

Creatieve middag

Je kunt gewoon thuis al een gezellige middag met je dochters beleven. Maak er een creatieve middag van. Dit is natuurlijk een breed thema: er is genoeg om aan te denken. Ga samen tekenen, knutselen of schilderen. Maar je kunt het ook kleinschaliger aanpakken, bijvoorbeeld met samen kaarten maken. Dat kan met de hand, maar ook gewoon digitaal: wissel hier lekker mee af. Heb je moeite met het bedenken van teksten voor op een kaartje? Dit is het aller leuktste om persoonlijk te houden, of het nou gaat om een verjaardagstekst of een opbeurende tekst voor kaartje. Andere creatieve opties? Maak samen sieraden. Of ga juist aan de slag met fotografie, dat is ook een tof idee.

knutselen
Tafel vol knutselspullen, voorbeeldje erbij en lekker creatief zijn!

Familie bezoeken

Je kunt samen met je dochters iets leuks doen, maar dit kan juist ook met een grotere groep mensen. Bezoek bijvoorbeeld regelmatig samen de familie. Denk aan de grootouders, of ooms en tantes. Zo zorg je voor een hechte familieband, wat een mooi streven is. Het is al helemaal leuk als je dochters er na verloop van tijd ook zelf naar gaan uitzien om familie te bezoeken. En lukt het toch een keer niet? Dan kunnen jullie alsnog betrokken zijn bij elkaars levens. Je kunt dan een kaartje sturen met je dochters, om toch iets te laten horen. Zo’n klein gebaar kan voor de ander al heel veel betekenen – onderschat dit niet.

koken
Kijken of oma wel genoeg aardappels in de pan heeft gedaan…

Beauty dagje

Juist met je dochters is het heerlijk om een beauty dagje te organiseren, als ze hier ook van houden. Neem samen een gezichtsmasker bijvoorbeeld, of een haarmasker. Of ga samen make-uppen, ook dat is een leuk idee. Misschien wil je dochter al een tijd je make-up proberen, of heeft ze juist een idee voor een bepaalde haarstijl. Het is gezellig om hier samen mee aan de slag te gaan. Volg een tutorial, waarin je stap voor stap een bepaalde look namaakt. Zo is het ook nog eens best makkelijk!

lush explorer
De meisjes mochten de Lush explorer proberen. 

Uitje naar keuze

Trakteer op een uitje naar keuze. Betrek je dochters natuurlijk ook bij de gezellige dag. Wat willen zij doen? Vraag het gewoon! Je hoeft heus niet op ieder idee ‘ja’ te zeggen, maar af en toe is dat juist leuk om te doen. Ga lekker een dagje samen winkelen, om een populair uitje te noemen. Je kunt winkelen als iets noodzakelijks zien, als er nieuwe kleding nodig is aan het begin van het schooljaar bijvoorbeeld. Maar het is wel leuker om er gewoon een uitje van te maken. Neem rustig de tijd, ga ook ergens gezellig lunchen. En laat je dochters ook aangeven welke kleding, schoenen en accessoires ze mooi vinden. Zeker op een wat oudere leeftijd, kunnen ze daar natuurlijk gewoon in meedenken. En er zijn meer uitjes om aan te denken. Of het nu een dagje winkelen of naar het pretpark gaan is: dat verschilt uiteraard per kind. Stem het lekker samen af.

avonturenpark hellendoorn
Dagje pretpark met de neefjes.

Vakantie

Grote avonturen beleef je natuurlijk ook tijdens een vakantie. Ga daarom eens op reis met je dochters! Dit is een prachtige manier om tijd door te brengen. Je kunt er zelfs als je geen alleenstaande ouder bent voor kiezen om alleen met je dochters op reis te gaan, zonder de verdere gezinsleden erbij. Dat is immers toch weer anders. Kies een bestemming uit waar iedereen blij mee is. Het kan in het buitenland zijn, maar net zo goed gewoon in Nederland. Een stad of juist een rustigere locatie, denk er goed over na. En maak er een geweldig reisje van! Eén nachtje weg is al ontzettend leuk.

Wat ga jij voor gezelligs doen met je dochter(s)? We hopen dat je op nieuwe ideeën bent gekomen met deze tips. En we wensen je natuurlijk veel plezier toe!

disclaimer

Lees ook:

Leuk! Logeren bij Bunk Hotels in Amsterdam

Op nijntje vakantie in Utrecht!

Nachtje Grand Hotel Amstelveen

Slow Tourism met tieners in Luberon, Frankrijk

Familie vakantie naar Boa Vista in Kaapverdië

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.