Oma’s Klassiekers, 50 gerechten van oma’s met hun verhalen

In het kookboek “Oma’s klassiekers” staan vijftig grechten van oma’s en een paar opa’s. Maar niet alleen deze heerlijke gerechten zijn er te vinden. Ook de verhalen erachter. Van Stichting Oma’s Soep is dit hun derde kookboek en ik kan niet anders zeggen dat ook jij deze in je keuken moet hebben. Waarom? Ik leg het je graag uit!

Review geschreven door Joyce

Oma´s klassiekers hoofdfoto

Oma’s klassiekers, jeugdsentiment

Alleen al de titel doet mij terug denken aan mijn jeugd en de gerechten die mijn oma maakte. En toen ik de achterkant las was ik helemaal terug in mijn kindertijd. In dit kookboek staan namelijk gerechten om heerlijke garnalencocktails, tomatensoep en verrassende toetjes te maken. Van het voorgerecht tot zelfs de drankjes, alles komt in Oma’s klassiekers voorbij. Ideaal om je gezin kennis te laten maken met jouw kindertijd.

Stichting oma’s soep

Ken je de Stichting Oma’s Soep? Deze stichting is opgericht voor eenzame ouderen. Door de verkoop van hun heerlijke soepen willen ze ouderen blij maken en iedereen inspireren om ouderen wat extra aandacht te geven. Eenzaamheid is sowieso een hot item en vooral bij de ouderen onder ons. Oma’s soep organiseert evenementen en tijdens deze dagen worden ouderen extra in het zonnetje gezet. Als je dit kookboek aanschaft, steun je die projecten. Hoe gaaf is dat?

Bijzondere verhalen

Wanneer ik het kookboek open, zie ik gelijk alle gerechten die in het boek te vinden zijn met de namen van de opa en oma die ze deelt. Dingen voor bij de koffie, voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten en nagerechten, Het is één feest van herkenning. Ik kies voor de tomatensoep met ballen van Oma Anny. Het recept begint met een persoonlijk verhaal van Oma Anny en dat maakt dat dit kookboek boven alle andere uitstijgt. De bijzonder verhalen in Oma’s klassiekers

Alles klaar? Koken maar!

Het recept is niet moeilijk te volgen. Naast de mooie foto staat duidelijk hoe lang je bezig bent en wat je nodig hebt. Na het verzamelen ga ik aan de slag. Het is zo makkelijk te volgen. Echt ideaal dit. De basis van mijn soep is zo gemaakt en het rollen van de gehaktballetjes brengen mij weer terug naar de keuken van mijn oma. Wat heerlijk dit en het ruikt zo ontzettend lekker…

Verder lezen in het boek

Terwijl mijn soep aan het pruttelen is, lees ik andere verhalen. Doordat het gewoon kleine stukjes zijn, leest het heel fijn. Je hoeft niet eens het gerecht te maken om van de verhalen te genieten. Vooral het verhaal van opa Nieuwenhuis deed mij glimlachen. Een recept dat ik zelf niet kende, maar dat mij wel heerlijk lijkt. Echt een verhaal van vroeger.

oma´s klassiekers achterkant

Genieten van een lekker kopje soep

De soep smaakt fantastisch en mijn kinderen kijken wat we nog meer samen kunnen maken. Oma’s klassiekers is dus niet alleen leuk voor mij, maar ook de kinderen genieten mee. Mijn jongste wil graag een keer zelf iets maken, dus gaan wij binnenkort kijken naar een gerecht. Natuurlijk lezen we samen ook even het verhaal achter het recept.

Wil jij teruggenomen worden naar grootmoedertijd? Dan raad ik je zeker Oma’s klassiekers aan. Liever niet? Dan nog steeds is dit een fanatastisch kookboek om te gebruiken. Welk gerecht vond jij vroeger erg lekker?

Oh en kookliefhebbers, vergeet deze winactie niet 😉 Je maakt kans op een Faiafood giftbox.

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.