Poldermama probeert Soep Creatie

Het leek pas wel of ik mijn kerstpakket binnenkreeg! Er kwam een grote doos met de post waarin allemaal producten zaten om te proberen en te proeven. Een van de dingen uit deze doos was het nieuwe product Soep Creatie van Honig. In de supermarkt had ik hem ook al gespot en nu konden we hem dus voor de blog proberen. Soep Creatie is de eerste van een nieuwe generatie (droge) soepproducten met een zogenaamd ‘clean label’. Say what? 
honig

Clean label betekent voor Honig dat een product is gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zonder smaakversterkers, kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen. Soepcreatie is bedoeld als basis voor het maken van verse soep, maar kan ook gebruikt worden in (room)sauzen, risotto of gewoon om je groente of pasta in te koken. Een soort gulden middenweg tussen koken uit een pakje en koken met verse producten. Dus eigenlijk de tussenweg van Poldermama die voor een kant-en-klaar pak soep kiest dat je alleen hoeft op te warmen, en Polderpapa die graag in de keuken staat en in een handomdraai met verse ingrediënten een zelfgemaakte soep op tafel zet.

Consumenten onderzoek

Honig organiseert regelmatig consumenten onderzoeken en focusgroep discussies over de veranderende smaak en eetgewoontes van consumenten. Respondenten van deze onderzoeken gaven aan dat ze graag snel, gezond en lekker willen eten, waarbij een goede smaak het allerbelangrijkst is. Maar gemakkelijk én gezond eten blijkt voor veel mensen een dilemma. Zo geven consumenten aan dat ze zich wel eens schuldig voelen over het gebruik van snelle kant-en-klaar producten (‘pakjes en zakjes’) doordat hierin vaak kunstmatige toevoegingen en E-nummers zijn verwerkt.

Aangepaste recepten
Honig heeft het afgelopen jaar in al haar producten het zoutgehalte verlaagd en met Soep Creatie gaan ze dus nog een stapje verder. Hier zijn de smaakversterkers vervangen door specerijen, kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Daarnaast worden er in Soep Creatie ook geen kustmatige kleurstoffen en conserveermiddelen gebruikt. Het product combineert het gemak van een kant-en-klare soep basis met je eigen verse ingrediënten.

 
De test
Afijn, wij hebben de soep dus geprobeerd. Bij de soep moeten verse tomaten eb andere groenten en kruiden worden toegevoegd en zo maak je in 10 minuten een volwaardige complete soepmaaltijd. Zo was ik dus even boven bezig met de was en hoorde ik van beneden: “ik heb soep klaar, was die van Honig voor je blog, moet dat op de foto?” En dat is voor mij toch de fijnste manier van koken, als iemand anders het voor je doet 🙂 en dan ook nog zo attent is om aan het fotomoment te denken. Manlief heeft er cherrytomaten, ui, wat kruiden en vermicelli aan toegevoegd. Ik vond de soep heerlijk, mijn man is van mening dat een volledig verse soep toch beter smaakt. De kinderen wilden niet proeven 😉 Er is nog 1 kopje over, jummie!

Honig Soep Creatie-Groep HR

Ik zag deze soep van het weekend bij de Jumbo boven een speciaal koelschap met daarin de bijbehorende verse ingrediënten en gok dus dat hij bij die supermarkt in de aanbieding is. Mocht je nieuwsgierig zijn en op zoek naar een tussenweg tussen helemaal vers en een pakje, is dit een leuke tip. Ook in het schap van Albert Heijn heb ik de Soep Creatie gespot.

ms_disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.