Ik deed een workshop Channelen

Als cadeautje voor mezelf boekte ik een 1-op-1 workshop Channelen bij Miranda van der Beek van Wandelkunst. Eigenlijk zonder verwachting behalve dat ik een leuke dag zou hebben. Tijdens de workshop zelf haalde ik er al behoorlijk wat uit, zoals een stuk zelfverzekerdheid, en dan moet de toepassing thuis van alles wat ik geleerd heb nog komen. Weet jij wat channelen is? 

ervaring workshop channelen

Wat is channelen?

Ik geloof in het principe dat alles energie is. Die energie loopt door het hele universum, alles is met elkaar verbonden. In feite is het één grote vortex van heden en verleden, het nu, het overal, het hier en het nergens. In de spirituele wereld noemen ze dat het kwantumveld. Alle informatie komt hier samen. Wie de juiste vragen stelt en op dat moment ook is afgestemd op de juiste frequentie, kan antwoorden uitlezen. 

Channelen is zorgen dat je afstemd op de frequentie van jouw vraag of antwoord, waardoor je informatie binnenkrijgt of uitleest. Als een radiozender waarbij je aan het knopje draait om het geluid te kunnen ontvangen. Dat even als inleiding voor wie er niet mee bekend is.

Lees ook: Hoe krijg je een ander geïnspireerd?

Waarom wil ik leren channelen?

Afijn, ik wilde dus graag leren om gerichter informatie te kunnen uitlezen. Het lijkt mij geweldig als ik deze vaardigheid een beetje kan sturen, zodat ik er zelf meer aan heb en zodat ik er ook andere mensen mee kan helpen die de informatie moeten ontvangen waar zij zelf niet bij kunnen omdat de frequentie geblokkeerd is. 

Ik ben al een tijdje het ‘spirituele pad’ aan het bewandelen en dit – channelen van informatie – voelt als iets voor mij. Ik weet dat ik het af en toe al doe maar ben zoals ze dat noemen onbewust heel af en toe bekwaam. Om in onderwijstermen te spreken wil ik graag bewust bekwaam worden. 

Na een aantal teleurstellende ervaringen met coaches die niet leverden wat ik ervan had verwacht, wil ik alleen nog investeren in leren van mensen waarvan ik weet dat ze me verder brengen. Zo iemand is Miranda, want je hebt op mijn blog al meer verhalen gelezen over wat ze kan.

Lees ook: Ik boekte een ET healing sessie

Miranda is lekker nuchter en down to earth, maar haar spirituele ontvangers staan wijd open. Ik bewonder haar vaardigheden en vooral ook de eerlijke manier waarop ze deze inzet. Dat geeft vertrouwen in haar als leermeester. Bovendien is ze natuurlijk gewoon een fijne persoonlijkheid met wie ik een ‘klik’ heb, waardoor ik er ook voor open sta om via haar kennis te ontvangen en aan te nemen.

Want zo is het ook met alles: een leermeester kan alleen dat overbrengen wat ontvangen wil worden.

Welke channelaars luister ik graag?

Ik luister zelf graag naar Miranda als ze channelt (boodschap van haar gids Gopal moet ik erbij zetten, ik kom niet meer bij van het lachen), maar over het algemeen luister ik meestal via youtube naar korte fragmenten van Abraham Hicks waar ik altijd blij en geïnspireerd van raak, Infinity omdat haar liefdeslezingen verdomd vaak spot on raak zijn wat betreft mijn situatie op dat moment (terwijl ik de vele reclames tussendoor afschuwelijk irritant vind en daardoor normaal gesproken zou afhaken), Kryon heeft vaak interessante wel langdradige boodschappen (maar ik heb hem ook een periode heel irritant gevonden, sinds kort luister ik weer) en van Lee Harris en zijn maandelijkse energy updates word ik ook altijd vrolijk, ik vind dat zo’n sympathieke man! Van Miranda kreeg ik de tip om ook eens naar Bashar te luisteren, die ken ik nog niet zo goed maar hij is wel heel bekend en ik had al vaker zijn naam horen vallen.

Daarnaast luister ik nog naar enkele channelaars die meer op het horoscopen stuk zitten. Astrologische channelaars die kaartjes trekken voor mijn sterrenbeeld de boogschutter en daar belangrijke boodschappen van delen. Denk aan Bracha Goldsmith (ik vond het toch sympathieker toen ze nog gewoon Barbara was, maar afijn) en Baba Jolie

Afijn, Miranda kun je via Spotify volgen, niet via youtube dus. Tip want zij post in het Nederlands maandelijks energie updates. Wie moeite heeft met de Engelse taal kan hier dus gewoon lekker Hollands luisteren.

Wat heb ik geleerd?

Dit artikel is al channelend geschreven, dus ik heb geleerd om informatie te ontvangen zonder oordeel uit het kwantumveld. Eerst ontvangen, dan pas analyseren (en tikfouten eruit halen). Eigenlijk heb ik geleerd wat ik 4 jaar geleden had willen leren (toen ik Miranda ontmoette tijdens een cursus Spiritueel Leiderschap) maar waar ik toen misschien nog niet klaar voor was: uit mijn hoofd gaan en in mijn hart kruipen. De controle loslaten over het sturen van informatie. Ontvangen en gaan. Daarna reflecteren en de les eruit halen. 

Informatie komt nooit als een kant en klaar antwoord op je vraag, daarom kun je geen ja/nee-vragen stellen. Er komen stukjes van een puzzel binnen die je met jouw eigen wijsheid en ervaring richting een antwoord kunnen brengen. Al schrijvend – zoals ik nu doe – kunnen de antwoorden komen, terwijl ik naar buiten kijk en de vingers over het toetsenbord laat gaan zonder naar mijn scherm te kijken.

Maar toen Miranda me vertelde dat informatie via beelden, muziek of een stem kan binnenkomen, schreeuwde een stem in mijn hoofd VORMEN. Informatie kan ook via vormen tot je komen. Dat bleek toen het antwoord op mijn eigen ‘belangrijke vraag van dat moment‘ een antwoord mocht krijgen. Dat was via een hele duidelijke vorm, waarvan ik de betekenis dankzij Miranda verder kon ontcijferen. 

Ik heb verschillende methodes geleerd om op de juiste frequentie te kunnen afstemmen en het channelen in gang te zetten. En ik heb een fantastische tool om mijn Blogretreat in januari daarmee te verrijken, zodat de deelnemers niet alleen informatie op kennisgebied rijker zullen zijn maar ook beter in staat zijn hun eigen inspiratie aan te boren. 

Het mooie was dat ik nu weet dat ik een team van spirituele gidsen om me heen heb, al heb ik daar geen contact mee want daar was deze workshop niet op gericht. Een fijn idee. En dat ik in staat was om informatie door te krijgen via een foto van voor mij onbekenden. Zei iemand epiphany? Dan zeg ik het nu. (Ik vind dat zo’n mooi Engels woord: epiphany, ingeving, oftewel het lampje boven je hoofd dat ineens aangaat.)

Lees ook: Mooie orakelkaarten en spiri boeken

Conclusie

Kortom, ik ben een mooie ervaring rijker en ik heb nu concrete handvatten waarnaar ik al heel lang op zoek was. Het was niet eens ingewikkeld. Nu nog er thuis meer aan de slag gaan en kijken welke manieren ik zelf zou kunnen inzetten. Wie dit artikele leest weet in ieder geval dat het channelend schrijven verder is gefinetuned en dat ik daar heel blij van word. Schrijven op mijn blog op deze manier deed ik al vaker, alleen was ik me er niet zo bewust van. Het kan ook niet bij elk artikel, zeker niet bij bepaalde opdrachten. Maar vrij schrijven, ja dat geeft mij zeker een bepaald geluksgevoel en ik hoop dat daarvan een stukje van het scherm af overstraalt naar jouw eigen ‘mood van het moment’.

Lees ook: Een Luister Afstemming voor mij als volwassene

Tja, channelen. Het zal zeker niet voor iedereen zijn. Bij de meeste mensen is het een ‘ver van mijn bed en allergie show’, maar ik denk ook dat steeds meer mensen er interesse in hebben en krijgen. Wellness is niet voor niets een enorme consumententrend. We willen graag uit ons hoofd en in ons hart en met het leren van deze vaardigheid is me dat gelukt. Als het ook iets voor jou is, hier kun je zo’n workshop boeken.

Lees ook: Manifesteren: resultaat van mijn cycling lijstje

Ken jij het fenomeen channelen? Luister je ook naar bekende channelaars? Zou je ook ooit een workshop als dit voor jezelf boeken of is het niet voor jou?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.