Keek op mijn Week: overvliegen, spiritueel leiderschap aan het strand, knallen en ook overdag even een tukkie doen

Rust en drukte wisselden elkaar deze week in een rap tempo af. Ik raakte waanzinnig geïnspireerd en was daardoor zeer enthousiast op werkgebied. Het enthousiasme en de drukte zorgden echter ook voor vermoeidheid… En dan toch tot 12 uur opblijven om de Nederlandse voetbalvrouwen te zien winnen hè 😉

loi kidzz
De spionnenset van LOI Kidzz kwam deze week binnen: groep 6 -> typeles!

Hoor en zie om me heen ook dat ik niet de enige ben die last heeft van vermoeidheid. Er zijn er meer die wel wat rust en relaxtime kunnen gebruiken. Hopelijk kunnen jullie dit weekend een beetje uitrusten? Mijn kinderen kijken er in ieder geval naar uit om wat langer te kunnen blijven liggen en ik ook. 

Overvliegen

Zaterdag werkte ik hard aan mijn blog en aan de werkboeken van het Spiritueel Leiderschapstraject. Maandag zouden we de live dag hebben en mijn Masterplan (dat ik via een live video had gemaakt) moest nog uitgewerkt en ingeleverd worden voor die tijd. Uit module 1, terwijl we eigenlijk al in Module 2 zitten…

Gelukkig was er de nodige afleiding: dochterlief ging overvliegen met scouting! Ik was precies op tijd bij het clubgebouw, waar ik werd gewaarschuwd voor de eikenprocessierups. Geen last van gehad gelukkig en de kinderen ook niet (hun papa wel een beetje, dus de meisjes mochten met plakband aan de slag). Er stond een hele hoge steiger klaar met een touw richting een met bloemen en water gevuld zwembadje. De overvliegers deden dat bijna letterlijk al abseilend van grote hoogte. Aangezien mijn 6-jarige muppet achtbanen heel eng vindt, hiel ik mijn hart vast. Zou ze dat wel durven? Het leek mij persoonlijk doodeng. Maar ja hoor. Daar klom ze omhoog, liet haar klimtuig aankoppelen en al zwaaiend en lachend gleed ze naar beneden. Eenmaal losgekoppeld werd ze in het water gegooid. Lekker koel op deze bloedhete dag! Ze genoot en wat ben ik trots op haar. Super stoer kind!

Freedom Framework

Zondag besteedde ik wederom aan Spiritueel Leiderschap. Nu mijn Masterplan was ingeleverd, dacht ik na over het Freedom Framework dat ik graag zou willen. Het ‘hoe’ is me nog steeds niet duidelijk, maar het is de bedoeling om dat los te laten zodat het ‘vanzelf’ kan komen qua inzichten. Mijn innerlijke control freak vind dat verschrikkelijk moeilijk. Ik weet het gewoon echt niet.

Voor iedereen die zich afvraagt wat het is: een Freedom Framework geeft de kaders weer van de vrijheden die jij belangrijk vindt in je werk. In mijn geval is dat ‘overal kunnen werken waar er wifi is‘, de ‘vrijheid om mijn werk om de kinderen heen te plannen‘ – deze dingen heb ik nu al – en een flinke mate van financiële zekerheid om studies te kunnen betalen en een vangnet te kunnen zijn voor mijn kinderen en de mogelijkheid om met mijn familie herinneringen te maken.

Heel kort door de bocht natuurlijk, maar als je het zo bekijkt heb ik de helft al gerealiseerd. In een ondernemersgroep op Facebook las ik pas de wens van iemand die juist deze punten als ultieme droom heeft. Ben altijd zo druk aan het kijken hoe ik verder kan komen, dat ik me soms even niet realiseer wat ik eigenlijk al wel bereikt heb en hoe mooi en prettig dat is.

Foto gemaakt door Kelly

Live dag met Kelly Smit

Maandag was dan de eerste Spiritueel Leiderschap Live Dag, georganiseerd door onze coach Kelly Smit. In Oostvoorne aan het strand in de Brunotti Beach Club ontmoette ik mijn coach en alle andere dames uit ons ‘klasje’ voor het eerst in het echt. Wat een heerlijke aanpakkers zijn ze ook, zo leuk om elkaar nu eens ‘live’ te zien en te spreken en te horen waar iedereen mee bezig is en hoever ze al zijn gekomen.

We kregen mooie cadeautjes, deden interessante oefeningen, gingen concreet aan de slag en daarbij was er ook genoeg gelegenheid om met elkaar te kletsen, te reflecteren en te genieten van het mooie weer. Tussendoor werd ik nog gebeld voor een superleuke uitnodiging in de zomervakantie, terwijl ik eigenlijk dacht mijn ’toffe dingen tax’ wel bereikt te hebben dit jaar. Aan het eind van de dag had Kelly bovendien een fotografe geregeld, die met ieder van ons een fotoshoot deed. Heel erg leuk! Voelt toch altijd een beetje ongemakkelijk, maar mooie en goede foto’s zijn zo waardevol.

Na afloop bleef ik samen met kindercoach Petra een hapje eten op het terras. Zij werkt met kinderen die prikkelverwerkingsproblemen hebben en we delen een liefde voor het aanbieden van creatieve materialen. Gezellig om nog even na te mijmeren over de dag en elkaar wat beter te leren kennen. Zo konden we na de files naar huis rijden, waar ik deze live video opnam:

Van Woerden naar Rotterdam

Dinsdag bezocht ik eerst de wimpersalon in Woerden. Dat was heel hard nodig, want mijn wimpers zagen er uit als ragebollen. Marielle zorgde ervoor dat ik weer sprankelend de deur uitging: fotoproof. Thuis snel de mailbox door en daarna naar Rotterdam om bij De Videokrant op kantoor te werken. Toch gezellig om even collega’s om je heen te hebben en samen aan hetzelfde doel te werken. Dus ik wil vaker daar op kantoor gaan zitten, alleen vanwege mijn drukke agenda is dat lastig plannen. Bovendien kwam ik daarna in de file terecht en dat heb je natuurlijk niet wanneer je vanuit huis werkt.

Bezoek aan de boekhouder

Woensdag bezocht ik de boekhouder om mijn jaarcijfers en de belastingaangifte over 2018 te bespreken. Voor ondernemers vraagt de boekhouder altijd uitstel aan, maar nu zijn de gegevens compleet om aangifte te kunnen doen en weet ik ongeveer wat ik kan verwachten. Daarna kocht ik nieuwe schoolbekers voor het komende jaar en een cadeautje voor een kinderfeestje.

Ik besloot om ook de Total Phone er achteraan te plakken, want zij hadden me gebeld dat mijn abonnement bijna eindigt en ik een nieuw toestel kon aanschaffen. Aangezien mijn oude toestel continu meldingen geeft van een vol geheugen en niet zulke hele mooie foto’s maakt, leek me dat een goed plan. De boekhouder gaf aan dat dit soort elektronica boven een bepaald bedrag ook op de balans komt te staan en wordt afgeschreven, net als de auto. Mijn telefoon is heel belangrijk om mijn werk goed te kunnen doen, dus besloot ik dat de investering wel nodig was. Ik zocht deze telefoon uit vanwege de dubbele camera. Zal even wennen zijn, maar wordt flink experimenteren met fotografie.

’s Middags had de jongste een kinderfeestje en wist ik niet hoe snel ik even mijn bed in moest duiken voor een uurtje slaap toen de speeldate van de oudste was opgehaald. Voelde me compleet uitgeput. En dan toch ’s avonds de complete wedstrijd Nederland-Zweden afgekeken… die tot middernacht duurde. 

Toch even Nederland – Zweden afkijken…

Gezelligheid

Donderdag gezellig mijn plicht gedaan in de sportschool. Voor je lijf zorgen is belangrijk. Daarna nog even bij de Total Phone binnengelopen om een backup te laten maken van mijn oude telefoon. Ik heb geen creditcard, en wist niet dat je ook zonder zo’n ding geheugen in de iCloud kunt kopen. Dat hebben zij dus voor me ingesteld, scheelt weer. Veel gedaan verder tot het tijd was om de kinders uit school te halen.

bij de groentenboer
Zelf aardbeien kopen.

’s Middags gingen we even kijken hoe ver mijn ouders al met klussen waren en hebben we een ijsje gegeten op het terras van de Zoete Inval. Daarna maakte ik een grote pan macaroni en kwamen ze gezellig bij ons eten. De eerste keer dit jaar dat we dat aan de tuintafel deden! Nu was het niet te warm of te koud, maar heerlijk in de tuin. Dochterlief had aardbeien gekocht bij de groentenboer, dus met het toetje kwam het ook wel goed.

Nieuwe foon!

Vrijdag stap voor stap aan mijn to-do lijst gewerkt. Niet alles kunnen afhandelen wat ik wilde, maar het komt als het komt. In plaats van winnaars loten, ben ik ’s middags weer even een uurtje op bed gaan liggen terwijl de oudste op school zat en de jongste zich in een explosie van creativiteit bevond. Nog steeds erg moe en mijn buik voelt aan alsof ik een beginnende blaasontsteking heb, dus cranberry pillen genomen en hopen dat het wegtrekt.

Mijn AOV verzekering mag dan eindelijk helemaal rond zijn (proces wat toch een half jaar heeft geduurd) als zzp-er en moeder kan ik het me eigenlijk niet veroorloven om ziek te zijn. Bovendien had ik zowel vandaag als gisteren weer leuke zakelijke telefoontjes en de ideeën bruisen alle kanten op om die mensen verder te helpen. Nadat we de oudste uit school hadden gehaald, reden we door naar de Total Phone omdat mijn nieuwe toestel en hoesje binnen waren.

Terwijl alles werd geïnstalleerd, kregen de meisjes geld voor hun prachtige rapporten om ondertussen bij de boekhandel van een juf iets leuks uit te zoeken. Mooi zoethoudertje en wat vonden ze het stoer om helemaal zelf met wat zakcentjes naar de winkel te gaan. In goed overleg had de één een tijdschrift en de ander stiften uitgezocht. Van de juf in kwestie kregen ze bovendien allebei een kleurplaat mee, dus terwijl mama op haar telefoon stond te wachten waren de dames heerlijk bezig.

Duurde best lang uiteindelijk, maar dan heb je ook wat. Nu zorgen dat alles werkt, wordt ingesteld en dat ik weet hoe ik met die camera de mooiste kiekjes klik. Als goedmakertje voor het lange wachten (waar ze overigens niet over hebben geklaagd), heb ik die avond 2 hoofdstukken voorgelezen uit de Explorer Academy.

Hopelijk lukt het me dit weekend om wat werk in te halen en kom ik ook nog toe aan mijn cursussen. We zullen het zien. In ieder geval wil ik ervoor zorgen dat de meisjes zich vermaken.

Ga jij iets leuks doen dit weekend?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.