Dierentuindieren uit de oceaan hebben hoofdrol in Zoë en Silos de Oceanmusical

Vanaf 15 juli tot 20 augustus is er weer een nieuwe musical in BurgersZoo van Zoë en Silos te zien. Dit olijke duo keert terug naar de dierentuin in een vrolijke musical over de Ocean omgeven door een kleurrijk koraaldecor. Ik ging met mijn twee jongste kinderen, Lucas van 5 en Feline van 11 en we zochten alle dieren uit de musical op in de Ocean. De combinatie van zang, dans en echte dieren geeft je dierentuinbezoek net wat meer swing!

Door: Lisanne

Een musical over…

De Ocean musical vertelt het verhaal van abonneehouder Zoë en dierenverzorger Silos die kennis maken met de dieren uit de oceaan en een haai in nood moeten redden. In het verhaal zitten interessantere weetje over de dieren verstopt én de boodschap dat we wat beter voor de oceaan zouden moeten zorgen. De musical is voor alle dierentuinbezoekers meerdere keren per dag gratis te bezoeken in de mooie auditoriumzaal vlakbij de Ocean. Op 17 en 26 juli wordt de show gespeeld inclusief gebarentolk.

Dieren in hoofdrol

Naast de menselijke hoofdrollen Zoë en Silos, maakten ook Aafje de adelaarsrog, Percy de zwartpunthaai, Lex de luipaardhaai en Vive de vossenkopvis hun opwachting. Deze karakters werden gespeeld door 2 spelers maar met stemmen van de bekende Van Hoorne-acteurs (de musical is geproduceerd door Van Hoorne Entertainment, kindermusicalproducent). Die rollen waren om te zweten. Constant switchen van karakter en plek. Mijn dochter speelt zelf in amateurmusicals en benoemde achteraf hoe knap het is deze rollen zo naadloos uit te voeren. Zonder hen was de show niet compleet. Daarnaast waren zij dé link naar Burgerzoo. Al deze dieren zwemmen in het echt rond in de Ocean. Super knap gedaan!

Showtips om het meest uit de musical te halen

De show duurt ongeveer 25 minuten. Mocht je gaan raad ik je aan om op tijd in de rij te gaan staan zodat je een goed plekje kunt uitzoeken. Er zijn trouwens voor de kleinste bezoekers stoelverhogers in de zaal aanwezig, handig voor als er een grote volwassene voor je zit. De rijen lopen overigens ook op, dus je zit ook hoger in de zaal goed. Na afloop kun je in het safari restaurant nog met Zoë en Silos op de foto. Zelf hebben we dat niet gedaan omdat mijn jongste (5) daar echt niet voor in de wieg is gelegd, dat vindt hij retespannend. Echte haaien kijken durfde hij dan weer wel, snappen jullie het?

Wel kregen we van hem een uitgebreide analyse. Hij had helemaal door hoe het werkte. De mensen bediende de knuffels waardoor de monden bewogen en dat ze een microfoon hadden op hun wang om door te praten. ‘Oh echt joh’, zeiden mijn dochter en ik met een glimlach in koor. Leuk om te zien hoe het door de ogen van een kleiner kind wordt ervaren. Maar hij vond het vooral heel leuk en zat gezellig mee te klappen met de leuke liedjes die we overigens ook kunnen terugluisteren via Spotify.

De echte luipaardhaai

Na de musical kun je als bezoeker in de Ocean alle dieren in het echt opzoeken, er is zelfs een speurtocht voor als je echt voor de details gaat. Die van mij wilden gewoon kijken kijken en nog eens kijken. En ze keken hun ogen uit in de mooie Ocean. Met de indrukwekkende barracuda, roggen en haaien. De luipaardhaai vonden ze toch wel het mooiste.

Zeekolossen

Na de Ocean bezochten we natuurlijk ook de rest van de dierentuin. De hoogtepunten waren de gorilla’s die werden gevoerd met prei, zeekoeien, de pythons die heel actief waren en natuurlijk de vlinders in de mangrove. De zeekoeien zijn een nieuwe favoriet van mijn dochter, wat een prachtige kolossen zeg. Na een uurtje in de mangrovedome waren we een ervaring en veel zweetplekken rijker. Het is er super warm en vochtig maar tegelijk prachtig. Het voelt daardoor nog extra als vakantie.

Dus of je deze zomervakantie nog weg gaat of niet, met een dagje Burgerzoo voelt het hoe dan ook als vakantie zowel qua temperatuur als kleurrijke beleving. Zoveel kleurrijk koraal en vlinders zie je niet snel op camping in Frankrijk.

Kijk snel op de website van Burgers Zoo om je dierentuin tickets te reseveren en vergeet dan vooral de musical niet te bezoeken.

Lees ook:

Wanneer was jij voor het laatst in Burgers Zoo? Wat was je favoriete plek in deze dierentuin in Arnhem?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.