Zo vind je een mooie bh, die ook nog eens lekker zit!

Na het relatief koude voorjaar dat we hebben gehad, is het dan nu toch opeens echt zomer. Eindelijk dat fijne topje of zomerjurkje uit de kast en de zon op je huid voelen. Dat geeft je fysiek en mentaal een boost! Hoewel van veel vrouwen de zomer zeker het favoriete seizoen is, levert het soms ook enige stress op. Omdat zomerkleding veel minder verhullend is dan dikke winterkleding, vraagt het wat meer lichaamsverzorging (ggrr, scheermesjes) en aandacht voor je onderkleding. Hoe je een bh vindt die niet alleen mooi is, maar ook nog eens lekker zit? Hieronder lees je er alles over!

Bron: Pixabay

Heerlijke luchtige zomerkleding

In een blog die eerder dit jaar verscheen werd al een overzicht gegeven van de modetrends voor 2023. Zo zijn transparante stoffen weer helemaal in de mode, of het nu gaat om doorschijnende top, jurk of rokken. Daarnaast dragen veel vrouwen in de zomer topjes met smalle bandjes of zelfs strapless tops of jurken. Hartstikke fijn, die luchtige zomerkleding. Maar wat moet je eronder aan? Hoewel ook steeds meer vrouwen er bewust voor kiezen geen bh’s meer te dragen, vindt het overgrote deel toch ook wel weer fijn.

De gevolgen van een bh in de verkeerde maat

Tenminste, als je een bh draagt in de goede maat! Wist je namelijk dat ongeveer driekwart van de vrouwen bh’s in de verkeerde maat draagt? Dit heeft allerlei nare gevolgen. Vooral bij grotere borsten kan het dragen van te losse bh’s een vervelend gevoel geven, doordat je borsten te veel hangen. Bh’s die te strak zitten, geven extra wrijving tussen je huid en de stof. Dit veroorzaakt vervelende huidirritatie zoals schuurplekjes of zelfs blaren. Ook kan een te strakke bh rugpijn of druk op je ribben geven of kortademigheid veroorzaken.

Meet regelmatig je bh-maat op, of laat dit doen

Heb jij hier ook wel eens last van? En ben jij ook zo iemand die het liefst bij thuiskomst gelijk haar bh uittrekt? Meet dan eens goed na wat je cupmaat en borstomvang zijn, of laat dit door bijvoorbeeld een kleermaker of specialist in een lingeriewinkel opmeten. Het is sowieso goed dit eens per jaar te doen, aangezien je lichaam verandert door de jaren heen. Helemaal na een zwangerschap!

Tot slot: voel je mooi!!!

Afhankelijk van wat je zelf fijn vindt zitten, heb je de keuze uit onder meer een voorgevormde bh, een bh zonder beugel, een t-shirt bh, bralette of strapless bh. Ieder type is dan weer te krijgen in allerlei soorten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan huidkleurige bh’s die niet doorschijnen. Of juist vrolijk gekleurde kanten bh’s met sierlijke randjes, die er juist om vragen om gespot te worden.

Welke soort je ook draagt in welke kleur, kies iets dat je lekker vindt zitten en waar je je mooi in voelt!

Lees ook:

Welke beha draag je na corona?

Waarom je een goede stevige beha moet kopen

Hot mama challenge: van SNOT naar HOT

Keek op mijn Week: Fitfair, lingerie fitting, jarig

Iets met het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.