Wat zijn de modetrends van 2023?

De mode industrie verandert voortdurend en elk jaar brengt nieuwe trends met zich mee. 2023 is geen uitzondering en er zijn tal van opwindende modetrends die dit jaar zullen domineren. Wat je vooral ziet terug komen zijn kleding uit de jaren 90 maar ook kleding die eerder enorm populair waren.

Gastblog door Fallon van Faithly.nl

Modetrends oversized kleding

Een van de grootste modetrends van dit jaar is oversized kleding. Dit betekent dat je kleding draagt die een maat groter is dan normaal, waardoor je een comfortabele en casual look krijgt. Denk aan oversized blazers, wijde broeken en grote truien. Ook zijn er kleding gemaakt die speciaal al een oversized look hebben. Zelf ben ik weg van oversized T-shirts en hoodies!

Modetrends felle kleuren

De felle kleuren zijn dit jaar onmisbaar geworden! Kies voor kledingstukken in opvallende kleuren, zoals neon roze, helderblauw en felgeel. Je kunt ook verschillende felle kleuren combineren om een kleurrijke en levendige outfit te creëren. Wat ook leuk is zijn tie dye T-shirts en ander soort kleding. Dit kun je overigens ook zelf heel makkelijk maken.

denimrechtenvrij1

Denim on denim

Denim is altijd al een populaire keuze geweest, maar dit jaar wordt het nog populairder. Denim on denim is de trend van dit moment, dus draag gerust een spijkerbroek met een spijkerjasje. Combineer het met een paar witte sneakers voor een casual look. Ook de wijde of rechte spijkerbroeken zijn onmisbaar geworden en maken je stijl helemaal af.

denim jumpsuit retour
Stoer in een denim jumpsuit van Retour, mijn kleine model <3

Lederen kleding

Lederen kleding is dit jaar een grote trend. Van leren jassen tot leren broeken en rokken, alles is mogelijk. Lederen kleding geeft je outfit een stoere en edgy look.

Prints

Prints zijn dit jaar helemaal in de mode. Van bloemenprints tot dierenprints, je kunt bijna elke print dragen die je maar wilt. Combineer verschillende prints voor een gedurfde en opvallende look.

studio lienne travelkleding review
Prints zijn hot dit jaar.

Athleisure

Athleisure is een trend die al een paar jaar meegaat en ook dit jaar zal blijven. Deze trend combineert sportkleding met casual kleding, waardoor je een comfortabele maar toch modieuze look krijgt. Denk aan joggers met een crop top en sneakers.

Transparante stoffen

Transparante stoffen zijn dit jaar ook in de mode. Denk aan doorschijnende tops, rokken en jurken. Combineer het met een mooie bh of bralette voor een sexy en vrouwelijke look.

modetrendsrechtenvrij

Minimalistische sieraden

Minimalistische sieraden zijn dit jaar erg populair. Denk aan fijne kettingen, subtiele armbanden en kleine oorbellen. Deze sieraden zijn perfect om te dragen bij elke gelegenheid en passen bij elke outfit.

Accessoires

Accessoires zijn een geweldige manier om je outfit net dat beetje extra te geven. Dit jaar draait het allemaal om statement accessoires, zoals grote oorbellen, oversized zonnebrillen en opvallende tassen. Kies voor accessoires in felle kleuren om je outfit nog meer te laten opvallen.

Duurzame mode

Duurzame mode is een trend die steeds belangrijker wordt. Kies voor kledingstukken die zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen of gerecycled polyester. Op die manier draag je niet alleen bij aan een betere wereld en negeer je de Fast Fashion industrie, daarnaast ben je ook nog eens helemaal on-trend.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele van de modetrends die dit jaar zullen domineren. Of je nu kiest voor oversized kleding, felle kleuren, denim on denim, statement accessoires of duurzame mode, zorg ervoor dat je je eigen stijl behoudt en je comfortabel voelt in wat je draagt. Experimenteer met verschillende trends en stijlen en ontdek wat het beste bij jou past. Veel plezier met shoppen en het samenstellen van je nieuwe outfits!

Mijn naam is Fallon en ik ben het gezicht achter www.faithly.nl. Hier schrijf ik graag over duurzaamheid, lifestyle en alles wat mij bezighoudt in het leven. Ook zie je ook veel creativiteit terug (zoals mijn printables). In deze gastblog deel ik mijn passie voor  modetrends met je!

Lees ook:

Welke trend spreekt jou het meest aan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.