Cozy days: we gaan voor makkelijke mode

De modetrends van nu sluiten helemaal aan bij mijn wensen. Vanwege het vele thuiswerken gaan we massaal voor comfortabel en makkelijk. Waren vroeger de mantelpakjes troef op kantoor, nu gaan we vooral voor een outfit die lekker zit. De afgelopen jaren werd de kantoorlook al informeler, met een werkplek thuis is de ommezwaai compleet. Wat je zelf van je outfit vindt is het allerbelangrijkste!

transparante look
Foto: Shutterstock

Grappig eigenlijk, want nu ben ik ineens best heel hip. Terwijl ik al langer voor makkelijke mode kies, is het nu steeds eenvoudiger om daadwerkelijk trendy outfits te vinden die lekker zitten. Over beha’s met beugel die (okee, ik geef toe door ziekte) niet meer in mijn kast de boventoon voeren schreef ik al eerder en ‘hatseflats’ een paar weken later vlogen de lingeshops over elkaar heen om te vertellen wat dames massaal voor de bralettes en beugelloze beha’s gaan. Zo trendsettend ben ik dus! Of trendspottend, ook goed.

foto comfi fashion
Foto: Shutterstock

Deze winter koos ik zelf voor hippe, comfi jogpants en soepele jurkjes met een warm fluffy vest of juist een suède jasje. Het zijn items in je kledingkast die heerlijk zitten wanneer je wilt chillen, maar waarmee je tegelijk ook heel goed voor de dag kunt komen in een zoommeeting of op een echte ‘live’ bijeenkomst met zakelijke relaties. Voerde vroeger stijve colberts de boventoon, nu kun je prima voor de dag komen met een outfit die lekker zit. En nog trendy zijn ook! Ook ouderen kiezen nu eerder voor een gekleed joggingpak dan voor een blouse. De verkoop van pantoffels is in tijden niet zo hoog geweest. Iedereen wil graag warme voeten krijgen.

De trendkleuren spelen daar ook op in: ze zijn warm, want anno 2021 willen we graag de nabijheid voelen. Mosgroen, donkergroen, fuchsia. Of juist pluizig en wit voor een warme winterse look. Ook ‘transparant’ of ‘nudes’ zijn een trend dit jaar. Materialen in hedendaagse kleding zijn zacht, aaibaar of beweeglijk of juist met een meer ’technische look’.

Musthaves zijn:

  • Wijde broeken (ja, ook die flared jeans van vroeger!)
  • Beugelloze beha’s en bralettes waarvan er best een bandje zichtbaar mag zijn
  • Oversized blasers en comfortabele jasjes
  • Felroze (yay!! Ik hou zo van deze kleur, maakt niet uit welke tint)
  • Transparante stof: dus mouwen waar je de huid door ziet, semi-sheer stofjes en andere doorschijnende kleding
  • Platte schoenen, vooral instappers zullen we veel zien 
  • Loungewear en hoodies
  • Niet al te drukke prints, meer ton sûr ton achtige looks

Kortom we gaan anno 2021 voor simpel = more. En dus comfortabel.

Lees ook:

Ben jij blij met deze kledingtrend?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.