NORAH, vier verschillende looks voor €160,-

Nieuwe kledingmerken ontdekken is altijd een feestje, helemaal als de keuze reuze is én je er niet gelijk op leegloopt. Laten we eerlijk zijn, dat we doen we al dagelijks in de supermarkt en van eten wordt je lang niet zo gelukkig als van nieuwe kleding. Toen ik werd uitgenodigd door NORAH om eens een kijkje te komen nemen in één van hun winkels hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Na jarenlang focus op kinderkleding, is mijn tijd weer gekomen. De timing bleek helemaal perfect want ik was me net aan het oriënteren op een nieuwe baan en dan voel je je gewoonweg veel zekerder in die perfecte sollicitatieoutfit. Dus op naar NORAH Zoetermeer.

Gastblog door Lisanne

Na lange tijd weer shoppen met een doel

Eerlijkheid gebied, ik was nog nooit bij NORAH geweest. Waarom niet? Ik heb er eigenlijk geen verklaring voor. Misschien ben ik te merkvast, gunde ik mezelf niet snel wat nieuws of kom ik niet genoeg in de stad. Waarschijnlijk alle drie?

Anyhow, ik ging naar de winkel in Zoetermeer waar je anderhalf uur gratis kunt parkeren en wat lekker centraal ligt. En ja dan stap je een kleurrijke winkel binnen en denk je, waar moet ik beginnen? Ik besloot niet lang zelf te zoeken maar gewoon om hulp te vragen.

Ik werd heel hartelijk ontvangen en legde uit wat ik zocht. Jurken sloeg ik even over, dat blijf ik lastig vinden. Een sollicitatieoutfit was het uitgangspunt. Ik landde na een rondje winkel met mijn armen vol kleding in het kleedhokje om te gaan passen. De maat bleek even zoeken, ik ben recent wat kilo’s kwijtgeraakt en omdat ik dat gedaan heb door ook weer te gaan sporten bleek mijn figuur ook veranderd. De eerste lading kon dan ook al snel terug voor een maatje kleiner, yeah!

Mijn sollicitatieoutfit

Ik kwam na wat pasrondes uit bij een heerlijk zittende zwarte basis broek in een soepele zomerstof met een elastische tailleband. Voor maar € 37,95 is dit natuurlijk een perfecte basis voor een nette en betaalbare sollicitatieoutfit. De tweede basis is een bijpassend zwart vestje met ¾ mouwen voor maar € 29,95. Omdat ik het snel warm heb is dat een ideale vervanger voor een jasje.

Met deze basis kan ik voor de dag komen en variëren met verschillende tops. Ik koos een V-hals Botanisch shirt. De voorkant is van rayon wat een chiquere satijnachtige uitstraling heeft en de achterkant is stretch dus het knelt niet en hij kostte maar € 22,95.  Ook koos ik nog voor een basis zeegroen shirt. Dit ‘altijd goed shirt’ kost serieus maar € 16,95 en kon ik dus niet laten liggen.  

About de kleding van NORAH

De collectie van NORAH gaat van maat 36 tot 48 en wordt wekelijks aangevuld met nieuwe collectie passend bij het seizoen. In de winkels hebben ze nieuwste collecties als eerste te koop en heb je gelegenheid om direct te passen, maar sinds enige tijd is er ook een website waar ook een groot deel van de collectie te vinden is. Verzenden kost € 3,95 of is gratis bij besteding vanaf € 75 en retourneren is gratis. Er zijn wel 90 NORAH winkels in Nederland en België (waarom wist ik dit niet?).

In mijn geval is het maar goed dat ik in een winkel was, jemig wat heb ik veel gepast. Al met al heb ik bijna twee uur in de winkel doorgebracht. De nog altijd even vriendelijke winkeldames stonden al te stofzuigen, toen ik uiteindelijk mijn keuze eindelijk gemaakt had. Na zo lang van niet shoppen en ook niet zo tevreden zijn met mijn lijf, vond ik het erg moeilijk om te beslissen wat dan nu bij mij, mijn lijf en (toekomstige) leven ging passen. Daarom heb ik uiteindelijk nog best een safe keuze gemaakt met die zwarte basis.

Veelzijdige basis en toch variëren

Maar met die veilige basis kun je gewoon ook heel veel variëren. Ik had recent zelf al twee nieuwe spijkerbroeken gekocht dus besloot mijn garderobe verder te bouwen op die heerlijk zittende basis broek. Ik voegde nog een luchtige en iets wat retro zwart/beige blouse toe aan mijn collectie. Deze was niet op voorraad in de winkel maar kon ik wel bestellen.

Ik kon kiezen om hem gratis op te halen in de winkel of voor €3,95 thuis te laten bezorgen. Ik koos voor het laatste, omdat ik niet graag voor één item heen en weer rijdt. Twee dagen later had ik hem al in huis en kon ik een keer samen met mijn dochter ‘instagrammable’ moederdagfoto’s maken bij het befaamde bloesemlaantje in mijn hometown. Deze blouse is nu al één van mijn favorieten en kostte € 29,95. Helaas is hij inmiddels uitverkocht.

Als laatste voegde ik een mesh t-shirt toe met een ronde halslijn voor € 22,95. Voor de liefhebbers is hier ook een co-ord set van te maken met een luchtige rok. Ik ging alleen voor het shirt en oh wat is dit een fijn item. Ik draag altijd al een zwart hemdje (dat heb je hierbij ook echt wel nodig) maar daarover voel je dit shirtje amper zitten en is hij gewoon super leuk met een fijn printje voor netjes op werk maar ook voor de verjaardag van de buurvrouw.

Rekensommetje

Ik tel het even op:

Zwarte broek                                      € 37,95

Zwart vest                                           € 29,95

Botanisch V-hals shirt                         € 22,95

Zeegroen basis T-shirt                        € 16,95

Zwart-beige Blouse                            € 29,95

Mesh groen/ zwart shirt                     € 22,95

Totaal:                                               € 160,70

Ik kan me niet heugen dat ik voor zo’n bedrag 4 gevarieerde outfits heb geshopt.

ADD some colour

Ik hoorde mezelf bij de kassa al klagen ‘Waarom ben ik nou niet voor meer kleur gegaan’… nou ja, wat niet is kan nog komen. Afgelopen weekend  heb ik het shirt dat al op posters te zien was in de winkels, maar nog niet binnen was, alsnog besteld in het ‘Vriendinnenweekend’ met 20% korting (geldig t/m 29 mei). Ook een tof shirt met allerlei bladeren als print belandde zomaar in mijn mandje.

Want ja, na het solliciteren werd ik direct aangenomen en mag ik drie dagen in de week ‘netjes’ op werk verschijnen. Als dat geen goede reden is om te shoppen weet ik het ook niet meer. Ik loop die NORAH winkels in ieder geval niet meer voorbij hoor, ik kan jullie aanraden dat ook niet doen zowel voor je zelfvertrouwen als je portemonnee.

Eindelijk een stukje over Lisanne

De trouwe lezers van Marstyle hebben wel vaker blogs van mijn hand voorbij zien komen maar meestal zijn die ‘in samenwerking met’ mijn kids Lucas (4), Feline (11) en Quinten (13). Zelf stond ik niet zo vaak op foto. Niet alleen omdat er nu eenmaal ook iemand moet zijn om de foto’s te maken, ook omdat ik mezelf niet altijd fotowaardig vond.

En ja, jullie lezen het goed vond. Met deze blog komt daar verandering in. Ik heb nogal wat gekke jaren achter de rug. De coronatijd viel me erg zwaar. Manlief mocht blijven werken (voedselindustrie) en ik zat in de lockdowns met drie kinderen, een hond én mijn werk. Ik draai er niet omheen, dat vond ik echt pittig.

Toen had ik ook nog het geluk om na de eerste lange lockdown mijn enkel te breken. Na de operatie mocht ik 7 weken helemaal niets. Tijdens het revalideren stond helaas de volgende lockdown weer op de deur te kloppen. Maar goed, inmiddels loop ik weer en behoren de lockdowns tot het verleden. Maar ik kampte daardoor wel ineens met 15 kilo gewicht extra. Dit was natuurlijk heel verklaarbaar, maar het zat me enorm in de weg.

Vorig jaar zomer was ik er helemaal klaar mee. Ik startte een begeleidend sporten traject, gooide mijn eetpatroon drastisch om en viel daarmee gelukkig weer 10 kilo af. Die laatste 5 (en liefst nog een beetje meer) gaan er vast binnenkort ook nog af maar het begin is gemaakt. En dan nu het opbeurende gedeelte, als je afvalt is het tijd voor een nieuwe NORAH garderobe.

Binnenkort lanceren ze een nieuwe collectie in samenwerking met Antje Monteiro! Ik ben heel benieuwd. En mocht jij ook op zoek zijn naar een nieuwe baan, NORAH zoekt in heel Nederland medewerkers.

Hoe vind jij mijn outfits? En vind jij het ook zo lastig om voor jezelf te shoppen als ik?

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Els zegt:

    Geweldig leuk geschreven stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.