WAAROM MOET JE EEN GOEDE STEVIGE BH KOPEN?

Een bh die pijn doet onder je oksel. Een beugel die door de bh heen prikt. Afzakkende bh-bandjes. Een bh die opkruipt aan de voorkant. Een bh waarvan de rand is omgevouwen. Een te strakke bh. We kennen het allemaal wel denk ik? Een goede stevige bh kopen, is belangrijk. Lingerie expert Fabiënne Zwanenburg gaf mij tips tijdens een persoonlijke lingerie fitting namens de merken Wacoal en Freya.

draag een goede bh

Een goed passende bh vormt de basis voor hoe jij je voelt, vertelde ze. Bovendien heeft een goede stevige bh invloed op je lichaamshouding. Met een flutbh waarvan de bandjes afzakken, voel je jezelf waarschijnlijk een stuk flutter dan met een damn hot sexy exemplaar, dat perfect zit. Het maakt je zelfvertrouwen, een goede bh.

Welke bh maat?

Zo’n 70% van de vrouwen schijnt te verkeerde maat beha te dragen, daarom was een ‘fitting’ onderdeel van de perspresentatie. In tweetallen mocht je de pasruimte in waar Fabienne keek en mat welke maat het beste voor jouw lichaam is. Normaal koop ik 80B, wat volgens de lingerie expert op zich prima is maar: 70C (of 75C) zou voor mijn lichaam beter zijn. Eigenlijk is het dezelfde maat, alleen zit er verschil in de cupgrootte en omtrek. Met haar centimeter mat ze 77 en daarom zou ik dus voortaan voor strakker met een grotere cupmaat moeten gaan. Nou, toch leuk dat je een cupmaat groter blijkt te hebben dan je dacht. Met één borst dan, want net als bij de meeste vrouwen heb ik ‘een grote en een kleine’. Dat is tot mijn geruststelling, heel normaal.

bh passen
Fabienne meet en adviseert welke maat beha en welk model het beste bij mij zit.

Goed passende bh

Een goed passende bh steunt vanuit het rugpand. Je borsten moeten goed in de cups passen en dat check je door bij het passen even naar voren te hangen, zodat ze er direct goed in vallen. Hij zou niet moeten prikken, maar wel goed strak moeten zitten. Als de rek er dan uit gaat, kun je het haakje steeds een tandje strakker zetten.

Als lingerie expert adviseerde Fabienne om jezelf regelmatig op te laten meten in een speciaalzaak. Een exemplaar dat je bij de Zeeman, de Hema of H&M uit de schappen vist, verschilt enorm in kwaliteit met goede merken. Daar zijn de prijzen ook naar, maar een goed passende bh is voor je uitstraling en je gevoel heel belangrijk. Het is net wat je op dit punt van je moeder hebt meegekregen, zegt ze. Daarom neem ik me voor om later met de meisjes in een speciaalzaak advies te vragen. Ik draag zelf het liefst de perfect passende bh die ik aangemeten kreeg tijdens de lancering van een lingeriecollectie bij Christine le Duc, dus ze heeft een punt. En ik kocht dus altijd de verkeerde maat…

bh metime
Mooie bh, maskertje op, motivatiekaartje… me-time!

Houdbaarheid bh = 1 jaar!

Een beha gaat dus maar 1 jaar mee!!! Ik was in shock. Voor mij is een beha van 1 jaar oud ‘net nieuw’. De steun komt vooral vanuit het rugpand, daarom is de elasticiteit het allerbelangrijkst: hij moet goed strak zitten. Maar natuurlijk ook weer niet té dat het vervelend aanvoelt. Vanwege de rek van de stof, is het belangrijk om je beha niet langer dan 2 dagen achter elkaar te dragen. Anders staat er te lang spanning op. Dan lubbert de stof te snel uit. Na 2 dagen in de wasmachine dus. Zelf moet ik gezien de geringe houdbaarheid van 1 jaar mijn complete lingerielaatje vervangen…

Wacoal

Behalve dan de bh van Wacoal die ik kreeg thuisgestuurd naar aanleiding van deze lingerie fitting. Hij zit heerlijk! Wel een beetje strakker dan ik gewend ben inderdaad, maar hij valt mooi onder mijn kleding en door het kantje voel ik me er sexy maar sophisticated in. Deze draag ik dus heel vaak en ik ben zeker van plan om een volgende keer dat ik lingerie wil aanschaffen in de winkel naar dit merk te vragen.

waszakjes brabantia
Blij met de nieuwe waszakjes die ik van Brabantia kreeg. Ideaal voor de beha’s en stoffen schoentjes.

Bh in een waszakje

Gebruik om je bh mooi te houden een waszakje. Brabantia heeft speciale bh-waszakjes voor voorgevormde cups. Naast de bescherming van je bh, bescherm je met een waszakje ook de rest van je wasgoed en je wasmachine: beugels die er uit schieten kunnen niet in de wasmachine terechtkomen en het haakje kan geen kwetsbare kledingstukken openrijten.

wacoal bh

Lingerie voor een man of voor jezelf?

Eigenlijk vind ik lingerie echt iets om van een man te krijgen met Valentijnsdag of gewoon, omdat ie je leuk vindt. Dat heb ik het afgelopen jaar aan heel wat mannen verteld,  maar helaas. Nobody cares. Wel zeuren dat je mooie lingerie aan moet doen, maar iets kopen? Ho maar. Ze kijken niet eens naar wat je aan hebt! Behalve als ik iets roep in de trant van “ho stop, ik heb dit voor jou aangedaan ja, dus je kijkt er maar even naar”, zien ze niks. Heb zelfs nog een paar keer voorgesteld om lingerie shoppen als eerste date te doen, hahaha. Leek me wel spannend, maar het wordt een date met me, myself en I als ik iets gedaan wil krijgen op ondermode gebied. En ik ga dan niet voor sexy, maar voor mezelf: mooi, sjiek, comfortabel en een perfecte pasvorm. Lingerie koop je voor jezelf. Om even een mooie afsluiter te vinden: ‘mannen vinden er geen ruk aan’.

Meer informatie op de website van Wacoal en Freya lingerie.

Ga jij naar een speciaalzaak om de juiste maat bh te laten aanmeten? Of trek je liever wat anoniemer iets uit de schappen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.