Keek op mijn Week: Fitfair, lingerie fitting, jarig

Ik wilde rustig aan doen, maar had ook een mega volle agenda deze week… Op facebook kwam er een berichtje voorbij over ‘overexcitabilities’ en dat herken ik dus wel. Best. Behoorlijk. Errug. Snapte ik meteen waarom veel van jullie mij maar raar vinden. De meeste mensen beleven de wereld heel anders, hebben minder prikkels nodig en ze komen ook niet zo intens binnen. 

Stof tot nadenken, vond ik. Want op mijn manier neem ik momenteel behoorlijk gas terug. Nog niet genoeg, erken ik meteen. Maar bij te weinig input weet ik dat ik minder van mijn leven kan genieten, dan schiet ik in standje ‘saai’ en daar word ik zelf niet heel blij van. Balans… voor iedereen een ‘dingetje’. Ga wat meer over dit onderwerp lezen. Interessant.

Fitfair

Zaterdag bracht ik de kinderen naar mijn ex en reed daarna door naar het station. Naar de Jaarbeurs is soms met de trein toch het handigst en ik hoefde nu niet echt iets mee te slepen. Stond weer in EMS outfit op de stand van MyoFX als merkambassadeur. Mensen met een app en een MaxForce laten testen hoe sterk hun borstspieren zijn. De beurs was qua bezoekers behoorlijk rustiger dan de dag ervoor. Zodoende ook veel met andere standhouders gesproken, blote mannen uhm… sorry indrukwekkende callisthenics gekeken en wat deadlifts gedaan in de stand van een fitnessvloerenmerk.

Komt er toch ineens een Pietje door mijn raam geklommen!

Vragenlijst invullen

Zondag was ik kapot. We zouden eigenlijk naar het SiSa Sinterklaasfeest, maar ik zag het even niet zitten. We maakten er een chilldag van met veel bankhangen. In hun schoentje kregen ze een Donald Duck pocket. Gelukkig wisten de kinderen zich goed te vermaken, want ik heb eigenlijk de hele middag achter de laptop gezeten om de intake vragenlijst van Praktijk Sherpa in te vullen… Ze had al gezegd dat ik er wel een paar uur voor uit moest trekken en dat was inderdaad zo. Je vult van alles in, maar blijft je bij elke vraag achter de oren krabben of het antwoord wel een volledig beeld geeft. Tussendoor deed ik nog even snel boodschappen. De kinderen hadden geen puf en bleven lekker thuis. Daarna hebben ze wel samen de pizza’s belegd die we voor de televisie hebben opgegeten. Na het eten snel door naar papa om ze weer daar te brengen, even snel werk afmaken en daarna door naar de sauna om even offline niets te doen.

Fabienne meet en adviseert welke maat beha en welk model het beste bij mij zit.

Lingerie fitting

Maandag was ik uitgenodigd bij pr-bureau The X-factor in Amsterdam voor een lingerie fitting. Namens de merken Freya en Wacoal kregen we een presentatie van lingerie expert Fabienne Zwanenburg over wat er nu belangrijk is bij het aanschaffen van een goede beha. Een beha gaat dus maar 1 jaar mee!!! Ik was in shock. Voor mij is een beha van 1 jaar oud ‘net nieuw’. De steun komt vooral vanuit het rugpand, zei ze. De elasticiteit is dus het allerbelangrijkst: hij moet goed strak zitten. Maar ook weer niet té dat het vervelend aanvoelt. Vanwege de rek van de stof, is het belangrijk om je beha niet langer dan 2 dagen achter elkaar te dragen. Anders staat er te lang spanning op. Interessante weetjes allemaal, dus ik onderwierp haar aan een spervuur van vragen…

Verder bleven de meeste andere bloggers vrij stil, dus ik denk dat ik mezelf weer in de categorie ‘irritant wijf’ heb gezet. Dat is dan maar zo. Ik wilde er gewoon graag meer van weten om straks bij de review van de beha die ze me gaan toesturen een inhoudelijk verhaal te kunnen schrijven.

Zo’n 70% van de vrouwen schijnt te verkeerde maat beha te dragen, daarom was een ‘fitting’ onderdeel van de perspresentatie. In tweetallen mocht je de pasruimte in waar Fabienne keek en meet welke maat het beste voor jouw lichaam is. Ik was gezellig samen met Mandy van Linkpizza die daar als gastblogger was en we hebben fijn bij kunnen kletsen tijdens het wachten. Mijn maat bleek inderdaad niet helemaal de maat te zijn die ik zelf altijd koop… Moet voortaan een cupmaat groter en omtrekmaat kleiner hebben. Eigenlijk, zo concludeerde ik thuis, moet ik mijn complete lingerielaatje vervangen. Mijn nieuwste beha kocht ik begin dit jaar tijdens de presentatie van Fajah Lourens bij Christine le Duc.

Bart van den Belt bij Platform Z.

Intake Sherpa en Platform Z

Dinsdag reed ik samen met mijn ex-man naar Waddinxveen voor de intake bij Praktijk Sherpa. Onze dochter krijgt een IQ-bepaling en daarnaast bekijken ze ook haar persoonlijkheid om een volledig beeld te krijgen. Op dit moment lijkt ze een beetje vast te lopen en als ouders vinden we dat verdrietig om te zien, want als ze lekker in haar vel zit is het een meisje waar je maar naar hoeft te kijken om te genieten.

Er werd opgemerkt dat we als ouders elkaar goed aanvullen omdat onze persoonlijkheden nogal verschillen, grappig om te horen en dat klopt inderdaad. Verder deed Annelie een paar suggesties die we zelf nog niet hadden bedacht, dus we hebben goede hoop dat we na afloop van het onderzoek tips mee krijgen waarmee we als ouders ons meisje kunnen ondersteunen. Met de tip om de oogafwijking ook mee te nemen in het verhaal, zijn we aan de slag gegaan. Eind januari kunnen we weer bij de orthoptist in het ziekenhuis terecht, lang leve de wachtlijsten…

’s Middags besloot ik spontaan naar de kapper te gaan. Iets met een bevestiging van een fotoshoot volgende week en zelf jarig zijn enzo. Kon terecht bij mijn favoriete kapster Maja en die is echt een topper met kleur en model, dus na 3 uur zitten ging ik stralend de deur uit.

Die avond sprak Bart van den Belt van Zakelijk Succes in het Evertshuis op uitnodiging van Platform Z. Veel geleerd over zichtbaarheid en toegevoegde waarde. Systemen en processen -> precies de pijnpunten in mijn eigen business. Welke stappen je kunt zetten om van suspects naar prospects naar leads naar klanten naar ambassadeurs en vervolgens fans te komen. Of eigenlijk: hoe het model in elkaar zit. Ik nam me voor om met strippenkaarten te gaan werken, zodat ik wat minder chaotisch ben en gestructureerd de ‘hoe en wats’ kan bijhouden. Eerder leerde ik bij een avond van Platform Z al dat ik één van de weinigen ben met een bibliotheek in het hoofd, alleen die bieb heb ik dus niet afdoende omgezet in systemen en processen.

“Lekker soepje mama!”

In de soep

Woensdag was chaotisch. Sommige dingen liepen compleet in de soep, andere dingen maakten ineens flinke progressie en ergens tussendoor knuffelde ik mijn kinderen, kwam er een vriendinnetje spelen en werd er aan de Sinterklaas surprise voor school gewerkt. Oh en ik maakte verse tomatensoep, waar de kinderen van smulden.

Verjaarscadeautje voor mijzelf.

CHAOS en workshop ademwerk

Donderdag was chaos. Soms heb je van die dagen. Een kleine samenvatting: ik was onder de indruk van Coolblue die mijn nieuwe televisie kwam bezorgen. Netjes vooraf een belletje, en de medewerkers gaven mij allemaal een hand. De televisie bleek toch iets te groot om in mijn uppie te monteren en op de kast te tillen. Dat ging dus in etappes en hij werkte nog niet toen de oppas voor de deur stond.

Ik had teveel was in mijn 8kg wasmachine gepropt, waardoor ik het in 2 delen moest centrifugeren. Toen het eerste deel klaar was, stopte ik dat in de droger en zetten ook de wasmachine weer aan op het centrifugeerprogramma… STOM! Ik weet het. Dat kan in dit huis niet (vroeger kon dat altijd wel). De stop knalde eruit. Dat had ik zo gefikst, maar helaas kreeg ik de droger daarna niet meer aan de praat. Ook niet bij wisselen van stopcontact. Gelukkig heb ik binnen een waslijn.

De bezorger van Domino’s Pizza stond met een fake bestelling aan de deur. Op de bon een tekst over dat er in mijn huis een jongen met GHB in zijn drankje aanwezig zou zijn en “hem niet aanranden”. Fake bestellingen doen, is blijkbaar het nieuwe belletje lellen…

Ik gooide wat vaasjes met gerbera’s om, waardoor er water over mijn oude televisie en de sinterklaassurprise van mijn dochter liep… En nee, ik bleef niet kalm en rustig. Ben een beetje overspannen en het was niet bepaald ene relaxte dag, dus ik heb flink staan vloeken en hoop niet dat ik het vriendinnetje dat hier aan het spelen was er teveel van is geschrokken.

Rond etenstijd gebeurde er ook van alles tegelijk. De oppas zat in een vertraagde trein en ik moest zelf om 6 uur de deur uit om de trein naar Amersfoort te halen. Ondertussen stond mijn vader op de stoep om me te helpen de televisie op het dressoir te zetten. De kinderen en ik moesten eten. En… nou ja. CHAOS zoals ik al zei. Uiteindelijk had ik gelukkig alsnog op tijd de trein.

Bij Seats2Meet op het station was de workshop ademwerk van Mark en Gitte. Mooie zen-ruimtes hebben ze daar trouwens! Ik had vorig jaar via Mark de Wim Hoff variant gedaan ter voorbereiding op het ijsbad. Nu was de insteek heel anders en dus ook de ervaring. Wel vond ik het wonderlijk wat er nu weer met mijn lijf gebeurde. Door een bepaalde ademtechniek te combineren met muziek om je langs verschillende emoties te leiden en aanraking om dingen los te laten… maak je een wonderlijke innerlijke reis. Vooraf voelde ik me zeer gestresst, ik had me daarom voorbereid op een flinke huilpartij. Maar dat kwam niet. Ik voelde juist allerlei fysieke sensaties, van benauwd, verkrampt tot extreem zweten en dingen die los kwamen op verschillende plekken in mijn lijf. Psychisch gebeurde er ook wel iets, maar ik merkte het effect van het ademwerk dit keer vooral fysiek. Daarna napraten met de groep. Mijn lijf had inmiddels alle stress losgelaten, wat een heerlijk gevoel!

Jarig!

Vrijdag was ik jarig! Woohoo! Ik mag er weer een jaar bij optellen aan levenservaring. Mijn ene dochter kwam direct met een cadeautje bij me liggen toen de wekker ging. De ander kon maar niet uit bed komen… Ook met 1 kind gelukkig geen gebrek aan knuffels. De hele dag stroomden de appjes en berichtjes binnen, leuk is dat. Ik kocht een appelkruimelvlaai om mee te nemen naar een klantafspraak bij Resultsplus. Tot mijn verrassing kreeg ik daar een schattig feestvarkentje van marsepein cadeau. Erg leuk!

Het Sinterklaasjournaal was weer spannend…

Tussen de middag maakte mijn jongste dochter poffertjes voor me klaar. Ondertussen stelde ik de nieuwe televisie in die ik mezelf voor mijn verjaardag cadeau heb gedaan. De meisjes maakten die middag een poppenkast van de doos en er werd aan de surprise gewerkt. Daarna haalden we opa en oma op om mijn verjaardag te vieren bij Restaurantje aan de Rijn in Bodegraven. Heerlijk gegeten, maar de meisjes waren erg moe en vielen bijna in slaap bij opa en oma op schoot… Tot er ineens een Zwarte Piet langs liep, toen waren ze wakker! Snel afrekenen en richting de auto lopen dus, in de hoop dat we Piet nog tegen zouden komen. Jawel hoor, ze kregen allebei een flinke hand snoepgoed van hem.

Dit weekend helpen bij een verhuizing en andere gezellige dingen gepland. Wat ga jij doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.